Aga J.G 10.09.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 papa Ivo Preev też dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.09.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 O, ja to bym chetnie na grzyby poszla, tylko ze ja to troche nie bardzo bym wiedziala, co pozniej z nimi zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.09.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 O, ja to bym chetnie na grzyby poszla, tylko ze ja to troche nie bardzo bym wiedziala, co pozniej z nimi zrobic. można np. wysuszyć i póżniej do farszu na pierogi dodać, mniam, mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.09.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Tak Preev tylko najpierw trzeba umieć zrobić te pierogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.09.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Ania, Tola - gratulki z okrąglaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.09.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Tak Preev tylko najpierw trzeba umieć zrobić te pierogi Ciasto: pół kilo mąki pszennej szklanka wody żółtko łyżeczka masła sól Farsz: niewielka biała kapustka 10 dag suszonych grzybów 20 dag pieczarek duża cebula sól, pieprz Ciasto: Do michy wsypać mąkę, sól, wbić żółtko, dodać masło i rozetrzeć składniki. Teraz jedną ręką wlewać powoli ciepłą wodę, a drugą mieszać ciasto, żeby składniki ładnie się połączyły. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować je na cieniutko na blacie posypanym nieco mąką. Szklanką wykrawać placuszki, sowicie nakładać farsz, dokładnie sklejać i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę. Farsz: Suszone grzyby namoczyć, a potem ugotować. Cebulkę pokroic w kostkę i usmażyć na zloto, dodać pokrojone pieczarki i usmażyć je razem z cebulką do odparowania płynu (pod przykryciem). Kapustkę umyć, usunąć uszkodzone wierzchnie liście, przekroić na ćwiartki, wyciąć głąb i wrzucić do garnka z wodą. Ugotować do miękkości ze sporym dodatkiem soli, pieprzu i kostką instant. Wyjąć z wody, pokroić w kostkę, dodać drobno posiekane grzyby i przełożyć na patelnię na rozgrzany olej, albo jeszcze prościej przepuścic wszystko przez maszynkę). Podsmażać na dużym ogniu tak długo aż farsz ściemnieje i odparuje płyn. Farsz powinien być pikantny i dość słony. A potem jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.09.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Udanego, slonecznego weekendu do poniedzialku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.09.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 miłego weekendu ale ja tu jeszcze posiedzę jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.09.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 mbz: milego weekendu.. za przelotem.. zajrze wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.09.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 mbz: milego weekendu.. za przelotem.. zajrze wieczorkiem na nastepnego okrąglaczka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.09.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 fakt niedużo brakuje Maksiowi do okrąglaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.09.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 lecę poczytać nie płaczcie za mną... wrócę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.09.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 preev - co czytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.09.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 "Żołnierze Żyją" 10 tom cyklu "Czarna Kompania" Glena Cooka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.09.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 http://www.valkiria.net/ArtykulMore.asp?ID=537&iPage=9999 powyżej jest opis całej serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.09.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Zamierzam przeczytać czarną kompanię bo słyszałam, że jest bardzo ciekawa. Teraz mam na tapecie "Autostopem przez galaktykę" o rany ale się uśmiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.09.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 "Imperium Grozy" Cooka też jest świetne choć nic nie pobije objętościowo cyklu "Koło Czasu" Roberta Jordana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.09.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 ja teraz nadrabiam zaległości i jak mi się uda to Jordana też przeczytam.Po autostopie chcę przeczytać cykl "o Alvinie" Orsona Carda. Bardzo mi się podobał cykl o Enderze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.09.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 - Halooo... pralnia?! - Sralnia ku.wa! Ministerstwo kultury, je.any ku.asie! Co robi student kiedy rano wstaje? - Je śniadanie i ogląda teleexpres. Włoska mama woła do synka: - Fabio! Weź no siatkę i leć na drugą stronę ulicy kup 5 kilo zemniaków! Fabio jak stał tak pobiegł - tak nieszczęśliwie - że się władował prosto pod koła nadjeżdżającej ciężarówki. ...... Jaka to reklama? . . . . . . . Szkoda Fabia Sorki, że tak wulgarnie, ale uśmiałem się do łez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.09.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Witam wieczorem niesty jestem w parcy i długa noc przedemną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts