Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słyszałem, że Jamles też wygrał, ale dla zmylenia kupon wypełniał w Zabrzu. :wink: :D

Joolu, przyznaj się, że wygrałaś. Przecież Cię nie obrabujemy, a wieczorne LUUUUU

możesz zrobić. :wink: :D

A szefowa milczy. Chyba przelicza wygraną. To ponad 37 kg banknotów po 200 zł. Trochę potrwa. :wink: :D

PS. czy to prawda, że szefowa szóstkę trafiła :roll: :o

podobno tak :D

łał! to gratulować już ;-)

chiba tak :D

jakąś imprezkę trzeba z tej okazyji rozkręcić :lol:

kurcze, sama nie wiem jak to się stało :roll:

kolektura ze zwycięskim kuponem - obok naszego bloku,

Hubert wypełnił na chybił trafił...

PS. czy to prawda, że szefowa szóstkę trafiła :roll: :o

podobno tak :D

łał! to gratulować już ;-)

chiba tak :D

jakąś imprezkę trzeba z tej okazyji rozkręcić :lol:

kurcze, sama nie wiem jak to się stało :roll:

kolektura ze zwycięskim kuponem - obok naszego bloku,

Hubert wypełnił na chybił trafił...

to co - świętujemy? :wink:

dokończę...

wypełnił na chybił trafił i ....chybił :cry:

ale świętować możemy, czekam na wiadomość, kto z moich znajomych trafił.

W końcu mieszkałam na tym osiedlu 17 lat, znam mnóstwo ludzi, więc jest wielce prawdopodobne, że ta wiadomość do mnie dotrze 8)

I życzę tej wygranej wszystkim ze znajomych, bez wyjątku.

I jeszcze bardziej później... :wink:

Kolejna wymówka, dlaczego warto gasić pragnienie małym jasnym!( i dlaczego jolka w końcu powinna zacząć pić piwo :wink: )

Profesor Manuel Garzon sprawdził na swoich studentach wpływ piwa na organizm. Po ćwiczeniach na siłowni jedna grupa piła wodę mineralną, reszta zaś raczyła się złocistym chmielowym napojem.

Okazało się, że ci, którzy otrzymali po wysiłku kufelek jasnego, byli o wiele mniej odwodnieni od tych, którzy pili wodę mineralną. Nawet napoje izotoniczne nie przywracały organizmu do normalności tak jak piwo.

Hiszpański uczony radzi więc, by ćwiczący mężczyźni pili pół litra, a kobiety ćwierć litra piwa każdego dnia.

I jeszcze bardziej później... :wink:

Kolejna wymówka, dlaczego warto gasić pragnienie małym jasnym!( i dlaczego jolka w końcu powinna zacząć pić piwo :wink: )

Profesor Manuel Garzon sprawdził na swoich studentach wpływ piwa na organizm. Po ćwiczeniach na siłowni jedna grupa piła wodę mineralną, reszta zaś raczyła się złocistym chmielowym napojem.

Okazało się, że ci, którzy otrzymali po wysiłku kufelek jasnego, byli o wiele mniej odwodnieni od tych, którzy pili wodę mineralną. Nawet napoje izotoniczne nie przywracały organizmu do normalności tak jak piwo.

Hiszpański uczony radzi więc, by ćwiczący mężczyźni pili pół litra, a kobiety ćwierć litra piwa każdego dnia.

bardzo pożyteczne badanie ....... a ten wynik :o

j może podobnie działa gin z tonikiem :roll: :wink:

Kilkanaście lat temu we Francji były podobno plakat z napisem: Kierowco, pij tylko litr wina dziennie. :D

Własnie celem przeprowadzenia badań organoleptycznych, utoczyłem trochę wina z jednego gąsiorka. Zapowiada się nieźle, ale trzeba jeszcze poczekać.