sensit 14.01.2025 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia (edytowane) Drodzy forumowicze, W ostatnim czasie mam problem z podgrzewaniem wody w moim zasobniku. Kocioł Vaillant EcoTec Pure. Zasobnik jakiś inny. Między piecem a zasobnikiem czujnik temperatury. Problem pojawił się jakiś czas temu, że kilka razy piec nie załączał grzania wody (nie dostawał sygnału od czujnika temp.). Kiedy wciągnąłem czujnik temp. z zasobnika, kabel i sam czujnik jest brudny w jakiejś substancji. Teraz jak go wyciągnę i chwilę nim postukam to piec zaczyna grzać ciepłą wodę. Nie wiem czy w tym zasobniku coś tam było, ale zakładam, że coś tam w środku go zalało. Teraz czujnik czasami zgłasza zapotrzebowanie na ciepło czasami nie. Dwa pytania: 1. Co to za substancja, czy muszę kogoś wezwać od zasobnika wody, aby naprawił usterkę? Wcześniej w kotłowni miałem wyciek i może cos tam po prostu wleciało i jest to korozja? 2. Czy samo wyczyszczenie, wymiana czujnika temperatury wystarczy i z zasobnikiem nic nie muszę robić. Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki Edytowane 14 Stycznia przez sensit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts