martadela 05.02.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Dzisiaj (05.02.05) zrobiliśmy dobry uczynek. Nasza koleżanka - Ola, poprzez internet odnalazła psa który miał b. znikome szanse na nowy dom.Decyzję o wejście w posiadanie psa podjęła jakiś czas temu, szukając (w internecie) szczeniakaprzypadkiem natknęła się na ogłoszenie o 5 letnim psie który już od pół roku mieszka w schronisku. Pomyślicie pewnie, że to żadna nowina, że takich psów są setki, i będziecie mieli rację, ale ta historiakończy się inaczej niż większość jej podobnych. Pomimo tego że stać było Olę na pachnącego, puchategoszczeniaczka z hodowli, zdecydowała się wziąść 5 letniego, zaniedbanego psa ze schroniska. Wczoraj opowiedziała nam o tym i, dzisiaj rano wyruszuliśmy w drogę by ocalić jedno z tysięcy psich żyć.w sumie ponad 500 km , 4 godziny jazdy w jedną stronę i jest schronisko, dla jednych psów więzienie iniezrozumiała kara, a dla drugich ratunek i raj na ziemi. Kilkadziesiąt boksów, a z wszystkich spoglądająceufne psie oczy. Jedne szczekały, inne biegały, a te które już wiedzą o co w tym wszystkim chodzi, stałyspokojnie i czekały, który teraz odejdzie z kimś w białym kitlu i już nie wróci. Ale tym razem było inaczej, ta kudłata kupa nieziemsko śmierdzącego futra, pojechała do swojego nowegodomu. OBY WIĘCEJ LUDZI CHCIAŁO UCZYNIĆ TEN ŚWIAT LEPSZYM!!!! Marta i H.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 05.02.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 super, super, w następnym poście na Forum Budowlanym w Wymianie Doświadzczeń opisz nam jak karmicie tego pieska ?, w jeszcze następnym jak go w końcu domyliście. ps. dzisjaj moderatora nie ma, ostatki pewnie balanguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 05.02.2005 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Nie ma sprawy. Przy domku, w każdym ogródku powinien być piesek, nie sądzisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 05.02.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Bardzo mnie ucieszyła taka postawa.Osobiście posiadam psa,którego przygarnąłem kilka lat temu,gdy wałęsał się po okolicy.Wyobraźcie sobie,że przedwczoraj poszedłem spacerkiem na działkę(2 km od obecnego miejsca zamieszkania),aby sprawdzić co na niej słychać.Gdy wracałem przez las wyleciała wprost na mnie duża suka przypominająca owczarka niemieckiego.Podleciała do ręki i nie odstąpiła mnie na krok do samego domu.Widać nie błąkała się długo bo była bardzo ufna i w niezłej kondycji fizycznej.Jest u mnie dwa dni i myślę,że pozostanie na stałe.Oczywiście musiałem stoczyć batalię z połowicą.która była przerażona nieograniczonym wręcz apetytem takiego potwora(wcześniejsze psy mieliśmy małe).Uważam,że zamiast kupować psy i tym samym napędzać koniunkturę hodowcom,a dodatkowo być może zwiększając w przyszłości ilość bezdomnych stworzeń,powinniśmy okazać odruch dobroci tym nieszczęśliwym istotom.Zapewniam Was,że nigdy się na nich nie zawiedziecie i zyskacie dozgonnego przyjaciela.Kupowanie zaś tzw.rasowych zwierząt za ciężką gotówkę wybaczcie,ale trąci mnie to snobizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.02.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 My pod koniec lata "adoptowaliśmy" kotkę podrzutka. Co prawda do dziś nie ma imienia, ale ma dom, jedzenie i opiekę. Troszkę przyszła (podrzucili ją ) za wcześnie, ale niech jej będzie. Została zaszczepiona, a ostatnio dostała zastrzyk "na małe kotki". Jednak decyzja już podjęta - w czerwcu idzie do sterylizacji. I tylko nie mówcie, że jesteśmu źli i oktrutni. Trzeba być świadomym posiadaczem zwierzęcia chociaż jak się niekiedy słyszy o dzieciach na śmietnikach itp. to już mnie nic nie dziwi - choć szokuje bardzo. Pierwszy stały mieszkaniec budowy. http://www.europartner.com.pl/katastrofa/PICT2704n.jpg Zimą śpi w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 super, super, w następnym poście na Forum Budowlanym w Wymianie Doświadzczeń opisz nam jak karmicie tego pieska ?, w jeszcze następnym jak go w końcu domyliście. martadelko, nie przejmuj sie, każdy kiedyś był początkujący na tym forum, tylko niektórzy o tym dziwnie zapominają... Może rzeczywiście niefortunnie wybrałaś miejsce na podzielenie się tą dobrą nowiną, być może po balu zostaniesz przesunięta, tym niemniej ja, tu, na wymianie doświadczeń forum budowlanego, chylę czoła przed Twoim dobrym sercem, podziwiam bezinteresowność i chęć ulżenia choć jednemu, skołatanemu psiemu serduszku. Ręczę, że to serce odwdzięczy się wielką, psią, jedyną w swoim rodzaju miłością. Pozdrawiam serdecznie! P.S. Tu bez obawy możesz podzielić się tą nowiną. http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=index Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.02.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Każde miejsce jest dobre by mówić o dobrych uczynkach. Jak ktoś jest wierzący to wie, że to taka forma nawracania innych - przecież większość religii opiera się na głoszeniu dobra. Co do miejsca - nie ma się co matrwić - któregoś pięknego dnia obudzimy się a ten wątek bedzie w innym dziel i tyle. W końcu moderator też powinien mieć zajęcie... Pozdrawiamy moderatora(ów) i dziękuję(emy) za rózne niespodzianki jakie nas dopadły za niesforne wrzucanie tematów w bardziej poczytne miejsca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.02.