Ew-ka 12.04.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 bodzio -prawie ,bo nie powiedziałes jak się ze SWOJA poznałeś takie fajne historyjki pisaliśmy .....a TY ? Powiedz wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 12.04.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 wszystko jasne, Bodziowi rogi, Tobie piwko, a mnie okaz natury no tak ... jestem prawie ... i w dodatku przyprawili mi rogi cest la vie Bodziu, ale chyba nie jesteś zmartwiony pytanie na śniadanie: a) Bodzio jest zmartwiony b) Bodzio nie jest zmartwiony c) inne........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.04.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 ewusia ....podaje przepis na sernik Babci Muszyńskiej 80 dkg tłustego sera 1/2 kostki margaryny 5 jaj 25 dkg cukru 3 średnie-ugotowane ziemniaki olejek waniliowy brzoskwinie w syropie lub rodzynki kruszonka 25 dkg mąki 20 dkg margaryny 10 dkg cukru pudru 3 łyżki kakao Mąkę posiekać z margaryną + kakao + cukier puder( nożem lub widelcem na talerzu ) wstawić do zamrażalnika Masa serowa Ser + ziemniaki zemleć żółtka utrzeć z cukrem ....dodać margarynę ....dodać ser ...mieszać na jednolitą masę ...dodać olejek + pianę z białek + pokrojone cząstki brzoskwini lub rodzynki ( moi domownicy preferują brzoskwinie) Na dno wyłożonej papierem tortownicy ( duża) wysypać połowę kruszonki ....wylać masę serową .....na wierzch wysypać równomiernie resztę kruszonki piec w temp. 180st ok 60 min.....sprawdzać patyczkiem czy jest upieczony w środku po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub oblać czekolada smacznego ugotowane ziemniaki powoduja ,że sernik jest wilgotny .....próbowałam z budyniem ....ale to nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.04.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Dzieńdoberek http://blackcanyoncoffee.com/art/newmenu/pics200/espresso.jpg http://blackcanyoncoffee.com/art/newmenu/pics200/espresso.jpghttp://blackcanyoncoffee.com/art/newmenu/pics200/espresso.jpg Ew-ka - ale narobiłaś smaka tym przepisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.04.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 cześć Maluszku .....na samą myśl o tym serniku ślinka mi cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.04.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 ewusia ....podaje przepis na sernik Babci Muszyńskiej 80 dkg tłustego sera smacznego ugotowane ziemniaki powoduja ,że sernik jest wilgotny .....próbowałam z budyniem ....ale to nie to samo a ten ser "swojski" od .............mojej teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.04.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 jamles-obowiązkowo od "teściowej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 13.04.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 dzieńdoberek Ew-ka, dziękuję za przepis ale mi smaka narobiłaś powiedz jeszcze , brzoskwinie drobno kroisz czy to nie ma znaczenia? opadają na dno? i jeszcze jedno, twaróg ma być zmielony czy można go zastąpić potrójnie mielonym gotowcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.04.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam czwartkowo Tyle wszędzie tych przepisów że chyba się zmobilizuje i chociaż jedno ciasto upiekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.04.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 ewusia....możesz dać twaróg zmielony ( ważne żeby był tłusty lub pół-tłusty ) wtedy ziemniaki mielisz same i dodajesz do serka a co do brzoskwiń......właściwie to nie ma znaczenia jak kroisz ....może drobniejsze będa ładniej sie prezentować już na pokrojonych kawałkach brzoskwinie dajesz na samym końcu i delikatnie mieszasz łyżką ....nie opadaja na dno ....uda Ci sie .....to jest prosty i sprawdzony przepis ...polecam ...tylko jeszcze nie za dużo olejku wlej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 13.04.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://manu.dogomania.pl/emot/thankyou.gif Ew-ka, musi się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.04.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Powinnam ja spróbować jak mi się uda tzn. że wszystkim sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.04.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 witam i zapraszam do zabawy mozna sie ostresować http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8kajzrgwt0gwxy3s.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.04.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 witajcie..... ja w te swiet nic nie piekę.... kupuje gotowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.04.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Teska ja przywoże od mamy i teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.04.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Jajeczka pomalowane ,wyskrobane i upiększone ? http://www.bil.pl/images/wielkanoc/pisanki3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.04.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wszystkim klubowiczom wszystkiego najlepszego. Zdrowych i pogodnych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.04.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Niech zajączki i barany, spełnia Wasze najskrytsze plany, poniedziałek bedzie lany, a świateczny czas udany.... klubowiczom zyczy Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.04.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.04.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts