premiumpremium 12.03.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Chocolate.jpg/770px-Chocolate.jpg Ktoś ma ochotę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.03.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Podlasie wita. Szaro, chmurnie, zaraz zacznie padać. Z przyjemnością wypiję tu kawę, ciśnienie mizerne. Dobrego tygodnia życzę wszystkim. Tolusia .....nie smuć sie ....słonko już do Ciebie płynie ,płynie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.03.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Chocolate.jpg/770px-Chocolate.jpg Ktoś ma ochotę ? Ale piramidka Ja najchętniej, to ta pierwsza z lewej, na samej górze. Ta z orzeszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.03.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ale piramidka Ja najchętniej, to ta pierwsza z lewej, na samej górze. Ta z orzeszkiem Myślałam, ze tą na samym dole Ja białe wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.03.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Za białą czekoladą nie przepadam. To tak jak piwo bezalkoholowe lub kobitka bez... no nie powiem bez czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Za białą czekoladą nie przepadam. To tak jak piwo bezalkoholowe lub kibitka bez... no nie powiem bez czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 12.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Jesli moge sie dołączyć to ja niesmiało pożeram pozostałą resztę... Jestem uzależniona od czekolady. Wlasnie wróciłam do domu z nowym zapasem... Czy ma znaczenie w stawce VAT na kogo jest wystawiona faktura? Twierdzą, ze jesli wystawi mi na firme to stawka jest 22 % a nie 7 jak mi wczesniej wyliczył niby na osobę prywatną. Ale ja nie mówiłam ze jestem osobą prywatną więc mnie nie powinna stawka interesować tylko cena brutto jaka mi powiedziano przy wycenie zabudowy? Róznica bagatela prawie 350 pln... Chyba jednak otworzę swoją osobistą tabliczkę z magnezem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Hmm... W mlecznej z orzeszkami jest mniej magnezu niż w ciemnej. W takiej "piramidalnej" mieszance to... nie wiem. Więc się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 12.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 PP, jesli będziesz zadowolona z usług tego pana to i ja chętnie skorzystam Tomku, magnez to tylko taki skutek uboczny CZEKOLADY... ale wolę zjeść/wypić magnez w postaci miłej podniebieniu niż go łykać w tabletkach. To samo mam z chałwą i marcepanami. Tylko nie wiem co w nich jest pozytecznego prócz cukru i tłuszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 PP, jesli będziesz zadowolona z usług tego pana to i ja chętnie skorzystam Tomku, magnez to tylko taki skutek uboczny CZEKOLADY... ale wolę zjeść/wypić magnez w postaci miłej podniebieniu niż go łykać w tabletkach. To samo mam z chałwą i marcepanami. Tylko nie wiem co w nich jest pozytecznego prócz cukru i tłuszczu Mocca, zabiłaś mi ćwieka. To moja branża. Będę musiał poszukać w księgach, bo nie wiem co i w jakiej illości (srednio) siedzi w chałwie i marcepanie.. Musisz jednak poczekać na odpowiedź. Jestem w" komturii", a księgi mam w Warszawie. jednocześnie mam obawy, że odnośnie "marcepana" to i tak nic nie znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 12.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 tak na szybko wyszukałam chałwę: W 100 g. Energia 469 kcal Białko 12.5 g Tłuszcze 21.5 g Węglowodany 60.5 g Indeks glikemiczny 56 Tryptofan 0.13 g Treonina 0.31 g Izoleucyna 0.41 g Leucyna 0.8 g Lizyna 0.41 g Metionina 0.1 g Fenyloalanina 0.6 g Walina 0.49 g Kw. tł. nasycone 4.1 g Kw. tł. jednonienasycone 8.2 g Kw. tł. wielonienasycone 8.5 g Błonnik 4.5 g Woda 3.7 g Wapń 33 mg Żelazo 4.5 mg Magnez 218 mg Fosfor 607 mg Potas 187 mg Sód 195 mg Cynk 4.3 mg Miedź 1.2 mg Mangan 0.9 mg Selen 11.5 mcg Witamina E 3.89 mg Witamina C 0.1 mg Witamina B1 0.4 mg Witamina B2 0.1 mg Witamina B3 2.9 mg Witamina B5 0.2 mg Witamina B6 0.3 mg Kwas Foliowy 65 mcg_DFE no cóż... powiedzmy ze zajadam chałwę dla tej miedzi bym była bardziej wartościowa dla mojego męża z tym, że ja sie na 100 g próbki nie nabieram a na poważnie to jaka jest Twoja branza ze az tak przyjemna? Bo ja np w branzy słodycznej pracować bym nie mogła... szybko bym zbankrutowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 12.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 aha, zapomnialam dodac ze z wlasnej praktyki wiem, ze jesli chałwa jest sezamowa to niesamowicie poprawia nastrój tak samo jak same sezamki. Tylko te kalorie... A dla tych co lubią a nie moga za wiele jej zjeść (ze wzgledu na słodycz) dodam, ze popijana mlekiem lepiej wchodzi ale czytałam też ze mleko pomaga w tym przypadku przyswajac to co z chałwy dobre i zdrowe. Ale nie pamiętam o który składnik tu chodziło... Nie znam się na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.03.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 tak na szybko wyszukałam chałwę: W 100 g. Energia 469 kcal Białko 12.5 g Tłuszcze 21.5 g Węglowodany 60.5 g Indeks glikemiczny 56 Tryptofan 0.13 g Treonina 0.31 g Izoleucyna 0.41 g Leucyna 0.8 g Lizyna 0.41 g Metionina 0.1 g Fenyloalanina 0.6 g Walina 0.49 g Kw. tł. nasycone 4.1 g Kw. tł. jednonienasycone 8.2 g Kw. tł. wielonienasycone 8.5 g Błonnik 4.5 g Woda 3.7 g Wapń 33 mg Żelazo 4.5 mg Magnez 218 mg Fosfor 607 mg Potas 187 mg Sód 195 mg Cynk 4.3 mg Miedź 1.2 mg Mangan 0.9 mg Selen 11.5 mcg Witamina E 3.89 mg Witamina C 0.1 mg Witamina B1 0.4 mg Witamina B2 0.1 mg Witamina B3 2.9 mg Witamina B5 0.2 mg Witamina B6 0.3 mg Kwas Foliowy 65 mcg_DFE no cóż... powiedzmy ze zajadam chałwę dla tej miedzi bym była bardziej wartościowa dla mojego męża z tym, że ja sie na 100 g próbki nie nabieram Twoja branza ze az tak przyjemna? Bo ja np w branzy słodycznej pracować bym nie mogła... szybko bym zbankrutowala. No nie mocca, przez prawie 20 lat pracowałem w firmie produkującej wyroby dietetyczne. A chodzi o przyjemność... mój kolega, w czasach studenckich dostał zlecenie na umycie okien w zakładach Wedla. Zapach wspaniały. jeść można było .... do woli. Na miejscu. tylko i wyłacznie. Na drugi dzień miał młdłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.03.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 chciaąłm tylko spytać czy tu wypada piwo pić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.03.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 aha, zapomnialam dodac ze z wlasnej praktyki wiem, ze jesli chałwa jest sezamowa to niesamowicie poprawia nastrój tak samo jak same sezamki. Tylko te kalorie... A dla tych co lubią a nie moga za wiele jej zjeść (ze wzgledu na słodycz) dodam, ze popijana mlekiem lepiej wchodzi ale czytałam też ze mleko pomaga w tym przypadku przyswajac to co z chałwy dobre i zdrowe. Ale nie pamiętam o który składnik tu chodziło... Nie znam się na tym. Po 20 latach pracy nad dostosowaniem wyrobów do zyczeń alergików mogę tylko napisać: "Kto pije mleko ten... rzyga daleko". Oby tylko rzygał. przepraszam, jeśli kogos uraziłem tym wpisem, ale ta opinia wynika z osobistych wieloletnich doświadzeń, a nie z rzetelnych, naukowych badań. Jednak zostanę przy tej swojej opinii nawet jeśli będzie groziło mi wieloletnie więzienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 chciaąłm tylko spytać czy tu wypada piwo pić... Zaba, a jakie masz? Bo ja to moge każde. Tylko nie każde mi smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.03.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 chciaąłm tylko spytać czy tu wypada piwo pić... Zaba, a jakie masz? Bo ja to moge każde. Tylko nie każde mi smakuje A lecha lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 12.03.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 chciaąłm tylko spytać czy tu wypada piwo pić... Zaba, a jakie masz? Bo ja to moge każde. Tylko nie każde mi smakuje A lecha lubisz dobre i poprawne politycznie ale osobiście, to wolę przy żubrze, siła spokoju i bezpiecznie jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.03.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 chciaąłm tylko spytać czy tu wypada piwo pić... Zaba, a jakie masz? Bo ja to moge każde. Tylko nie każde mi smakuje A lecha lubisz dobre i poprawne politycznie ale osobiście, to wolę przy żubrze, siła spokoju i bezpiecznie jakoś No to może tatra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.03.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Żubr, to jest takii ekologiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts