Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie kochani

Chciałam się podzielić z Wami smutnymi wiadomościami. Wczoraj niedaleko mojej budowy wydarzył się tragiczny wypadek. Bus wiozący dzieci z wycieczki wpadł pod tira, oprócz tego w wypaku uczestniczyły jeszcze dwa samochody. Najgorsze jest to że to wina właśnie kierowcy busa. Facet wyprzedzał na podwójnej ciągłej lini na zakręcie. Straszne jest to że wysyłamy dziecko na wycieczke i nie wiemy czy kierowca to ktoś kto myśli czy debil który właśnie w ten sposób postępuje. Troje dzieci nie żyje a wiele jest rannych. Spać nie mogłam bo sama mam dziecko które już niedługo bedzie w wieku szkolnym i będzie jeździło na wycieczki. Dlaczego są tak nieodpowiedzialne osoby, którym musimy powierzać nasze dzieci. Zrozumiałabym gdyby to nie była jego wina ale on wioząc ok 20 dzieci jechał z ogromną prędkością i do tego wyprzedzał w naprawdę niebezpiecznym miejscu. Wiem że to co piszę jest bardzo smutne i może nie pasuje do nastroju kawiarni klubowej ale chciałam się z Wami tym podzielić bo jesteśmy tu z całej Polski a te dzieci były gdzieś z pod Rzeszowa i dla tych rodzin to ogromna tragedia. Mam nadzieję że nie dotknęła kogoś z Waszych bliskich.

Pozdrawiam i apeluję o rozwagę na drogach

Witam w sobotę wieczorem :)

Malinka jeśli chodzi o te dzieci jest mi naprawdę przykro i współczuje rodzicom ale słuchając i czytając o tym wypadku zastanawialam się gdzie byli opiekunowie tych dzieci ja jeżdżę na wycieczki szkolne z klasą mojej córki i zawsze stram się trzymać rękę na pulsie jak widzę że kierowca za bardzo szarżuje na drodze zwracam uwagę.