Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kiedyś nie zauwazyłam znaku STOP ... i pojechałam przez skrzyżowanie ,a tam niedaleko stał policjant i mnie zatrzymał .Pokazał mi znak i skóra mi ścierpła :cry: dostałam wtedy duuuzy mandat ale pomyślalam ,ze gdyby wtedy nadjechała cięzarówka to ja nie miałabym żadnych szans .... lepszy mandat............. :wink:

Masz rację. Jak mnie zatrzymają to nigdy sie nie kłócę - w końcu to oni mają rację. Niestety...

tolu jeżeli dzisiaj prowadzisz, albo jutro z rana to my z Whisperem

damy radę "zrobić" tą flaszeczkę we dwóch 8) :wink:

No, w końcu od czegoś ci koledzy są, prawda?

Kurcze, co przejdę się po kilku wątkach, to się zawsze napić gdzieś muszę. Wątroba mi padnie jak tak dalej pójdzie :wink: :wink: :wink:

Witajcie wieczorową porą.

Jeżdżę ponad trzydzieści lat. Różnymi samochodami, dużo, nie tylko po kraju. Nie napiszę, że dobrze, bo zaraz okaże się, że jest cała masa lepszych i szybszych. Jednak tak KRETYŃSKICH zakazów i oznakowan jak w Polsce, tak nieruchomej policji, a przedtem milicji drogowej nie widziałem nigdzie. Kiedyś w Szwecji na krętej drodze, gdzie był znak 40, pojechałem 60, jak u nas. Tylko dzięki dużemu doświadczeniu uniknąłem odwiedzenia przydrożnego pola. Ćwiczę, co jakiś czas różne manewry i polecam wszystkim. To tak na marginesie.

Zapłaciłem oczywiście w swoim życiu troche mandatów, ale pragnę zapewnić wszystkich, że nie jestem piratem i mimo, że jeżdżę doś szybko to jednak z głową i bezpiecznie.

Ale opiszę wam najsmieszniejszy mandat.

Było to w latach '70 pojechałem służbowo do Kostrzynia nad Odrą. Dojechałem późno, po 23. Nędzny hotelik, bez restauracji. Byłem głodny. Jedyna szansa to dworzec PKP gdzie był bar czynny chyba całą dobę i sewujący gulasz z serc z kaszą :evil:

Podjechałem pod dworzec, zaparkowałem i nagle z krzaków wysunął się milicjant: "Obywatelu, obywatel pojechał pod prąd, tu jest rondo"

Znak stał w krzakach w których skrył się "stróż prawa", latarnia stała za tym znakiem, więc był kompletnie niewidoczny, a kształt placyku przed dworcem nie przypominał ronda. Mandacik :D

Po załatwieniu spraw służbowych podjechałem pod... to się chyba nazywało wtedy Powiatowa Rada Narodowa i wlazłem do sekretariatu samego szefa. "Czego" warknęła nadęta jejmość. "Ja z Warszawy do przewodniczącego". Cała w uśmiechach pomknęła do gabinetu przewodniczącego krzycząc: Jest! Przewodniczący wyskoczył z gabinetu jak na sprężynie cały w ukłonach. Proszę, proszę kawki się pan napije? Pani kasiu - koniaczek dla pana. My tu właśnie czekamy. Pan będzie łaskaw spocząc, już wołam pierwszego sekretarza. O kawka już jest.

Nim ochłonąłem w drzwiach ukazał się w całej okazałości sekretarz. Cały w skowronkach. Niedopuszczano mnie do głosu przez kilka minut. Zdołałem ochłonąć na tyle, że zorientowałem się, iż biorą mnie za kogoś innego, na kogo z utęsknieniem czekali. Dopiero gdy przewodniczący przez telefon nakazał pilne szukanie nadwornego plastyka, "bo tow. z KC przyjechał by zatwierdzić hasła i transparenty na 22 lipca", wiedziałem "co jest grane".

Pomału sącząc kawkę i przebijając się przez słowotok obu panów, koniaczku nie tknąłem bo czekała mnie powrotna jazda do Warszawy, wyłuszczyłem co mnie sprowadza i kim jestem. :D

Żebyście widzieli ich miny.

Kiedy wracałem, namierzyli mnie "suszarką" stały jakieś trzy chałupy koło drogi (Jak w "Misiu"). Rozpoczęły się targi. I nagle obok posterunku przejechało autu z prędkości znacznie wyższą od mojej, ale w ręce kierowcy Ukazała się kartka z "erką". Sierżant zasalutował. Byłem wściekły i powiedziałem do niego cytatem z Orwella. "Wszyscy są równi, a niektórzy równiejsi?" Przynać mu muszę, choć nie podejrzewam by czytał Rok 1984, że mnie puścił. Głupio chyba chłopu było.

A teraz mamy komputery, kamery zdjęcia, a tak naprawdę to co się zmieniło?

"-Wczoraj jechałem tędy i tych domów tu jeszcze nie było...

-Tak mówicie? A gdyby staruszka tutaj przechodziła do domu starców, a tego domu by jeszcze nie było, a dzisiaj by już był - to wy byście staruszkę przejechali, tak? A to być może wasza matka!

-Jak ja mogę przejechać matkę na szosie, jak moja matka siedzi z tyłu?

-Halo, tu "Brzoza", tu "Brzoza"! Źle cię słyszę! Powtarzam, powiedział, że matka siedzi z tyłu... "Matka siedzi z tyłu!!!" Tak powiedział!!!"

"Jakiś lepszy cwaniak. Matkę po szosie wozi, staruszkę, żeby nas tylko wrobić."

:D :D :D

- Nie bądźcie natrętny!

..."Natrętny pasażer"....

- O! A gdyby tu wasz synek z grupą stuosobową odlatywał i każdy z rodziców chciałby wejść ... to jaki byłby tłok ... sami widzicie, i nie mówcie, że nie macie synka, bo w każdej chwili mieć możecie!

..."Sprawdzić czy nie ksiądz"...

:lol:

To co opisałem to nie był film. To się działo naprawdę :D