Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Help! Może ktoś wie jak się pisze po angielsku autyzm? Słownik został na Mazurach :evil:

No własnie wielki słownik wylądował na Mazurach i zapomniałem zabrać, a w tych co mam w Warszawie nie ma. Nawet w Oxford Advanced... :evil:

Dzięki :D

PS Masz u mnie kieliszeczek czerwonego wina :wink:

Lubię wafelki. :D

A co to zalewajka :o

Zalewajka to taka zupa na bazie zurku, ale nie taka kwaśna. z ziemniakami, boczkiem, kiełbaską pokrojonymi w kostkę, pieczarkami (lub "prawdziwymi" grzybami ;)), taka lekko zawiesista. Pyszna ze świeżutkim chrupiacym chlebem :)

:o Pyszności :D Uwielbiam żurek. W drodze na Mazury mam dwie knajpki ze świetnym żarełkiem i żurkiem. Ciągle degustuję i ciągle nie mogę się zdecydować w której lepszy. :)

Lubię wafelki. :D

A co to zalewajka :o

Zalewajka to taka zupa na bazie zurku, ale nie taka kwaśna. z ziemniakami, boczkiem, kiełbaską pokrojonymi w kostkę, pieczarkami (lub "prawdziwymi" grzybami ;)), taka lekko zawiesista. Pyszna ze świeżutkim chrupiacym chlebem :)

:o Pyszności :D Uwielbiam żurek. W drodze na Mazury mam dwie knajpki ze świetnym żarełkiem i żurkiem. Ciągle degustuję i ciągle nie mogę się zdecydować w której lepszy. :)

Nie pozostaje Ci nic innego, jak degustować dalej i się nie zamartwiać, gdzie lepsze jedzonko :D :p

No własnie wielki słownik wylądował na Mazurach i zapomniałem zabrać, a w tych co mam w Warszawie nie ma. Nawet w Oxford Advanced... :evil:

Bo w gruncie rzeczy Oxford Advanced wcale nie jest najlepszy.

Polecam Longman Dict of Contemporary. 100 razy lepszy :wink:

W końcu to sprzedaję, to wiem :lol: :lol: :lol:

Beti, a skolko stoit?

Bodziu, to tak na szybko:

http://www.wyborowa.com/gfx/drinki/polishmojito.jpg

Potrzebujesz jeszcze :wink: :D