Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ino uważej na niego bo łon sie w trowie puszczo a potym powstaje z jęczmiynio i wtedy ...kożdygo łobalo :roll: ( zwłaszcza jak ich jest kilkoro abo -nastu)

Ale ma piwo za rogiem :D

Taki złoty róg... co przynosi piwo... otwiera... podaje... Ech, pomarzyć :D

Południe minęło, najwyższy czas na małą czarną :wink:

Maćku gratulki i życzenia szczęśliwego życia w nowym domu dla całej przesympatycznej Rodzinki.

Napisz coś więcej, jak wrażenia?

Jej, jak mi miło :) Tolu, Tomku - ślicznie dziękuję :D

Jak jest? Fajnie! Za oknem własnoręcznie zasiana i nawet już raz koszona trawa pokryła niedawne pobojowisko (i spoczywające na nim 130 ton czarnoziemu - tu też własne ręce mogłyby coś opowiedzieć... :o ) Wewnątrz stosy worków i kartonów, które trzeba jakoś zamienić na ślicznie poukładane/poupychane/rozwieszone dobra doczesne zgromadzone staraniem naszym i bliskich. Do pełni szczęścia - wprowadziło się nas więcej, niż widać ;)

I jeszcze tylko - zamalować tam, gdzie trzeba było jednak przekuć, przykręcić nieprzykręcone, powiesić niepowieszone, poprzesuwać, poustawiać, pomalować kominek, magazyn budowlany z noclegownią przerobić na garaż, śmietnik nakryć daszkiem - i można zrobić dwie dobre herbatki, rozłożyć śliczne i mądre książki i zająć się planowaniem, jak na wiosnę przeryjemy nasz trawnik, coby nie był taki wszechogarniający ;)

Jak mi się dziś nie chciało iść do pracy... :)

Pozdrawiam,

Maciek

A więc teraz już prace wyłącznie przyjemne i najważniejsze, że nie trzeba popołudniami pędzić na budowę, tylko przy filiżance kawy i wśród najbliższych te prace wykonywać.

Mam nadzieję, że dostanę na priw zdjęcie ubranej choinki przed Świętami :wink:

zdradź imię nowego członka rodziny, bo tak zrozumiałam 8)