Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • jamles

    4953

  • tola

    4546

  • tomek1950

    3920

  • Aga J.G

    3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem.

SZPINAK NIE MOŻE BYĆ DOBRY!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/2869-kawiarnia-klubowa/page/1619/#findComment-693316
Udostępnij na innych stronach

Żeby nie było wątpliwości....na obiad nie było szpinaku z makaronem, tylko makaron z sosem pieczarkowym. Ponieważ makaron ma kolor zielony, wskazuje to na to, że podczas jego prodkukcji był dodany szpinak. Jednakże w smaku makaronu go nie czuć.

Tak więc makaron zielony jest ok. :lol:

Szpinak jest blee.

 

Co do naleśników z truskawkami...chyba watpliwości nie ma, że są przepyszne.

 

Dziś na obiadek drób w żurawinie....już zniknął z piekarnika 8)

 

 

Bodzio, a z Tobą pogadam na osobności :wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/2869-kawiarnia-klubowa/page/1619/#findComment-693407
Udostępnij na innych stronach

U nas jest knajpka wegetariańska, podają naleśniki ze szpinakiem, niektórzy się zachwycają, mnie nie smakują.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/2869-kawiarnia-klubowa/page/1619/#findComment-693464
Udostępnij na innych stronach

U nas jest knajpka wegetariańska, podają naleśniki ze szpinakiem, niektórzy się zachwycają, mnie nie smakują.

Szpinak jest naprawdę super, ale musi być dobrze przyprawiony. Jak nie jest, no to rzeczywiście mamy do czynienia z zieloną breją o smaku rozdeptanych kapci.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/2869-kawiarnia-klubowa/page/1619/#findComment-693467
Udostępnij na innych stronach

Szpinak warto jeść, naprawdę :)

A już na pewno nie wybrzydzać przy dzieciach, bo im jest niezbędny, ze względu na wielkie ilości przyswajalnego żelaza.

Jak usłyszą "blee", nie tkną go nigdy.

Mój synuś usłyszał w dzieciństwie od dziadka, że pietruszka i koperek są "blee" i do widzenia. Nie weźmie do ust.

 

Szpinak robi się tak:

 

na masełku się podsmaża, dodając trochę soli, cukier (szpinak ma być słodkawy), czosnek koniecznie, sok z cytryny i na końcu mleko. Zwykłe, słodkie.

 

Wtedy jest smaczny. Słowo :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/2869-kawiarnia-klubowa/page/1619/#findComment-693479
Udostępnij na innych stronach

Witam wieczorem

Cóż na temat szpinaku mam takie samo zdanie :-?

Mam przepis na naleśniki ze szpinakiem koleżanki twierdzą że rewelka ale po przeczytaniu kilku opini chyba najpierw wproszę się do koleżnaki na nalesniki a dopiero potem zrobię sama 8)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/2869-kawiarnia-klubowa/page/1619/#findComment-693552
Udostępnij na innych stronach

....Ty już dobrze wiesz Bodzio.....na razie nie mogę z Tobą pogadać, bo oglądam mecz siatkówki w rozgrywkach WORLD LEAGUE, gramy z Serbią i Czarnogórą, jest remis w setach 1:1

 

....po secie zajrzę, trzymajcie kciuki.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/2869-kawiarnia-klubowa/page/1619/#findComment-693608
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...