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Rafałek, ale sliczny tygrys Też w naszym ogrodzie taki wylądował, na imie miała Tola. Odeszła do krainy wiecznych łowów. Ostatnio "pozyskalismy" malutkiego szczeniaka, którego ktos podrzucił w 11stopniowy mróz do sąsiadki. A ona go nie chciała i wystawiła za bramę Biedak skomlał i poszczekiwał pare godzin. Jak go wzieliśmy do domu, to już nie miał siły. Teraz mieszka u mojej tesciowej i oczywiście robi wszystko co -oficjalnie -psiakom niewolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.02.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Moi rodzice mają ciągłą rotację kotów - 2-3 lata i ginie taki pod kołami. Jakby się nie szwendały to by było OK, ale jak kotu w odpowiednich warunkach, (las za płotem, łąka i niestety w oddali droga), zabraniać spacerów... Zawsze ktoś coś podrzuci i mają nowego. Jak kotka to obowiązkowa sterylizacja i po kłopocie. Szkoda, że więcej ludzi nie potrafi odpowiedzialnie podejść do tej sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.02.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Wiesz pewnie co robi sie kocurkom W naszym domu mieszka kot Tolek i pies Pepe, na wiosne pewnie przybędzie nastepny domownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.02.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 W naszym domu mieszka kot Tolek i pies Pepe, na wiosne pewnie przybędzie nastepny domownik No to ładnie się tam dzieje... ja nie wnikam, że międzygatunkowo, ale dwa samczyki... to trąca perwersją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 06.02.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Skoro już tu jest ten wątek (przy okazji gratulacje za odwagę autorce - są tu tacy, co by za to zjedli ), przypomnę, że w schroniskach są też koty i czekają na domy. Zatem forumowicze: nie tylko psy ze schroniska w naszych ogrodach, ale i koty! Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.02.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 W naszym domu mieszka kot Tolek i pies Pepe, na wiosne pewnie przybędzie nastepny domownik No to ładnie się tam dzieje... ja nie wnikam, że międzygatunkowo, ale dwa samczyki... to trąca perwersją... No tak, powinnam napisać "suczka Pepe", ale słowo "suczka" kojarzy mi sie z małym pieskiem, zaś niezdrobniale.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 06.02.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 super, super, w następnym poście na Forum Budowlanym w Wymianie Doświadzczeń opisz nam jak karmicie tego pieska ?, w jeszcze następnym jak go w końcu domyliście. ps. dzisjaj moderatora nie ma, ostatki pewnie balanguje cos sie kolego opieprzacie:24 min.po napisaniu postu przez martadelke dopiero Twoja reakcja?? chyba polecimy po premii!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 06.02.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Uważałem dotychczas żejest to forum budowlane.Ale widze ze nawiedzeni i tu się pakują.Czy nie ma forum o psach kotach i innych pasożytach. I tam powiniscie wymieniac sie myslami / zboczonymi/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.02.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Uważałem dotychczas żejest to forum budowlane.Ale widze ze nawiedzeni i tu się pakują.Czy nie ma forum o psach kotach i innych pasożytach. I tam powiniscie wymieniac sie myslami / zboczonymi/. Aleś Ty milutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 06.02.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Jak kotka to obowiązkowa sterylizacja i po kłopocie. Szkoda, że więcej ludzi nie potrafi odpowiedzialnie podejść do tej sprawy. Jak kotek tez moze byc (a nawet powinna byc) obowiazkowa sterylizacja i nie bedzie sie wtedy tak wloczyl. Wieksza szansa, ze nie wpadnie pod kola przy okazji kolejnej eskapady. Uważałem dotychczas żejest to forum budowlane.Ale widze ze nawiedzeni i tu się pakują.Czy nie ma forum o psach kotach i innych pasożytach. I tam powiniscie wymieniac sie myslami / zboczonymi/. A ja sie bardzo ciesze, ze takich "zboczonych" uwag jak powyzsza jest niewiele. Moze miejsce mozna bylo znalezc lepsze, ale chyba nie ma watpliwosci, kto wykazal wiecej kultury osobistej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.02.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Tadzel twoja uwaga nie byla mila no ale to tylko o Tobie swiadczy.Ja ciesze sie bardzo , ze sa jeszcze ludzie na tym swiecie ,ktorzy kochaja zwierzeta i ich los nie jest im obojetny.Martadela bardzo dobrze,ze nam o tym opowiedzialas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Uważałem dotychczas żejest to forum budowlane.Ale widze ze nawiedzeni i tu się pakują.Czy nie ma forum o psach kotach i innych pasożytach. I tam powiniscie wymieniac sie myslami / zboczonymi/. No to sam się podsumowałeś! Gratuluję "zdrowego" podejścia do życia! :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.02.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Problem tego wątku polega tylko na tym, że powinien trafić w inne miejsce, a wynikł on z małego doświadczenia autorki. Jednak temat jest ważny. Forum jak się dobrze popatrzy jest o wszystkim i to jest powód podziałów i działów . Moderator jed zaś od tego, żeby robił porządek co nie jest równoznaczne z kasowaniem tylko przemieszczaniem wątków w odpowiednie działy. A co do ludzi - hmmm ktoś kto tu wpadł i wyzywa tylko czy to nie jest jeden z tych którzy biorą zwierzaka jako maskotkę dla dziecka, a jak się znudzi... ech totalna znieczulica. Moderator niech nam przeniesie wątek do porad zyciowych i będziemy go sobie spokojnie ciągnęli... Pozdrawiam (wszystkich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts