ewusia 01.08.2003 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.08.2003 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Ewusia, dziękuję za kawę i gratuluje kubka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.08.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 i ja przyłączam się do kawki tomek - możemy podac sobie dłonie - też jestem technologiem żywności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 01.08.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 ja tez sie przylacze do kawki Ewusia, ja jeszcze kubka nie dostalam, a minelo juz ok. dwa miesiace Tomek, jabol to calkiem niezla rzecz, my robilismy dwa lata temu, do dzis ma "wielka" moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.08.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 może przy takim upale to dzis mrozona?http://thumb1.image.altavista.com/image/3891394 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.08.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Jabola uszlachetnionego dodatkiem miodu robiliśmy. Wyszedł całkiem całkiem. Niestety nic już nie zostało, ale w tym roku uzupełnimy zapasy. Nasze stare jabłonki są dość kapryśne i owocują od czasu do czasu na zasadzie: albo nic (najczęściej) albo nie wiadomo co z owocami robić. Klimat też na Mazurach surowy i w zesłym roku mieliśmy papierówki we wrześniu. Pierwsze kwiaty zmarzły, a stareńka, prawie leżąca jabłoń zakwitła po raz drugi i papierówki były w połowie września!Ivonesca miło poznać koleżankę po fachu, ale ze mną to nie tak prosto. Specjalność wyuczona - naprawa i eksploatacja samochodów!! Jestem samoukiem w branży spożywczej. Od 16 lat pracuję w piekarni bezglutenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 01.08.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Tomek, z tego, co slyszalam, to jablonkom trzeba obsypywac kwiatki, zeby rowno owocowaly, a nie tak jak opisales, jednego lata urodzaj, drugiego mizeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 01.08.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Z tym obrywaniem kwiatków to nie do końca tak. Ja też mam taką kapryśną jabłonkę. Owocuje co dwa lata. Kiedyś zgodnie z zasadami oberwałam połowę kwiatów, w następnym roku na "przeciwpałożnej" stronie i nic to nie dało. Zaprzyjażniny działkowicz powiedział że są drzewa które tak mają i już Dzięki wszystkim za miłe słowa, mam nadzieję że kubek dotrze razem z torbą którą wygrałam na początku wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.08.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Te moje jabłonki, to papierówki, stara antonówka i jakieś NN. Zdarza się, że łapie przymrozek w czasie kwitnienia i po "ptokach". Któregoś roku mieliśmy z 10 drzew tylko 3 jabłka, a zapowiadał sie urodzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 01.08.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 wracając do mojej jabłonki - wujek wpadł na genialny gw mnie pomysł: jeden z bocznych konarów uciął i zaszczepił na nim "close". Teraz właśnie owocuje-pychotka. I tak mam w jednym roku jeden gatunek jabłek a w drugim dwa i wiekszy zbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.08.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 próbowałem w tym roku wiosną bawić się szczepienie tych moich jabłonek, ale nic z tego nie wyszło. Robiłem to pierwszy raz w zyciu. Spróbuję w przyszłym roku ponownie. Może uda mi sie pogłębić wiedzę teoretyczną w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 01.08.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Tomek, a po jabcoku zostało tylko wspomnienie http://www.karaoke11.republika.pl/POLSKIE/Polskie/M-P/Wspomnienie.mid Nie wiem, czy szafa zagra, bo niektóre strony mam subskrybowane (co za słowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.08.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 tomek - coż za zbieg okoliczności - ja tez pracuje w piekarnictwie a Ty z tego co wyczytałam to masz jeszcze nastepcę - syna - ukończył juz te studia czy jest w trakcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.08.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Zagrało bardzo ładnie, ale mam pytanie czy to słowo na s to nie jest jakiś brzydki wyraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.08.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Ivoneska, syn jeszcze studiuje. Kończy 3 rok. Nie udało mu się zaliczyć mleka i mięsa, ale fermentację już zaliczył. Poprawki we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 01.08.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 hehe , myślę, że nikogo nie obrażam No to jeszcze jedna piosenka z szafy i spadam do roboty http://www.karaoke11.republika.pl/POLSKIE/Polskie/I-L/OEwiat_nie_wierzy_3zom_.mid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.08.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 ładnie gra, ładnie i zawsze prosimy o wiecej tomek - czyli ulepszonego jabola mozna juz robić a we wrzesniu - po prostu kampania (domyslam się że w Warszawie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 01.08.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 to ja poproszę o receptę na takiego jabola domowej roboty teraz mam rok podwójnego zbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 01.08.2003 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 ja pije kolejna herbatke mietowa, bo mnie troche brzuszek pobolewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 01.08.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 bidulka ...... podobno najlepszym lekarstwem na tą dolegliwość jest czysta wódka z pieprzem. Kieliszeczek wystarczy. I to nie żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts