Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wydział architektury-starostwo warszawskie zachodnie

darks

Recommended Posts

Napiszcie jakie są wasze doświadczenia (przeszłe czy obecne) z w/w wydziałem w/w starostwa. Chodzi mi o to czy sprawy są tam załatwiane sprawnie czy byle jak czy czuliście się intruzami. No i wszystko na co warto zwrócić uwagę aby móc bez zbędnej zwłoki załatwić tam sprawę (czytaj pozwolenie). Będę wdzięczny za wszystkie Wasze odpowiedzi….

ja mam bogate doświadczenia. Pani w sekretariacie na piętrze miła ale niekompetentna. Panie w architekturze niemiłe i ciężko coś się dowiedzieć ale metodą grzecznego lecz upierdliwego szturmu się da. Byle nie we czwartek. Wtedy zamknięte na głucho i jedyne co można, to złożyć dokumenty na piętrze. Po złożeniu papierów trzeba się uzbroić w cierpliwość i po 1 miesiącu zacząć szturmować telefonicznie dopytując się o braki (chyba zawsze są). jak pani wyciągnie ze sterty nasz projekt i zagłębi się w dokumentację sprawa jest wygrana - od momentu uzupełnienia braków w parę dni dostaje się decyzję.

Generalnie da się żyć. Trzeba tylko dobrze przekalkulować czas i rychło składać też papiery na przedłużanie sieci, i budowę przyłączy....

i po 1 miesiącu zacząć szturmować telefonicznie dopytując się o braki (chyba zawsze są). jak pani wyciągnie ze sterty nasz projekt i zagłębi się w dokumentację sprawa jest wygrana - od momentu uzupełnienia braków w parę dni dostaje się decyzję.

Rozumiem, że chodzi o te panie na dole?

jesli teraz zlozysz projekt i wszystkie potrzebne dokumenty - uzyskasz pozwolenie w ciagu miesiaca (nawet przy jakichs klopotach z papierami).

Od wiosny zacznie sie ruch i trzeba czekac 2 miesiace.

Moja rada: skladaj nawet niekompletne dokumenty - wazna jest data wplyniecia wniosku.

Projekt i tak sie musi "odlezec" - skladaj jak najszybciej ...a pozniej doniesiesz wymagane dokumenty - a zegar zaczyna odliczac juz - na Twoja korzysc.

pzdr,