grubymiki91 07.02.2025 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego Witam, zastanawiam się nad zmianą operatora energii , ostatnio widziałem reklamę firmy Respect Energy, zaczęłam się zastanawiać nad zmianą aby płacić mniej po prostu, co możecie doradzić ? Opiszę trochę sytuację : dom 160m pompa ciepła 9kw Panasonic forowoltaika 8kw południe (na nowych zasadach) Pompa pracuje 6-18 taryfa g12w (energa) Fotowoltaika pracuje od połowy lata 2024, więc wiadomo nie nabiła dużo tego „wirtualnego portfela” Rachunek teraz za styczeń - luty to 700 zł (wszystko w tym jest uwzględnione ) Zastanawiam się nad innym operatorem (może jest dużo taniej gdzieś np. Z taryfą dla PC ) bądź zmiana taryfy na G11 po prostu ze względu na godziny pracy pompy , chociaż gdzieś czytałem ze przy pompie tylko g12w z foto bo prąd produkowany w drogich godzinach jest drożej sprzedawany. Postanowiłem zapytać tutaj ponieważ , czytając broszury wiadomo każdy swoje chwali tym bardziej każdy operator uważa , ze jest najtańszy i najlepszy . Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts