darks 06.02.2005 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Napiszcie jakie są wasze doświadczenia (przeszłe czy obecne) z w/w wydziałem w/w starostwa. Chodzi mi o to czy sprawy są tam załatwiane sprawnie czy byle jak czy czuliście się intruzami. No i wszystko na co warto zwrócić uwagę aby móc bez zbędnej zwłoki załatwić tam sprawę (czytaj pozwolenie). Będę wdzięczny za wszystkie Wasze odpowiedzi…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 07.02.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 ja mam bogate doświadczenia. Pani w sekretariacie na piętrze miła ale niekompetentna. Panie w architekturze niemiłe i ciężko coś się dowiedzieć ale metodą grzecznego lecz upierdliwego szturmu się da. Byle nie we czwartek. Wtedy zamknięte na głucho i jedyne co można, to złożyć dokumenty na piętrze. Po złożeniu papierów trzeba się uzbroić w cierpliwość i po 1 miesiącu zacząć szturmować telefonicznie dopytując się o braki (chyba zawsze są). jak pani wyciągnie ze sterty nasz projekt i zagłębi się w dokumentację sprawa jest wygrana - od momentu uzupełnienia braków w parę dni dostaje się decyzję.Generalnie da się żyć. Trzeba tylko dobrze przekalkulować czas i rychło składać też papiery na przedłużanie sieci, i budowę przyłączy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 08.02.2005 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 i po 1 miesiącu zacząć szturmować telefonicznie dopytując się o braki (chyba zawsze są). jak pani wyciągnie ze sterty nasz projekt i zagłębi się w dokumentację sprawa jest wygrana - od momentu uzupełnienia braków w parę dni dostaje się decyzję. Rozumiem, że chodzi o te panie na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 08.02.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 dostaniesz "swoją" panią w zależności od lokalizacji inwestycji, i ją należy szturmować. Pani na górze jedynie przyjmuje dokumenty i robi odpłatnie ksero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 08.02.2005 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 A czy miałe przyjemnoć z paniš naczelnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 08.02.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 po pierwsze to jestem kobietą, a po drugie nie był potrzeby uderzać do naczelnika, widziałam gorsze instytucje. Oczywiście widziałam też lepsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 08.02.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 jesli teraz zlozysz projekt i wszystkie potrzebne dokumenty - uzyskasz pozwolenie w ciagu miesiaca (nawet przy jakichs klopotach z papierami).Od wiosny zacznie sie ruch i trzeba czekac 2 miesiace.Moja rada: skladaj nawet niekompletne dokumenty - wazna jest data wplyniecia wniosku.Projekt i tak sie musi "odlezec" - skladaj jak najszybciej ...a pozniej doniesiesz wymagane dokumenty - a zegar zaczyna odliczac juz - na Twoja korzysc.pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Ju trzeba czekac dwa miesiace Pani w starostwie jak zakleta milczy, nie chce udzielac zadnych informacji, a poza tym to mam wrazenie, ze strasznie jej przeszkadzalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 08.02.2005 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 po pierwsze to jestem kobietą, a po drugie nie był potrzeby uderzać do naczelnika, widziałam gorsze instytucje. Oczywiście widziałam też lepsze.. Wiem, że jesteś kobietą. Zamiast miałaś napisało mi się miałeś i tyle. Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts