ziaba 21.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Eee, areator proszę Zygula i wszystko jasne. Nazbiera się tego kopa siana. A w tej kopie...siamo dobre. Jako zalążek kompostowy na ten przykład.Gorzej z kretami. Trzeba pułapki na żywca zakładać a potem futerko bezpiecznie wyeksmitować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.03.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Zygul wertykulator w dłoń i hej...A na koniczynę i mlecze chwastox polecam.. tańszy od starane i inne takie tam i skuteczny.Tępiłam w zeszłym roku paskudztwa u siebie staranem i.. drogo wyszło jak diabli, nie starczyło na całą działkę i nie wszystko zniszczyło.. chwastox dał radę i litrowe opakowanie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 21.03.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Arnika, od lat kupuję na targu trawę - 10 złotych / kg sypaną szuflą z worka ( opcja "na łąkę czy na trawnik?" ). I robię dosiewkę po areatorze. Część zeźrom ptaszory , reszta rośnie. W tym roku zarąbista ilość mchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 21.03.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Arnika, co dajesz na mech ? naszykowałam ekologiczny popiół z liści , na razie się wstrzymuję z sypaniem bo za mocno wieje. Dołożyć kredy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 21.03.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 no ja wiem że trzeba by nad nim popracować muszę chyba jaki wertykulator wypożyczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 21.03.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 A nie lepiej kupić sobie ? wszak na lata zakup taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 21.03.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 garaż nie chce pomieścić wszystkich moich pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.03.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ja sypałam dolomitem, potem wapnem na jesieni... zwykłym , ale chyba za mało sypnęłam bo mam też dużo mchu w tym roku...Więc kupiłam florowit do trawnika z mchem i rozsypałam , psikałam też roztworem z żelazem, teraz wertykulator będzie w ruchu, jak nie da rady to to pomyśle jeszcze ... W sumie to przeciwko mchu jest właśnie żelazo i wapno... Powinno dać radę... ale czy da....?????Może Szefowa się wypowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.03.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 garaż nie chce pomieścić wszystkich moich pomysłów Na strych go, albo na ścianie powieś, albo pod sufitem.. używasz go ze dwa razy w roku.. no niby racja wypożyczyć.. ale... No każde ale ma dwa końce... Dlatego ja garażyk zaplanowałam większy niż architekty planowały i ma tylko 50m2... w sumie to mogło by być nawet i więcej.. ale to już chyba była by rozpusta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 21.03.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Czyli jestem w połowie drogi. Woda do ogrodu pochodzi ze studni - jest tak zarąbiście zażelaziona że aż trzeszczy. Dolomit bedzie grany w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 21.03.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=107224&d=1332333395&thumb=1&stc=1 Jura vel Juruś. Winowajca rannego wstawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 21.03.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) Arnika specially for You - Sasza. http://forum.muratordom.pl/asset.php?fid=4004&uid=6196&d=1272955565 Edytowane 21 Marca 2012 przez ziaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 21.03.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 rudzielec jak z Obcego i zawsze w akcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.03.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Nic mądrzejszego w sprawie mchu od tego, co napisaliście już nie wymyślę. Na sobotę mam zamówiony wertykulator spalinowy. Trzymać takie zwierzę przez cały rok, używając raz w roku przez 3 godziny w moim przypadku niedorzeczne. Wypożyczamy za 60 zł na spółkę z dwoma sąsiadami, więc płacimy grosze i mamy spokój. Tyle co mchu mam u siebie wertukulator to wybiera. Trawnik mam tak bardzo gęsty, że żadnego dosiewania nie robię, tylko "wyczeskę" z lekkim napowietrzeniem. Już się cieszę na tę sobotnią robotę, bo potem florowit i trawnik będzie wyglądał pięknie. A jak trawnik, to i cała reszta. Dopijam kawę i zbieram graty na siłownię. Dobrego wieczoru wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 22.03.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Chwalony ! Dziś wyspana jak mało kiedy - Jura nie wiadomo czemu nie był zainteresowany naszą sypialnią. Rano wyjaśniło się czemu - otóż na blacie w kuchni zostały salaterki pachnących stygnących nóżek w galarecie..a że były gorące, trzeba było cierpliwie poczekać.. Więc reszta ogonów wielce ukontentowana - pańcia narobiła się , nagotowała, naskubała, z mini marchewkami, pieczarkami, groszkiem , kukurydzą i jajami ..palce lizać. Będzie co jeść , a nie tam takie psie.. No i Jura jest szerszy niż dłuższy. wesołego dnia wszystkim !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 22.03.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 czy to znaczy, że wszystkie salaterki wylizane do czysta? i tyle z galaretek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.03.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 ... znaczy się koty najedzone.. Ale masz Ziaba kudłatego sierściucha No i szefowa nie poprawiła, więc tak sobie myślę, ze jest dobrze U nas słonka nadal nie ma... achhh to słonko .... Może i u nas zaświeci w piątek/sobotę i wezmę wertykulator... no chyba, ze za wcześnie by trawę siać... ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 22.03.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Kotek smakosz, z każdej wydziobał po troszku, tu skubął, tam pojadł głębiej. W każdej inaczej widać smakowało. A na zdrowie.. A ja już florowitem polałam hektary. Jeszcze ze 3 godziny zlewania i będzie cacuś. Raz kupione służy długo - takie coś - a jakże poręczne w ogrodzie. http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/6534/th120/zielony-dom-nawoz-dolistny-do-trawnikow-spraygreen-na-500m2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 22.03.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 .. no chyba, ze za wcześnie by trawę siać... ????? Podsłuchałam niekcący, jak ludzie o nasadzeniu ziemniaków na młode w grunt ( nie folię ) już mówią. Ryzyk- fizyk, jak wyjdzie, będzie akurat. Jak nie, to podwójna robota. Heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 22.03.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 sprytny patent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts