oleniek 06.02.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Witajcie drodzy BudującyCZy, aby wybudować niewielki (40-50m) domek letniskowy, do zamieszkania tylko latem; muszę kupić gotowy projekt od architekta? Jak na razie nie znalazłam niczego "dla mnie". Czy zatem mogę ot tak sobie coś na papierze narysować i na tej podstawie budować? CZy to by już był projekt indywidualny do zatwierdzenia i narysowania prrzez architekta- a zatem rozwiązanie dużo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 06.02.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Niestety muszę Cię zmartwić - obowiązują Cię przepisy prawa budowlanego niezależnie czy to domek letniskowy czy nie. Czyli musisz mieć pozwolenie na budowę wraz ze wszystkimi uzgodnieniami oraz projekt zrobiony przez architekta. Polecam Ci stronkę: http://www.male-domy.com.pl . Mają tam parę całkiem fajnych projektów za przyzwoite pieniądze. Sama wybrałam STAR 43 od nich. Jest nieduży, prosty w budowie i co najważniejsze - odpowiada wszystkim warunkom postawionym mi w gminie. Musiasz się nastawić na bieganie po urzędach niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 07.02.2005 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Domeczki fajne. Mnie się spodobał numer osiem. Mam jeszcze jedno pytanko - jeśli już mogę Cię wykorzystać- czy taki domek można zbudować w paru etapach (tzn ocieplić i otynkować od zewnątrz nie od razu tylko np za dwa lata i czy mimo to będzie sobie w nim można spędzać już lato oficjalnie ukończywszy budowę? Ach i czy to prawda, że jeśli jest to domek letniskowy to nie musi spełniać jakicś tam norm dotyczących "k" dla ściań zewnętrznych? Ile taki domeczek by kosztował (no orientacyjnie... , bo mamy w domciu dwa małe bąki -rok i osiem oraz dwa miesiące - a z kasą to trochę cieżko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 08.02.2005 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Zwróć uwagę na tą stronę. Dla mnie idealnym , jako domek letni jest DL02. Gdzieś widziałem ten sam projekt w innej technologii, to oczywiście dla tych co nie bardzo lubią konstrukcje drewniane. Pozdrawiam.http://www.domzbieszczad.5m.pl/index.php?q=projekty+dom%F3w+gotowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 08.02.2005 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konstanty 08.02.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witam!Odwiedź stronęhttp://www.ligar.com.pl/Bardzo ciekawa propozycja w woj.zachodnopomorskim.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 08.02.2005 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Dziekuje wszystkim za sugestie. Vardo "Szuderek" jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts