Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żabo, jeśli tyko moje łącze zdąży. Może sauna?

Żubr, to jest takii ekologiczny :wink: :D

prawie jak żubrówka :D :wink:

A ja w komturii to specjall :)

aha, zapomnialam dodac ze z wlasnej praktyki wiem, ze jesli chałwa jest sezamowa to niesamowicie poprawia nastrój :) tak samo jak same sezamki. Tylko te kalorie...

A dla tych co lubią a nie moga za wiele jej zjeść (ze wzgledu na słodycz) dodam, ze popijana mlekiem lepiej wchodzi :) ale czytałam też ze mleko pomaga w tym przypadku przyswajac to co z chałwy dobre i zdrowe. Ale nie pamiętam o który składnik tu chodziło... Nie znam się na tym.

Po 20 latach pracy nad dostosowaniem wyrobów do zyczeń alergików mogę tylko napisać: "Kto pije mleko ten... rzyga daleko". Oby tylko rzygał. przepraszam, jeśli kogos uraziłem tym wpisem, ale ta opinia wynika z osobistych wieloletnich doświadzeń, a nie z rzetelnych, naukowych badań. Jednak zostanę przy tej swojej opinii nawet jeśli będzie groziło mi wieloletnie więzienie.

to ja potwierdzam o tym rzyganiu, przez ponad 20 lat nie piłam mleka bo kiedyś mnie zmuszano a ja go nie trawiłam (delikatnie powiedziane). Do mleka i mlecznych wyrobów wróciłam kiedy w sklepach pojawiło się UHT i jogurty, kiedys tylko candia za granica na wakacjach...

Ale w tym co napisałam powyzej chodziło mi, ze mleko cos tam rozpuszcza z chałwy co powoduje, ze ten składnik jest lepiej przyswajalny przez organizm. Niestety nie pamiętam o jaki to składnik chodziło.

co do piwa też lubię, ale w tym stanie teraz

1. nie mogę

2. nie smakuje jak wcześniej...

ale studiując w Olsztynie za czasów EB i Specjala było super... :roll: :lol:

Maxi, a gdzie zdjątka?

Witam i donoszę i się chwalę i cieszę okrutnie, że na podlasiu słońce jak z folderu reklamowego Majorki :D

Wreszcie wiem, o czym mówicie od wielu dni 8)

Jamles...dziś ja się opalam :p

nosa nie przypaliłeś wczoraj, wiosenne to takie zdradliwe jest 8)

Maxi, a gdzie zdjątka?

Witam i donoszę i się chwalę i cieszę okrutnie, że na podlasiu słońce jak z folderu reklamowego Majorki :D

Wreszcie wiem, o czym mówicie od wielu dni 8)

Jamles...dziś ja się opalam :p

nosa nie przypaliłeś wczoraj, wiosenne to takie zdradliwe jest 8)

dzisiaj to jeszcze ładniej jest :D

a nos cały , więcej "drugą" twarzą byłem zwrócony do słońca, żeby nie

powiedzieć plecami :oops: 8) :wink: