Misiek2213 26.01.2025 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia Witam posiadam domek parterowy 116m, jestem na takim etapie że, czekam na wyższą temperaturę i ekipa wchodzi z tynkami. Po tynkach styropian i wylewki i tutaj moje pytanie. Od dłuższego czasu wałkuję temat jakiś izolacji chudziaka i powiem szczerze że mam już trochę mętlik w głowie. Czy według was zrobienie tego w taki sposób będzie poprawne? Między ścianami a fundamentem mam papę. Czy jeśli w budynku położę na chudziaku folię i wsadzę pod tą papę uszczelniając, a następnie jeszcze jedną warstwę folii będzie to wystarczające ? Patrząc i czytając w internecie ludzie robią cuda na setki różnych sposobów, tylko czy ma to w ogóle sens ? Zapraszam do dyskusji jak ktoś ma u siebie, jak planuje zrobić, albo po prostu pracuje w takim zawodzie i jak robi na codzień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoe81 26.01.2025 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia (edytowane) Najlepszym sposobem jest położenie papy i zgrzanie jej z papą od fundamentu. Na forum było to dyskutowane dziesiątki razy i prochu raczej nikt już nie wymyśli. Tu przykładowe omówienie tematu. Edytowane 26 Stycznia przez Zoe81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek2213 26.01.2025 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia A czy nie jest prawdą że z papy po latach coś się będzie wydzielało do pomieszczeń ? Czy papa nie wejdzie w jakąś reakcję z folią styropianem po czasie ? Ma ktoś jeszcze jakieś zdanie na temat Knauf katja sprint ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoe81 27.01.2025 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia W reakcje wchodzą rozpuszczalniki a nie sama papa dlatego nie stosować żadnych lepików tylko termozgrzewy. Papa dedykowana do fundamentu lub zwykła podkładowa bez posypki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek2213 27.01.2025 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia W takim razie proszę o informację jaka to musi być papa, czego nie może zawierać itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoe81 27.01.2025 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia Papa dedykowana dla fundamentu (droższa) lub zwykła podkładowa (tańsza) na osnowie poliestrowej, termozgrzewalna. Przykładowe produkty: fundamentowa , podkładowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek2213 27.01.2025 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia Dobra dziękuję, mam jeszcze tylko jedno ( ostatnie już pytanie 😀) Lepsze bez posypki piaskowej czy z posypką. Dodam iż na papę będą chciał dać jeszcze folię 0,5 i dopiero styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts