An_ik 11.02.2025 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego Dzień dobry, czy ktoś z Państwa może rozwiać moje watpliwości - remontuję dom i zdecydowałam się na wymianę okien dachowych, były Fakro (78x118) a chcemy zamontować Roto. Dodam jeszcze, że wymieniane będzie również pokrycie dachu z gontów bitumicznych na blachę. Chcemy jak najmniej ingerencji w istniejące otwory okienne, szczególnie z uwagi na to że w domu wykonane są szpalety. Oczywiscie wiem, że będa wymagały poprawek, ale przy dobrym doborze rozmiaru okien nie sądzę, że będzie to jakieś duży zakres prac. I tutaj mam wątpliwości wybrałam okna Roto R7 wysokoosiowe, Pan z salonu który był wykonać pomiary twierdzi, że teraz powinnam kupić okna o wymiarze 74x118 (?) bo z uwagi na ich konstrukcje taki wymiar będzie właściw. Mam jednak obawę czy te okna nie będa za wąskie do istniejącego otworu, obecne światło okna pomiędzy szpaletami wydaje się że jest za szerokie do potencjalnego światła tych nowych okien. Czy ktoś miał może takie doświadczenia, a może jakiś doradca techniczny z Roto mógłby mi podpowiedzić jaki rozmiar okien powinnam kupić? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.02.2025 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego Obym się mylił, ale obawiam się że nie uzyskasz tu odpowiedzi. Szukałbym porad na jakimś typowo dekarskim forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts