Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • jamles

    4953

  • tola

    4546

  • tomek1950

    3920

  • Aga J.G

    3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam po porannej kawce juz specjalnie dla Teski i nie tylko podaję przepis na łososia. Na cztery osoby: filet z łososia (ok 80 dkg) umyć wyjąć ewentualne ości, skropić sokiem z cytryny i osolić (lekko). Pieczarki (ok 30 dkg- 50dkg)pociąć w plasterki i poddusić z cebulką i pieprzem (mój mąż dodaje jeszcze vegetę - ja nie). Ułożyć wszystko w naczyniu żaroodpornym warstwami. Najpierw kilka plasterków masła na to łososia i pieczarki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Musi się piec około 40 min. Po tym czasie dołożyć plastry mozzarelli i piec jeszcze około 5-8 min. Podawać z bagietką lub ciemnym pieczywkiem co kto lubi. SMACZNEGO
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem, czy to bedzie pasowalo,ale ja osobiscie uwielbiam takie placki:

szklanka maki, szklanka mleka, jajko, sol, szklanka ugotowanego ryzu, puszka kukurydzy i duza lyzka pokrojonego szczypiorku, wymieszac dokladnie i smazyc na tluszczu, palce lizac, zarowno na cieplo, jak i pozniej gdy wystygna :smile: Mozna je posypac starkowanym zoltym serem i polac keczupem, mniam!

 

[ Ta wiadomość była edytowana przez: mbz dnia 2003-03-07 10:12 ]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich .

Wpadłam na chwilkę,żeby Wam bardzo, bardzo podziękować za podane przepisy. :wink:

Nie zdążę nawet napić się kawy. Opinię o przepisach wyrażę w swoim imieniu i gości w poniedziałek

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam jeszce cos dla Was z przymróżeniem oka oczywiście! Życzę udanego pichcenia.Tym przepisem powalicie na kolana swoich

krewnych

Pozdrawiam Aga

 

Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej

szklanego.

Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną.

Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanka wina białego i jedną szklankę wina czerwonego.

Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu.

Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy,

...natomiast sos ... sos? Soooss! Paluszki lizać!!

Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co tylko się da

 

http://www.smilies.nl/person/cheering.gif

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...