Dlugi 11.02.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 generalni takie są dane przy takich kociołkach. Jeżeli masz za niska temp. spalin to masz problem z co2, bo to nie kondensat. Cos mi sie kiedys obilo o uszy ze przy gazowych temp. spalin powinna byc ok. 120stC, moze generalnie odnosi sie to do kotlow innych producentow ale Budek podaje w instrukcji ze jest te 94stC i organoleptycznie przychylam sie do tego. Problemu z kondensatem nie mam, choc kiedys jak mialem odwrotny ciag to zanim zadzialal czujnik zaniku ciagu to mialem wszystkie okna na poziomie gospodarczym zaparowane i czuc bylo wilgoc w powietrzu jak w lazience po dobrym prysznicu. W kazdym badz razie przez czopuch mi nie kapie, moze dlatego ze nie mam ani poziomego odcinka przewodu spalinowego ani tak jak jest w przepisach - skosem w strone kotla. Mam za to zachowane nawet z nadmiarem 2xfi pionowego za czopuchem, a dalszy odcinek jest ze skosem w dol w strone komina - co tam sie dzieje to juz mnie nie obchodzi - wklad ceramiczny z odprowadzeniem skroplin do kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 11.02.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Majka naprawdę tego nie zauważyłaś????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.02.2005 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Majka naprawdę tego nie zauważyłaś????? Qrcze, przecież nie spię z kotłem On sobie samotnie stoi w piwnicy, jest bezobslugowy. No to gdzie??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 11.02.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Twój tak jak ZBYCHA też jest najlepszy z tym że jest trochę żólty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 11.02.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Majki niebieski to był jak z fabryki wyjechał, teraz troszkę poleżał na słońcu no i wyblakł, stąd odcień lekko żółty. Zbych jak wciągasz kociołek do kotłowni we dwóch to dwuciągowy, jak we trzech to trójciągowy ot i cała filozofia. Problem był u Majki, bo ona duży i tam wciągano go w pieciu tak że ona ma pozaklasowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 11.02.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 kochani mam nadzieje, że se qrka jaja robicie, dyskusja zaczyna przypominać co jest lepsze: Merc, Audik, czy Bejca..... Pozdrawiam PS : najlepszy jest HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 11.02.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 najważniejsze żeby Majka wiedziała że ma dobry kociołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 12.02.2005 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Jak zaczęła taki wątek to niech se go skończy Z bejcą dobry pomysł, przyda sie na żółtego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 12.02.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Kolo - Ja bym sprowadzil serwisanta do regulacji palnika/pieca. 3 litry na godzine to lekka przesada. Co najmnie o 0,75 litra. Lenowo - A moze masz zle ustawiona temperature dnia/nocy, albo cos nie tak z czujnikiem temp. zewn.? Mdzalewscy - cena jest porownywalna... Pozdro Jay Pomyłka- 430l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.02.2005 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Nic z tego. Na mnie nie liczcie Temat się nieźle rozwija, oczywiście, że wiekszość co tu zostalo napisane to są - jak powiedział oorbus - jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 12.02.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 i to nie tylko jaja ale niebieskie jaja, czemu nie należy się dziwić bo zblliża się Wielkanoc, z tym że już niebieskie jaja to chyba trochę czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 12.02.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Po kolorze widać że śmierdzą.Co inego gdy jaja są pomarańczowe Trzeba przyznać że zainteresowanie wątkiem przerosło nawet Majkę, jedno jest pewne do wielkanocy blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts