Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyszłam tu z grzańcem, podzielę się jeśli ktoś też ma na to ochotę.

A tu przepis dla tych, co przyjda zbyt późno :wink:

Przepis babuni na grzaniec staropolski

Skołuj litra jabola w cenie do 6pln. Naciągnij pszczółki na dwie łychy miodku. Odwiedź dział z przyprawami i zakup: goździki, imbir, cynamon, gałkę muszkatołową. Jeśli nie chce Ci się biegać do sklepu, użyj Grzańcowora dołączonego do bieżącego numeru Menela Polskiego. Wyhacz garnek starej z kuchni. Zdało by się też jakieś mieszadło. Wlej wino w gar. Podgrzej, ale spokojnie. Gdy tylko ujrzysz pierwsze oznaki wrzenia (para i bąbelki), mieszając wrzuć miodek i wsyp przyprawy. Zdejmij gar z palnika, tudzieź paleniska. Rozlej każdemu z biesiadników po równo. Nie oczekuj orzeźwiającego chłodu. Najlepiej smakuje w dużej grupie meneli, podczas chłodnych wieczorów. Miłego dudnienia...

http://www.menel-polski.sznurowadla.net/numer3/files/przepis.jpg

Przyszłam tu z grzańcem, podzielę się jeśli ktoś też ma na to ochotę.

A tu przepis dla tych, co przyjda zbyt późno :wink:

Przepis babuni na grzaniec staropolski

Skołuj litra jabola w cenie do 6pln. Naciągnij pszczółki na dwie łychy miodku. Odwiedź dział z przyprawami i zakup: goździki, imbir, cynamon, gałkę muszkatołową. Jeśli nie chce Ci się biegać do sklepu, użyj Grzańcowora dołączonego do bieżącego numeru Menela Polskiego. Wyhacz garnek starej z kuchni. Zdało by się też jakieś mieszadło. Wlej wino w gar. Podgrzej, ale spokojnie. Gdy tylko ujrzysz pierwsze oznaki wrzenia (para i bąbelki), mieszając wrzuć miodek i wsyp przyprawy. Zdejmij gar z palnika, tudzieź paleniska. Rozlej każdemu z biesiadników po równo. Nie oczekuj orzeźwiającego chłodu. Najlepiej smakuje w dużej grupie meneli, podczas chłodnych wieczorów. Miłego dudnienia...

http://www.menel-polski.sznurowadla.net/numer3/files/przepis.jpg

bry...

trocha drogie te jabole... :roll:

dlo koneserów proponuja doloć trocha spiruniu ( ok.pół litra na liter roztworu ) i bydzie genau :wink: 8) :D

wreszcie się dowlokłem...

Do magazynku z tapetami? :wink: :D

Witaj Stachu, co nas nie zabije to nas wzmocni. Też ledwo powłuczę nogą, a nawet małego LU nie mogę zrobić. :(