Bear 06.02.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Proszę o podpowiedź czym zagruntować tynki gipsowe przed malowaniem na kolory. Jedni radzą mi uczynić to Unigruntem, ale czy na tym dobrze będzie się malować farbą lateksową, bo niektórzy piszą, że on źle przyjmuje farbę. Mam też farbę do gruntowania PREMIUM GRUNT. Czy ona jest dobra i dobrze przygotuje mój tynk gipsowy maszynowy Knaufa do malowania. Co wybrać? Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.02.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 to moze ATLAS AKROL NX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny1 06.02.2005 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Najtańszy sposób to farba biała rozcieńczona 1 do 2 lub 3 i malowaćMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenobia 06.02.2005 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Najlepiej Śnieżka Grunt Lateksowa - efekty b. dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.02.2005 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 A dodam, że zagruntowanie preparatem np UNIGRUNT-em może znacznie utrudnić późniejsze malowanie. Więc pozostaje chyba tylko rozcieńczona farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangoo 07.02.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 też polecam rozcieńczoną białą farbę, ładnie potem wychodzą kolorki. Sam tak zrobiłem. Widziałem ściany gruntowane unigruntem, jeżeli gdzieś nieopatrznie się niedokładnie zagruntuje to potem widać fatalne plamy na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangoo 07.02.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 też polecam rozcieńczoną białą farbę, ładnie potem wychodzą kolorki. Sam tak zrobiłem. Widziałem ściany gruntowane unigruntem, jeżeli gdzieś nieopatrznie się niedokładnie zagruntuje to potem widać fatalne plamy na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.02.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Bear - mam takie same tynki jak Ty. Malowaliśmy Duluxem. Wszędzie tam gdzie miały iść kolory, ściany zostały zagruntowane gruntem Duluxa. Tam gdzie ściany miały być białe rozcieńczoną białą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts