Klaudia1101 31.01.2025 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia Cześć! Planuję remont i chciałabym wykończyć ścianę działową szklanymi pustakami. 90cm ściana z G-K i 3 rzędy pionowe pustaków (moduł 20x20). Łacznie 150 cm. Udało mi się uratować trochę luksferów z rozbiórki. Jednak podczas oczyszczania ze starej zaprawy, schodzi również biała warstwa (zapewne umożliwiająca połaczenie sięz zaprawą), którą były oryginalne pokryte luksfery. Pytanie - można cokolwiek z tym zrobić, czy trzeba kupić nowe?😔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 31.01.2025 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia (edytowane) Pomaluj gruntem jakikolwiek szczepny kwarcowy biały lub epoxydowy. https://trokentech.pl/super-spoiwo-ro3333/?srsltid=AfmBOopOl7PcVQBlBlXOeJDm4nSWH2ll_x0SDV9itnH3YC_U8rMtTVjj/ Edytowane 31 Stycznia przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia1101 31.01.2025 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia Dziękuję za szybką odpowiedź! Czy trzeba usunąć całkowicie te oryginalną powłokę? I czy jest jakiś sposób, który to ułatwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 31.01.2025 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia Jeśli łatwo odchodzi sama to najlepiej ją usunąć. Od tego zależy przyczepność. W zaprawie trzeba zatapiać zbrojenie, ale to chyba wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia1101 31.01.2025 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia Sama zaprawa z częściowo przyklejonym gruntem schodzi łatwo, ale przy pozostałościach trzeba już rzeźbić. 😅 Myślałam, że może jest jakiś specyfik, żeby usunąć te resztki. Właśnie zastanawiałam się również, czy jest inny sposób montażu, żeby uniknąć stosowania zbrojenia w przpadku działówki o wyłacznie dekoracyjnym przeznaczeniu? Wrzucam poglądowo finalny efekt, jaki chcę uzyskać. Wiem, ze jesli zamierzam zawiesic tv, musze wzmocnić ścianę płytą, ale czy G-K i luksfery wymagają jakiegoś konkretnego łączenia w tej sytuacji? I czy ma znaczenie, jeśli luksfery będą się znajdować na początku lub na końcu przegrody? (Poza zastosowaniem listwy kończącej, gdy bedą na końcu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts