WM 08 05.02.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Wiosną zaczynamy dudowę domu na bazie domu WM 08 z gdańskiej pracowni (dostępny również w katalogach Muratora), czy ktoś wybudował lub buduje taki dom? http://projekty.wm.com.pl/domy/W08.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał_27 20.02.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Ja "popełniłem" ten domek . i jestem bardzo very happy, że nie jestem sam http://foto.onet.pl/upload/20/88/_426621_n.jpg tak toto wygląda - z małymi zmianami: - wjazd do garażu z boku + zmiana wymarów - skasowany wykusz - dodana lukarna - zmiana kształtu/położenia komina - dodany komin czekam na fotki innych szczęśliwych właścicieli ooops. muszę zrobić nowe fotki - przecież już MAM OKNA roger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 21.02.2005 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Jak się cieszę, że ktomuś też podoba się ten domek. Ja oczywiście też zmieniłam bardzo dużo. Właśnie pierszą rzeczą jaką zrobilismy była rezygnacja w wykuszu. Dodalismy ściankę kolankową (50 cm) co zwiększyło nadspodziewanie powierzchnię poddasza i strych nad garażem jest użytkowy z wejsciem od pokoju na górze. Kuchnię przeniosłam do pokoju przy garażu i z kawałka garażu mam spiżarnię. Lukaren nie robiliśmy, ale dodatkowe okno w tym pokoju, w który macie lukarę. Gdzie budujecie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 21.02.2005 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Jeszcze mam pytanie do Rafała, co położyłeś na dachu? Jaką ścianę: jedno- czy dwuwarstwowa?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał_27 22.02.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Witaj, jak widzę - Polak zawsze i wszystko musi pozmieniać niestety - taka nasza natura Co do zmian: - też podwyższyłem ścianki kolanowe na całym obwodzie (+2 pustaki z betonu komórkowego 2x24cm + wieniec 20cm = razem + ok 68-70cm) - też w garażu postawiłem ścianki tworząc 3 pomieszczenia: garaż, kotłownia, pomieszczenie gospodarcze - po raz 3 TEŻ (qrcze 3x tak samo - bracia astralni czy co ) nad garażem zrobiłem normalny strop, ale z wejściem po schodkach z garażu - docelowo jako stryszek na mniej "chodliwe" rzeczy - dach: dachówka betonowa Leier - ściana: BK 36cm (typ 600) + 8cm styropianu Buduję w Dębicy (okolice) - a Ty???? http://foto.onet.pl/upload/43/75/_428044_n.jpg PS. HURRA - dziś (22.02.2005) skończyli instalację elektryczną - uroczyście zaświeciłem światło. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 23.02.2005 00:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Gratuluję jasnosci Daj zdjęcia obecne My, niestety budujemy koło Warszawy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 08.03.2005 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Czyżby było nas tak mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał_27 09.03.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Maybach'ów w polsce też jest nie za dużo... Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 10.03.2005 00:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Rafał, a gdzie te obiecane zdjęcia z oknami, no i oświetlony!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 02.04.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Taki ładny domek i nikt wiecej nie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał_27 02.04.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 sorki, ale u mnie mała przerwa "w necie".Jak się poprawi - będą zdjęcia. pzdrwroger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 24.08.2005 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Nadal nikt więcej nie buduje takiego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 21.05.2006 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 http://wm08.bloog.pl/id,418711,index.html?_action=komentuj&id=418711#form[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 06.07.2006 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Taki funkcjonalny domek i taki sympatyczny i nikt więcej nie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGDA I KRZYŚ 03.09.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witajcie! To nasze pierwsze kroki. Czy ktoś z was wybudował już albo buduje CZAJKĘ z poddaszem? Co myślicie o budowie z betonu komórkowego typu np. YTONG, BOLIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 06.09.2006 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witajcie! Czy chodzi Wam o Czajkę Pana Włada Kowalskiego z Gdańskiej Pracowni? http://projekty.wm.com.pl/domy/W08.html ? Jeżeli Tak, to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 09.09.2006 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Podcišgam post, bo nie wierzę, żeby nikt więcej nie budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGDA I KRZYŚ 09.09.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 WITAM! STRASZNIE SIĘ CIESZĘ ŻE DOSTALIŚMY ODPOWIEDŹ. BĘDZIEMY BUDOWAĆ CZAJKĘ PANA WŁADA KOWALSKIEGO Z WIOSNĄ PRZYSZŁEGO ROKU. W PRZYSZŁYM TYGODNIU, W CZWARTEK KUPUJEMY DZIAŁKĘ NA RAZIE ROLNĄ, DECYZJA O WARUNKACH ZABUDOWY JEST W DRODZE, ALE WIEMY, ŻE POMYŚLNA I BĘDZIEMY PO MAŁU COŚ DZIAŁAĆ. NA RAZIE TRZEBA BĘDZIE TĄ DZIAŁKĘ UZBROIĆ ITP. BARDZO SIĘ BOJĘ BO NIE MIAŁAM JESZCZE DO CZYNIENIA Z ŻADNĄ BUDOWĄ, ALE MÓJ KOCHANY MĄŻ JEST BARDZO ZARADNY I PORADZIMY SOBIE. JESZCZE RAZ BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ I JEŚLI MOGĘ TO JESZCZE SIĘ ODEZWĘ JAK BĘDZIEMY MIELI JAKIŚ KONKRETNY PROBLEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 10.09.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 My dokonalimy wielu zmian w projekcie, może jestecie ciekawi co "wymodziłam" z tym domkiem? Dostosowałam wnętrze do naszych potrzeb, a przy tych samych wymiarach fundamentu mamy dużo większš powierzchnię użytkowš. Zmiany i adaptację zrobiła nam Pani Architekt w biurze w Gdańsku, większoć spraw załatwialimy poprzez internet. Mamy dom w stanie surowym zamkniętym z instalacjš elektrycznš, hydraulicznš i wylewkami podłogowymi. Prawie sama nadzorowałam budowę więc musiałam przejć szybki kurs budownictwa i mogę służyć Wam radš Cieszę się, że podoba się Wam ten funkcjonalny domek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 31.03.2007 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witajcie wszyscy bydujacy, lub plnujacy budowę "Czajkowscy" co słychać z Waszymi budowami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts