cyryl70 31.01.2025 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia Chcę zamontować gotowy kanał samochodowy Mam już zasypane fundamenty Powinienem zrobić to wcześniej ale zastanawiałem się czy to ogóle robić Muszę teraz wykopać otwór pod kanał Na pewno wejdzie mi woda a ja muszę wypoziomować dno i zagęścić . Ja kto zrobić ? Jest jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 02.02.2025 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 23:05 Wykopać, zobaczyć czy będzie ta woda, jeśli nie to podsypka piaskowo-cementowa. Ubić stopą i wstawić kanał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyryl70 03.02.2025 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:54 Raczej będzie W studni mam już wodę na 75 cm Czy ta woda wejdzie od razu ? Chodzi mi o to czy zdąże wykonać podsypkę przed jej wejściem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajru 03.02.2025 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:07 Wody raczej nie wyprzedzisz, ale wszystko zależy od tego jaki masz grunt. Uważaj żebyś sobie fundamentów nie podmył tą wodą, obsuniesz ziemię i wszystko się sypnie. Ja montowałem szambo na 1,7 m, a wodę miałem na 1,4m. Lej był ogromny, woda się lała zewsząd, widowiskowe, dom był 12 m dalej, ale o drogę się martwiłem. Jak Ty będziesz to kopać? Wodę możesz usuwać pompą, lanie w wodę betonu deweloperzy wykonują powszechnie, można studzienkę zrobić poniżej poziomu kanału i tam umieścić wydajna pompę. Ogólnie kanał raczej lepiej robić jak jest susza (koniec lata), a teraz to woda najwyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.02.2025 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:46 Jak chcesz zamonotwać kanał poniżej lustra wody to policz czy ma wystarczający ciężar żeby nie wypłynął. To nie jest żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyryl70 04.02.2025 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 22:59 Nie martw się nie wyplynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts