Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak się jakoś przyrodniczo zrobiło w tej kawiarni. U mnie tylko żab jest dużo. Poza tym zdarzają się, jastrzębie (rzadko), bociany (chyba z powodu żab), sarenki (zeżarły już jedną jabłonkę tak , że sąsiad jej później nie zauważył i poprawił kosą) i zające. Myślę, że trzeba będzie kupić jakąś wiatrówkę i jak kiedyś bieda przyciśnie ...

Mam nadzieję, że ta kawiarenka nie jest ekologiczna i mnie tu nie zlinczują.

A propos nazwy. Myślę, że cegła za ciężka i jak się pod nią usiądzie to nie daj Boże żeby spadła na głowę. Ja proponuję coś lżejszego np. POD CHMURKĄ, lub przyrodniczo POD GRUSZĄ, jako, że nie wszyscy, którzy budują mają już WŁASNY dach nad głową :wink:

On 2002-09-16 22:43, Maco wrote:

Może pod wiechą albo pod krokwią ? Chyba każdy dom musi mieć takową.. ?

... pod krokwią ? - u mnie nietoperz - gacek

tzw. "gacoperz" pospolity :razz:

może, doceńmy Lońkę jako założyciela i Helism'a hasło wplećmy:

"U Lońki pod gruszą ..."

(Lońka ... grusza u tiebia jest' ? ) :razz:

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: brzoza dnia 2002-09-16 23:39 ]

Fajna inicjatywa ponadgrupowa.

Wróciłam z Beskidów z mojej budowy a na forum cisza.

Wygląda, że w Beskidach nie budują....jedynie Piotr i Franek od czasu do czasu.

Być może nie mają dostępu, bo stały dostęp w tej kwestii jest ważny.

Co do nazwy poroponuję "Nowa Chata".

Nazwa jest dosyć ogólna a odzwierciedla nasze marzenia.

W miare czasu urzeczywistnia się dla nas wszystkich, bo jesteśmy na różnych etapach.

Łączy nas wszystkich przecież "Nowa Chata".

Nawet jeśli ktoś remontuje, to po remoncie chata też jest jak nowa! Nieprawdaż?????

Pozdrowionka - engi.

Ale super kawiarnia!

Nawet siorbać kawkę można. Nikt nie słyszy.

Widzę wolne miejsce ... Mogę się przysiąść ... To o czym to mówiliśmy ... A o budowach ...

Ja też buduję ... no może nie ja, tylko murarz ... i to nie w takich pięknych okolicach jak wy ... A ze zwierzątek to ostatnio widziałam psa sąsiada, który mi załatwił iglaka ... A wokół okolica jest naprawdę odlotowa ... To chyba ostatnia taka wieś w małopolskim ... Biskupin – prawie ... dookoła same skanseny ... są nawet takie małe niebieskie domki kryte czymś nieokreślonym ... i nawet ludzie w tym mieszkają ... Ale super wygląda .... tu grupa domków z ubiegłego wieku a obok nowe budowy ... każda w innym stylu ... są dworki i wysokie chałupy i bungalowy i takie domy jak mój - dwuspady. Moja działka to były sad, z 15-stu starych drzew ostał się tylko jeden młody modrzew... Zaletą okolicy jest bliskość Krakowa 5 km do granicy miasta i ludzie, sąsiedzi, zero obłudy, zawsze pomocni i od razu traktują nas jak członków swojej małej społeczności, tylko bieda aż piszczy.

Skoczę zamówić jakiś mocniejszy trunek ... no chociaż jest jeszcze przed południem.

Ooo...!!! Okolice Kostrzyna ?

Warta i okolice jest świetna. Lasy, rozlewiska, jeziora....

Idealne na grzyby i ryby :smile: Lubię tam jeździć :smile: A nawet pojadę w ten weekend do Gorzowa Wlkp. Wprawwdzie zawodowo ale może znajdzie się czas na mały wypad do lasu ?

BTW. Proponuje nową zabawę ;o)

Ja będę tutaj:

http://www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=0&max_katalog=n14_&katalog=n13_&x_obr=230&y_obr=424&x_15=88703&y_15=77219&form_t=0&tool=2&info=&lang=pl

NW od Szczecina, w połowie drogi między Bartoszewem, a Grzepnicą.

A Wy ?

Idąc tropem drinków to zapraszam na "wściekłego posadzkarza" z dużą sosu tabasco i zaprawy samopoziomującej w kawiarence pod "Wesołą Betoniarką"np. :lol:

Ewa

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-09-17 15:08 ]