Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A właśnie, opowiadaj Tola...

Opowiadam : dyżurny policjant przez 10 minut szukał czegoś w papierach i nie mógł znaleźć.....już sie cieszyłam że nie znajdzie i puści mnie wolno.

Nic bardziej mylnego. Znalazł... i wykonał telefon, z którego dowiedział się o tym, że policjant wystawiający na dziś wezwanie jest na szkoleniu.

Mruknął coś nieeleganckiego pod nosem i sprawę przekazał dzielnicowemu również przez telefon.

Wtedy oddał mi słuchawkę.....i umówiłam się z dzielnicowym na piątek.

Stwierdził, że najlepiej będzie, jak przyjdzie do mnie do domu.

Najlepiej???.......czy mogę mieć nadzieję....na łagodny wymiar kary....parząc kawę i częstując sernikiem??? :roll: 8) :-?

Zaciszu własnego domu to Ty bedziesz górą. Dzielnicowy też człowiek, potraktuj go jak gościa. Niech czuje się nieswojo, że to on przyszedł z taką przykrą sprawą. W komendzie przy jego biurku miałabyś mniejsze szanse. Będe trzymał kciuki.

Tola, na pewno będzie trochę łatwiej, kiedy dzielnicowy będzie "na twoim terenie". Mniej oficjalnie, zawsze to łatwiej zrobić minę zbitego psa, jeszcze tylko usmarkane dzieci czepiające się matczynej spódnicy (albo rzucające się do nóg policjanta: "Niech Pan nie zabiera naszej mamusi!!!). Słowem - zmiękczyć faceta...

Teska - dokładkę?

Whisper, skąd ja takie małe dzieci wezmę.... :roll:

a tak poważnie, to też mam nadzieję, że ciepła, domowa atmosfera zrobi swoje...chociaż oni mają na wszystko papiery, rejestry, dokumenty....i dzielnicowy może się tym podpierać.....no zobaczymy.

Dalszy ciąg historii fotoradarowej już w piątek.

Whisper, skąd ja takie małe dzieci wezmę.... :roll:

a tak poważnie, to też mam nadzieję, że ciepła, domowa atmosfera zrobi swoje...chociaż oni mają na wszystko papiery, rejestry, dokumenty....i dzielnicowy może się tym podpierać.....no zobaczymy.

Dalszy ciąg historii fotoradarowej już w piątek.

no jeszcze tylko telewizor, komputer, DVD, do piwnicy, albo sąsiadki i grać

rolę niezamożnej co Jej tylko samochód został......... 8)

PS. 50 zł. nie jest Twoje 8) :wink: :oops:

Zdobądź E-mail komisariatu to zarzucimy ich spamem w Twojej obronie :lol: