Muratorka 15.07.2003 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Ale pyszną kawę tu parzycie. Chyba częściej trzeba będzie zaglądać. Co prawda na kisiel się nie załapałam, ale może następnym razem.Witam w słoneczny dzionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 15.07.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Witaj Klaudia, na kisielek to się nie załapałaś ale wszyscy czekamy na przepisik od emems to sobie ugotujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.07.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 to Ewusia i Lechu to jak już po kawce.... ???? To mogę już podać mój magiczny przepisik na kisielek ????? To proszę bardzo.... CZARY.. MARY... trata tata.... niech z kociołka dym ulata...... bierzemy kociołek taki 3 litrowy.. i napełniamy go wodą (2,5 litra) zaczerpniętą o pełni księżyca z głebokiej studni...... wieszamy nad paleniskiem opalanym chrustem jeżynowym...... (dużo tego chrustu potrzeba na uważenie kisielku... ale bez niego straci magiczną moc... jak zechcecie to zdradzę jego magiczną moc) ... i jak się woda zabulgocze to wrzucamy 4 pełne garście wiśni z pestkami zerwanych przez młodzieńca tuż przed zachodem słońca.... i gotujemy 20 - 30 minut tylko nieprzykrywać.... Po tym czasie... wsypujemy do glinianej miseczki 2 kopiaste - na kisielek do picia lub 4-5 kopiastych - na kisielek do krojenia ... łyżek mączki ziemniaczanej zalewany zimną wodą i wymieszamy i taki roztwór wlewamy mieszając drewnianą łyżką do gotującego się wywaru... i mieszamy cały czas aż trochę pobulgocze..... póżniej jeżeli lubimy słodycz to dodajemy szklankę cukru - mniej lub wiecej ... wiecej dodają łasuchy... mniej osoby na wiecznej diecie... a wkońcu co sobie żałować.. raz się żyje to Luu cukierku do kociołka... jak zabulgocze z cukierem to zdejmujemy z paleniska i BUCH mikstura gotowa Najlepszy jest na drugi dzień zimny jak postoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 15.07.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Przepisik juz znamy, ale jaką magiczną moc ma taki kisielek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 15.07.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 a jakby go tak pożenić z kosmogonem??? to by dopiero miał magiczną moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 15.07.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 ja tak kiedyś pożeniłam soczek porzeczkowy ucierany ze spirytem............mniam.......... pyszna galaretka spirytusowa wyszła i głowa po niej nie bolała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.07.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 jak chcecie wiedzieć to magiczne właściwości kisielku to 1. zastosowanie wewnętrzne - łagodzi obyczaje i uspokaja, a nawet działa nasenno jeśli spożywamy gorący 2. zastosowanie zewnetrzne - jeśli miksturę stosujemy zewnętrznie to działa bardzo bardzo rozgrzewająco i napotnie :D . Pozdrawiam i stosujcie jak Wam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 15.07.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 No to do roboty, chociaż ten chrust jeżynowy za bardzo kolący. Nie mozna innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.07.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Malinowy, malinowy ale tylko wtedy gdy będziecie stosować wewnętrznie bo jeśli zewnętrznie to i tak po jezynowym zamocno rozgrzewa a pomyślcie co by było po malinowym chruściku na stosowanie zewnętrzne Kawkę proszę ... mhyyyymm i może jakąś słodką bułeczkę.. może być cynamonka.. to za ten przepisik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.07.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 witam ! a i doczekaliśmy się przepisiku, to nic nie pozostaje innego jak go wypróbować ja wczoraj niespodzianie też miałam wisienki - wrzuciłam do wielkiego słoja, zasypałam cukrem, jak puszczą sok dodam spirtu......w zeszłym roku też takie cudo robiłam...mniam, mniam.....szczególnie wisienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 15.07.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 emems, bułeczek nie było ale za to są pyszne rogaliki z marmoladą http://www.kulinaria.pl/foto/cic_109.jpg częstujcie się......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.07.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 mniam ... pychotka i jeszcze podane na moim wymarzonym sewisie...ach kiedy ja go sobie wykupię.... (chyba w nastepnym wcieleniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 15.07.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Magda, ale to niejest Bolesławiec? troszkę inny kolor http://www.ceramicboleslawiec.com.pl/dekoracje/piasekd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 15.07.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Oho!! Właśnie słysze hejnał więc może małe LU! kisielku?!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 15.07.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 a może naleweczkę !!??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 15.07.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Chętnie! A z kisielkiem to dalej nie wiem: LU czy NIAM ??? Chyba zrobię ankietę, takie modne sie zrobiły ostatnio :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 15.07.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 no to LUUU, nalewka wiśniowa lub brzoskwiniowa do wyboruhttp://www.bartex.com.pl/Butelki_jpg/A_Karafka.jpg a kisielek NIAM !! koniecznie taki do krojenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.07.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Szdom niejako że jesteś z mojego terenu to Tobie jeden kisielek na Lu a drugi na MNIAM (osiołkowi w złoby dano w jeden owies w drugi siano ) Zamawiam porterka i LUUUUU ( w pracy to w pracy ale cacy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 15.07.2003 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Magda, ta zieleń jest bardzo ciemna http://www.ceramicboleslawiec.com.pl/dekoracje/zielonyd.jpgto jeste typowy bolesławiec w zielenihttp://www.ceramicboleslawiec.com.pl/dekoracje/dekDU-13d.jpg http://www.ceramicboleslawiec.com.pl/dekoracje/dek185Ad.jpg http://www.ceramicboleslawiec.com.pl/dekoracje/dekLL-3d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 15.07.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 No to moje wątpliwości zostały rozwiane, żłoby zapełnione Porterek w drodze... Oczywiście na LU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts