EDZIA 06.03.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 06.03.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Kasiorku, ja też serdecznie gratuluję i wznoszę toast (łyk kawusi)za Wasze zdrówko Edzia, a może jakaś fajna sałatka? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.03.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Dobra podaj przepis na swoją ulubiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 06.03.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Opalko - ja bym coś zjadł, ale czemu zaraz bułka tarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 06.03.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 EDZIU proponuję łososia z pieczarkami i mozzarellą. Rewelacja. Podaję Ci przepis na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.03.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 A może przepis na szybką chińszczyznę jak lubisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 06.03.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Och, ta praca, istne urwanie głowy ! Ale już podaję przepis na sałatkę selerową (fajnie smakuje i ładnie wygląda). SKŁADNIKI: duży słoik selera w zalewie (np. Krakus), puszka ananasa, puszka kukurydzy, 4-5 plastrów dobrze uwędzonej szynki, 3 jaja na twardo, ok. 15-20 dkg sera żółtego, majonez, piprz mielony (ja daję kolorowy). W dużej salaterce (najlepiej szklanej) układamy warstwami: 1. odsączony seler (cały słoik) 2. 1/2 puszki kukurydzy 3. szynka pokrojona w paseczki lub kostkę 4. cienka warstwa majonezu, trochę pieprzymy 5. ananas odsączony i pokrojony w kostkę 6. 1/2 puszki kukurydzy 7. jaja starte na drobnej tarce (tak, żeby powstał puch) 8. cienka warstwa majonezu, pieprzymy 9. ser starty na drobnej tarce, żeby powstała miła pierzynka Nie ma potrzeby solić i oczywiście absolutnie nie mieszamy warst. Jeżeli goście są tradycjonalistami i kochają ogóreczki, to polecam: ogórki kiszone (pokrojone w kostkę), szynka (też w kostkę), groszek konserwowy, koperek (świetnie nadaje się suszony), majonez, pieprz, z solą ostrożnie ze względu na ogórasy. Proste i zazwyczaj cieszy się powodzeniem. Życzę smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.03.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Ciechanka, Jaga - dzięki przepisy sa apetyczne Agacka może być chińszczyzna Dzięki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.03.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Chińszczyzna: Ugotować ryż na sypko 1 część ryżu 2 części wody(Ryz nie w woreczkach - chyba że lubicie plastik)Szpinak mrożony ugotować z czosnkiem i na koniec dodać zasmażkę. po ugotowaniu wymieszać z gorącym ryżem i niech się łączą w cieple dalej. Na patelni (lepiej w woku)rozgrzać troszkę oleju i na goracy wrzucić mięsko pokrojone w drobne kawałeczki ja polecam łopatkę(jest chuda) Jak się obsmaży dodaje orzeszki,mrożony groszek z marchewką, kukurydzę i czekam aż się zagotuje - cały czas duży gaz byle nie spalić Potem jeszcze wrzucam papryke pokrojona w kostkę i ananasa z puszki To wszystko pogotować ale tylko chwilkę żeby zanadto nie zmiękło i podawać z ryżem! Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Jaga, z nieba mi spadłas. Właśnie szukałam przepisu na tę sałatkę, a raczej na kolejność. Dzięki. Przepis na tartę z łososiem wędzonym: Ciasto półkruche: 200 gr mąki 100 gr masła szczypta soli trochę wody zagnieść-ciasto musi odstawać od dłoni uformować kulę i do lodówki (min.pół godziny) Na ciasto: -6 plastrów łososia wędzonego 100 gr sera gruyere (może być inny typu szwajcarskiego) 250 ml śmietany 3 jajka sól,pieprz,gałka muszkatołowa Na formę wyłożoną ciastem półkruchyn położyć plastry łososia Posypać serem ubić jajka ze śmietaną,sól,pieprz,gałka. Wylać na ciasto. Piec 30 min. na średnim ogniu. kroić na kwadraty czy trójkąty (jeśli forma okrągła) i podawać na ciepło. Pięknie wygląda. Łatwa do zrobienia,szybka. Do tego polecam sałatę (może być z dodatkami-np.papryka,oliwki,ogórek, posypać fetą-trochę po grecku) i dobre wino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.03.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Serdeczne dzięki za gratulacje.Dzidzia pojawi się na początku listopada.Oboje z mężem cieszymy się niezmiernie.mślę,że Karolinka nasza córeczka (2,5 l) też będzie się cieszyć bo narazie podbiega do wszystkich maluchów i je przytula. Czytałam Wasze propozycje szbkiej kolacji,litości mam traz nieokreślone smaki i jak tak czytam robię się strasznie głodna. Mam też propozycję na szybką kolacyjkę.Całą furę skrzydełek z kurczaka przyprawiam,lekko obsmażam i do piekarnika. A do tego sałata lodowa z pomidorami,ogórkiem zielonym,papryką,mogą też być surowe pieczarki. i do tego dwa sosy winegret(z torebki-knorr)i jogurtowo-czosnkowy (jogurt naturalny + czosnek +sól)PYCHA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.03.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 CIECHANKA... a mozesz tez podac mi na priva przepis z łososiem...uwielbiam:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.03.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Teska nie bądź samolub czemu na priva ja tu wnikliwie studiuje i robię notatki:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 06.03.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Opal, ostrzegam ! ten przepis był z tzw. pamięci, a że starość nie radość - jeżeli więc chodzi o kolejność warstw, to głowy nie dam ... A jeżeli chodzi o spadanie z nieba to biedna byłabyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 06.03.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Jeżu, jak to czytam, to mam formalnie ochotę zeżreć komputer! (a jest to nawet łatwe, bo to laptop:grin:)Więc kiełbasa na klawiaturę, zamknąć wyświetlacz i - smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.03.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Desperat SMACZNEGO ! Od kiedy żona przestała cię karmić? I cos ty jej zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 06.03.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Cóżem żonie uczynił? Dwójkę dzieci i dom. Ale karmi mnie, karmi. Jak wrócę z pracy. A rano sam sobie robię śniadanka. Normalny człowiek by tego nie zjadł, a ja nie dość, że muszę to zjeść, to jeszcze przeżyć do wieczora. Wy - syte forumowiczki - głodnego nie zrozumiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.03.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Dobrze żeś napisał syte a nie wypasione tego bym nie podarowała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 06.03.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Uderz w stół...... :grin::grin::grin::grin::grin::grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 06.03.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 No i jest jak myślałem. Pytają się tu mnie niektóre czy mnie nie walnąć w głowę zamiast w stół. No więc uroczyście oświadczam, że NIE NAZWAŁEM Agackiej WYPASIONĄ. Za co wymienioną kol. Agacką na forum klubu budującego publicznie i oficjalnie najserdeczniej PRZEPRASZAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts