Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór :D

Gdyby ktoś się nudził, to może zapakować mi jedną buteleczkę i wysłać na max tajemny adres :wink:

humorek sie poprawił ? :lol:

otwarłam nastepną butelkę :lol: http://www.winewebcentral.com/merlot/Images/Common/Merlot%20Visual.jpg

się poprawił :D

wczoraj panowie z naszej grupy znajomych zrobili nam taki wieczór, że na samo wspomnienie się chacham :lol:

Odnośnie ceny. Często szukam i ryzykuję. :wink: Ostatnio prawie cała butelka poszła do duszenia wołowiny, ale znalazłem również ciekawe wina w sklepie z winami z Mołdawii. Naprawdę dobre w cenie 14 zł. Raz, jako stały klient dostałem tam "bonusa" w cenie 50 zł. :( Myślę, że w winiarskich krajach w lepszych piorą majtki. :wink:

Odnośnie ceny. Często szukam i ryzykuję. :wink: Ostatnio prawie cała butelka poszła do duszenia wołowiny, ale znalazłem również ciekawe wina w sklepie z winami z Mołdawii. Naprawdę dobre w cenie 14 zł. Raz, jako stały klient dostałem tam "bonusa" w cenie 50 zł. :( Myślę, że w winiarskich krajach w lepszych piorą majtki. :wink:

Tomku, mołdawskie wina sa u nas nieznane, a warte zainteresowania. Nie wiem, czy te najlepsze ktoś do nas sprowadza. A ichnie koniaki dorównują francuskim. tyle, ze z tą nazwą nikt ich do nas nie sprowadzi a własnej jeszcze nie mają.

Stachu, sklepy "Wina Mołdawskie" są chyba w Warszawie trzy. Ja zaopatruję się w Realu na Jubilerskiej. Mały sklepik vis a vis kas. Mają tylko wina, koniaków nie widziałem. Popytam przy okazji. Bardzo miły właściciel Mołdawianin :o Mołdowiec?

Czasami jest w sklepie. Sprzedawczynie potrafią dobrze doradzić i... odradzić. :)

No własnie, nie wymyslili jeszcze jakiejś ogólnej nazwy na te "koniaki". A są świetne. Ja byłem w Kiszyniowie w sklepie "Mołdawskie wina" Poezja, jak u nas supermarket, ale z samymi butelkami. Był i koniak 100-letni. Butelka - 100 dolarów. taniutko jak barszcz. A 7 - letnie po 1,5 dolara. To były czasy!!!!

Niewiarygodnie "dieszewlie" . Wierzę i "zazdraszczam". Wizu w Mołdowu nada. :evil: I dość daleko.

I uśmiech, i słoneczko, i kawa poranna. Pięknie jest w poniedziałkowy ranek. :D

hej!

Niewiarygodnie "dieszewlie" . Wierzę i "zazdraszczam". Wizu w Mołdowu nada. :evil: I dość daleko.

jakby co, to mam wizytówkę mołdawskiego ambasadora w W-wie :D

potem pociąg W-wa - Odessa (odjezdża co drugi dzień) i stację przed Odessą zatrzymuje się ok. 20 km od granicy. A tam przejście graniczne, na którym przygody opisywałem w innym wątku :lol: :lol: :lol:

Ja to wiem kiedy się zjawić :D

Poproszę jakiś duuuuży kufel :D i drugie gratis 8)

a może Jamlesik weżnie na krychę :wink:

http://www.huta-zorza.pl/foto/kufel2.jpg

Magi - bonusik dla Cię :lol:

ps ...piwo na krechę ....szefowa nas omija -kara musi być 8)

Ale fajny ten kufel :lol:

No tak :roll: to może jakiś gratisik będzie :)