marekww 26.01.2025 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia Czołem, zaczynamy kolejne etapy budowy i przymierzam się do ocieplenia ściany szczytowej co by mniej wiało i nie wpadali nieproszeni goście. Z tego co się dowiedziałem przed deskowaniem na szczyt powinna być wklejona izolacja, ja tego nie mam i teraz spraw się komplikuje. Dach jest odeskowany i przykryty, wokół ściany szczytowej mam krokwie odsunięte o 15cm w poziomie, odstęp w pionie między murem a deskowaniem to 20cm, szerokość muru to 25cm. Powstaje przestrzeń między krokwiami szeroka na 55cm i wysoka na 20cm. Plan jest taki żeby dociąć styropian wysoki na 20cm i szeroki na 10 i wcisnąć go w w wolną przestrzeń, licując ze ścianą zewnętrzną. Czy coś takiego będzie ok? Ewentualnie na raty mogę wcisnąć 2x12cm i będzie na styk. Później dojdzie jeszcze 15cm styropianu grafitowego na elewacji. Czy nie spowoduje to jakiejś kondensacji między styropianami? Czy styropian ma dochodzić ściśle do desek (wentylacja będzie zachowana od ściany kolankowej)? Załączam rysunek poglądowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts