bogdan183 12.01.2025 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia Kleił ktoś korek tym klejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yegget 13.01.2025 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Nie wiem, jakie jest Twoje zastosowanie w przypadku sklejki. Ale jeśli robisz tablicę korkową, użyj płyty rezonansowej. To twarda płyta z pianki włóknistej, przez którą wnikają pinezki. Następnie użyłem kleju do podłóg. Ten super rozciągliwy, super lepki materiał. I zacieraj. Tworzy niesamowite połączenie i umożliwia ruch korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Pijowczyk 13.01.2025 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Jeśli chodzi o klej Royal Cork – to zależy od zastosowania, ale opinie, które widziałem/słyszałem, wskazują, że jest dość skuteczny w przypadku klejenia korka na powierzchnie płaskie, np. ściany czy podłogi. Ważne jest przygotowanie powierzchni – musi być czysta, sucha i odtłuszczona. @Yegget też wspomniał ciekawy patent z płytą rezonansową i klejem do podłóg –spoko opcja, jeśli robisz coś bardziej wytrzymałego, np. tablicę czy podłogę korkową. Kleje do podłóg są elastyczne i trzymają korek w ruchu, co zapobiega pęknięciom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan183 13.01.2025 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Dzięki , będę kleił na karton gips, trochę martwi mnie niska cena tego kleju i brak opini . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts