Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • jamles

    4953

  • tola

    4546

  • tomek1950

    3920

  • Aga J.G

    3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zrobiłam dziś pasztet. Na 13 foremek!!! :o

Tak to jest, jak się ma liczne grono rodzinne i znajomch ;)

Popakowałam też prezenty, ale jeszcze nie wszystkie.

I poszłam sobie na manicure - a co, miałam chwilę dla siebie ;) 8)

 

Teraz popijam sobie soczek ;)

 

http://www.freezi.net/napoje/file/napoj.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam dziś pasztet. Na 13 foremek!!! :o

Tak to jest, jak się ma liczne grono rodzinne i znajomch ;)

Popakowałam też prezenty, ale jeszcze nie wszystkie.

I poszłam sobie na manicure - a co, miałam chwilę dla siebie ;) 8)

 

Teraz popijam sobie soczek ;)

 

http://www.freezi.net/napoje/file/napoj.jpg

 

 

ups....az 13 :o :o

 

ja dzis popleklowalam mieska, zrobiłam sledzie...jutro dalsze prace :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak tak, aż 13..... :)

Dla nas, dla teściów, babciów, ciociów, sąsiadów ;)

 

Ja nie muszę mięska miec, śledzików robić..... O jak dobrze, pierwszy raz taki luz :)

 

ale z pasztetem tez duzo pracy :cry:

 

Jednorazowo :)

Teraz się pieką.

Ale w krzyżu mnie boli od tego stania przy mieleniu i mieszaniu :x

Czuję się, jakbym miała 100 lat ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny, jakie Wy pracowite jesteście. Pasztety, peklowanie mięsiwa.

Podziwiam, szczerze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny, jakie Wy pracowite jesteście. Pasztety, peklowanie mięsiwa.

Podziwiam, szczerze.

 

Tylko, że pierwszy raz w mojej "pasztetowej" karierze, kilka mi pękło w czasie pieczenia :x

Nie wiecie czemu się tak robi???

 

Najprostrze wytłumaczenie które mi się nasuwa to włożyłas w te pasztety zbyt wiele serca. Należało dodać wątróbki wieprzowej. :wink: :D

Druga mozliwość, to ktoś się przed piekarnikiem wykrzywiał.

:o :wink:

A tak na poważnie to chyba trochę zbyt wysoka temperatura. Na smak pasztetu to nie powinno wpłynąć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny, jakie Wy pracowite jesteście. Pasztety, peklowanie mięsiwa.

Podziwiam, szczerze.

 

Tylko, że pierwszy raz w mojej "pasztetowej" karierze, kilka mi pękło w czasie pieczenia :x

Nie wiecie czemu się tak robi???

 

Najprostrze wytłumaczenie które mi się nasuwa to włożyłas w te pasztety zbyt wiele serca. Należało dodać wątróbki wieprzowej. :wink: :D

Druga mozliwość, to ktoś się przed piekarnikiem wykrzywiał.

:o :wink:

A tak na poważnie to chyba trochę zbyt wysoka temperatura. Na smak pasztetu to nie powinno wpłynąć.

 

Na smak nie wpłynęło - już próbowałam :)

Zawsze dodaję wątróbkę drobiową (a jakie powinny być proporcje wątróbka-mięso?), teraz dodałam mięsa z dzika, ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ na pęknięcia pasztetowe ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mięso z dzika jest bardzo chude. Należało dodać trochę tłuszczu. Pasztet, dobry pasztet, to coś wspaniałego, ale do dietetycznych dań nie należy.

Uwielbiam pasztet z dodatkiem dużej ilości gałki nuszkatołowej. Taki piekła kiedyś moja ciocia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...