MarianJanuszPaździoch 11.02.2025 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) Jak zabrać się za hydroizolację płyty fundamentowej i ściany zewnętrznej? Rysunek poglądowy: Od dołu: mamy chudziak, na nim XPS, na nim folię PE, na niej płyta fundamentowa, następnie bloczki silikatowe. Wiele osób maluje ściany zewnętrzne na ~ pół metra dysperbitem. Po głowie chodzi mi przyklejenie bocznych płyt z XPS na Sika Igolflex 101, wtedy będzie szczelna warstwa na szerokość płyty XPS, czyli na jakieś 60cm. Dobrze to wykombinowałem? A jeżeli nie dobrze to dlaczego nie? Edytowane 12 Lutego przez MarianJanuszPaździoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoe81 11.02.2025 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego Na schemacie masz folie PE nad XPS a w opisie jest folia pod XPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarianJanuszPaździoch 12.02.2025 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego Dzięki, już poprawiłem, folia ma być między płytą a XPSem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts