GeorgeBarbara 07.02.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Witam. Mam pytanie do Forumowiczów. Chcieliśmy budowac sie na działce rodziców, która wg ostatniego planu zagospodarowania przestrzennego byla dziłka budowlana, przeznaczoną nawet pod usługi uciążliwe z uciążliwością nie wychodząca poza granice działki. Od dłuższego czasu nie było żadnego planu, a teraz gmina przystąpiła do spożądzania planu. Jak na razie zrobiono Studium. W studium zmieniono przeznaczenie działki na rolniczą!! Co mam zrobić, ponieważ w tej sytuacji nie będziemy mogli się budować, ponieważ mamy za mało hektarów aby budować dom jako sioło (w naszej gminie średnia wielkość gospodarstwa to 7 ha)? Proszę o pomoc, radę jak z tego wybrnąć, lub jak to wszystko odkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 07.02.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Słyszałem że niektórzy dzierżawią jakiś teren by moć postawić dom (dostać pozwolenie),(obejść przepisy) na niewielkiej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 07.02.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Należy do Gminy zgłosić swoje zatrzeżenie co do wpisów w opracowywanym Studium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GeorgeBarbara 07.02.2005 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Na spotkaniu w gminie jeszcze przed uchwaleniem studium zgłaszaliśmy pisemny wniosek, aby nie zmieniano w ten sposób przeznaczenia. Jak widać nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 07.02.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Proponuję odwołać się do organu nadrzędnego czyli Wojewody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GeorgeBarbara 08.02.2005 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 dzięki sprobuję z tym coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts