Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

PRosze o pomoc, bo juz stracilismy calkowicie nerwy do naszych wykonawcow! Otoz tydzien temu zauwazylismy snieg na naszym poddaszu, pozbieralismy to z welny i zaczelismy szukac problemu, a dokladnie miejsca skad mogloby sie to wziac. Jest ponoc normalne,ze kiedy pada snieg to jest mozliwe ,ze dostanie sie on pod dachowke i w zwiazku z tym zalega on miedzy wlasnie ta dachowka a folia. U nas natomiast zostala spartaczona robota wokol kominow i mysle,ze to glowny powod tego co sie stalo. Natomiast wczoraj dodatkowo zauwazylismy trzy zacieki na elewacji (jeszcze nie mamy tynku, ale dom jest ocieplony styropianem, jest i siatka, i klej itp) Tak wiec od nowa wchodzilimy na to poddasze i szukalismy jakichs mokrych miejsc kolo welny i nie znalezlismy nic praktycznie , tylko jedno miejsce bylo lekko wilgotne. Teraz obawiam sie odwilzy , bo jak to wszystko co mamy na dachu zacznie topniec to az strach myslec:( Nie wiem co teraz mozemy zrobic, bo mnie sie wydaje,ze wszystko zaczelo sie od tej folii dachowej ,ktora byla byle jak polozona , w wielu miejscach byly dziury, ktore nasi "fachowcy" zalepili tasma. Ale co mozemy teraz zrobic? Zastanawiamy sie czy wziac jakiegos fachowca i niech on zadecyduje czy nalezaloby moze na wiosne poprawic ta folie czy moze to nie jest nic takiego groznego i moze tylko wyolbrzymiamy sprawe? CHoc wydaje mi sie jednak,ze zacieki na elewacji to jednak problem. Dodam jeszcze ,ze na gorze sa juz wszedzie zrobione plyty g-k i brakuje tylko podlogi i mozna mieszkac, ale ja mam obawy czy za chwile nie zobacze jakich zaciekow na suficie? Az sie odechciewa tego budowania i tych wszystkich fachowcow A jesli ktos budueje w okolicach Krakowa to niech sie strzeze firmy pana Kidy ...Fachowiec z bozej łaski :(
https://forum.murator.pl/topic/28641-zacieki-na-elewacji-skad/