Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie wychodziłem z domu odszykowany jak stróż w niedzielę, krawat, wyczyszczone buty, uczesana łysina, a tu telefon. Rozmowa przełożona na jutro.

kurka.. prosze o powiadamianie na komorke o przekladaniu rozmów :D bo znowu nadarmo trzymałem od 7 minut kciuki :D :D :D

m.

Miejsce: Warszawa ul. Jasna r. Przeskok

Czas: 19:00 dnia 31 lipca 2006 r.

Osoby: Ja i dwaj łysi kolesie o grubych karkach

Jechałem swoją "knedliczką" ul. Jasną i zacząłem skręcać lewo w ul. Przeskok. Ul. Przeskok jest jednokierunkowa. Zauważyłem jadące szybko, na wstecznym biegu, pod prąd, w moim kierunku, duże, wiśniowe, terenowe auto. Stanąłem. Ułamek sekundy, terenówka lekko skręca i wali w moją "knedliczkę". Łomot potworny. Brzęk tłuczonego szkła. Terenówka, Jeep Cheerokee, zatrzymuje się praktycznie na masce Skody. Rejestracja szwajcarska. Otwierają się drzwi i wysiada ogolony na łyso młody facet o grubym karku. Widzę, że kija bejsbolowego nie ma. Z Jeepa wysiada też, podobny z wyglądu do kierowcy pasażer. 2:1 :( Jest jeszcze jasno, sporo przechodniów, wysiadam więc również i pytam: Was haben Sie gemacht? Gościu potrzy na mnie z rodziawioną japą i odzywa się po polsku: nie widziałem... :evil:

I gdzie ja teraz nakleję nalepkę forum muratora? :cry:

Miejsce: Warszawa ul. Jasna r. Przeskok

Czas: 19:00 dnia 31 lipca 2006 r.

Osoby: Ja i dwaj łysi kolesie o grubych karkach

Jechałem swoją "knedliczką" ul. Jasną i zacząłem skręcać lewo w ul. Przeskok. Ul. Przeskok jest jednokierunkowa. Zauważyłem jadące szybko, na wstecznym biegu, pod prąd, w moim kierunku, duże, wiśniowe, terenowe auto. Stanąłem. Ułamek sekundy, terenówka lekko skręca i wali w moją "knedliczkę". Łomot potworny. Brzęk tłuczonego szkła. Terenówka, Jeep Cheerokee, zatrzymuje się praktycznie na masce Skody. Rejestracja szwajcarska. Otwierają się drzwi i wysiada ogolony na łyso młody facet o grubym karku. Widzę, że kija bejsbolowego nie ma. Z Jeepa wysiada też, podobny z wyglądu do kierowcy pasażer. 2:1 :( Jest jeszcze jasno, sporo przechodniów, wysiadam więc również i pytam: Was haben Sie gemacht? Gościu potrzy na mnie z rodziawioną japą i odzywa się po polsku: nie widziałem... :evil:

I gdzie ja teraz nakleję nalepkę forum muratora? :cry:

Tomek , Ty to mosz pop....dzień :evil:

nic ino sie siednoć i płakać albo sie piwa napić, nojlepij to chyba setka :roll:

Siedza i piwo piję. Prawie płakać mi się chce. GZIE NALEPIĘ NAKLEJKĘ?!!!!!

Najcętniej dałbym samochód do naprawy w mojej zaufanej autoryzowanej stacji w której zawsze robię przeglądy i wszystkie ewentualne naprawy. Szybko, tanio solidnie + kawa i internet, ale to ponad 200 km. Jechać mogę, dojechałem do domu, ale zniszczenia są tak duże, że pierwszy lepszy patrol zabierze mi Dowód Rejestracyjny i jeszcze wlepi mandat. Brak kierunkowskazu i jednego reflektora oraz wiszący na pasach zderzak z prawej strony. :evil: :evil: :evil:

Jutro miałem jechać do komturii.

Żonę miałem przywieźć w najbliższy weekend do Warszawy - kończy jej się urlop. Miałem zabrać z komturii to, co zwykle zabieramy. Chlera mnie bierze na takich ................................

Bodziu, frelka jest... no :oops:

Żony nie ma, jest w komturii :D :wink:

do niedzieli to chyba nigdzie nie da rady :roll:

a na lawecie to chyba za drogo wyjdzie :roll:

a może jakieś autko zastępcze dają :roll:

Było już zbyt późno. Rano będę negocjował w sprawie zastępczego autka - jest na ewidencji działalnosci gospodarczej żony i będę kombinował jak dojechać z rozwalonym reflektorem, migaczem i wiszącym na paskach zderzaku do Giżycka. SUPER STACJA SKODY.

Bodziu, frelka jest... no :oops:

Żony nie ma, jest w komturii :D :wink:

Ty chcesz mieć jeszcze .........zadek strzaskany :roll: :o 8) :wink:

:D :D :D :D :D :D

a tera dla inszych gości i gościówek 8)

http://english.pravda.ru/img/idb/51-beer.jpg

Bodzio te piwo poślij do PZU albo innego Eureko, żeby im szkoda wyszła

więcej niż 60% .... wiem bo u mnie tak im wyszło :evil: , ale poszło tam coś mojego :wink: ,groźniejszego od diobła i łoroz znodli brakujące 40% :roll: :o :wink:

Jakieś PTU z okolic Warszawy.

Możecie wierzyć lub nie, jeżdżę ponad 30 lat. Dynamicznie i jednocześnie bezpiecznie, choć miałem kilka wypadków tylko jeden, pierwszy, był przy dzisiejszym doświadczeniu do uniknięcia. Przejechałem ponad 1.500.000 km.