Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeszcze tylko miesiąc!

Recommended Posts

oby wasze przepowiednie się spełniły!!!:) ja jestem w trakcie wykańczania domu i jak za jakies 2 tyg. nie zrobi sie min +5 stopni to nie zrobią mi tynków wewn. w domu i prace bedą musiały sie zatrzymać..

ale tez już myśle o projektowaniu ogrodu i co i gdzie zasadzę i mam z tym wiele problemów ale też i zabawy:)

nie wspomnę juz o tym, że ciągle sie dokształcam namiętnie studiując czasopisma i ksiażki o roślinach:)

a jeszcze pół roku temu jakby mi ktoś powiedział ze bede planować i uprawiać swój ogród to bym popukała sie wczółko:))

oj wciąga ten ogród, wciąga:))

No robota w ogrodzie robotą, ale ja jeszcze chcę trochę pojeździć na nartach :D :D :D

Wiem, wiem, mogę sobie jeździć w górach (i tak też robię bo mieszkam niedaleko gór...)

Cos mi się zdaje, że u nas będze już słoneczko wysoko, a w górach można będzie jeszcze jeździć dosyć długo (1-2 m śniegu)

Wiosna ma przyjść szybko ale póki co, to za oknem widzę śnieg. Postanowiłam więc poprawić sobie nastrój i obkupiłam się pędzonymi kwiatami - na parapecie widze teraz krokusy, prymulki i hiacynty. Cudownie, wiosna w domu! :D

Krokusów jednak nie polecam - sa śliczne ale bardzo szybko przekwitają i po dwóch dniach po pięknych kwiatkach nie ma śladu. Przeciwnie hiacynty i prumule - juz trzeci tydzień cieszą oko.

Pozdrawiam serdecznie.

Wiosna ma przyjść szybko ale póki co, to za oknem widzę śnieg. Postanowiłam więc poprawić sobie nastrój i obkupiłam się pędzonymi kwiatami - na parapecie widze teraz krokusy, prymulki i hiacynty. Cudownie, wiosna w domu! :D

Krokusów jednak nie polecam - sa śliczne ale bardzo szybko przekwitają i po dwóch dniach po pięknych kwiatkach nie ma śladu. Przeciwnie hiacynty i prumule - juz trzeci tydzień cieszą oko.

Pozdrawiam serdecznie.

Gdzie kupowałaś rośliny ? Co znaczy pędzone ?