jamles 16.01.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 kawa na obudzenie http://bi.gazeta.pl/im/8/4904/z4904388X.jpg oponki do kawy pewnikiem przyniesie Maluszek o ile po drodze nie spotka jooli o Bodziu nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.01.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witam To ja łąpię tą białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 witajcie to ja też sie poczęstuję kawusią . a do kawusi dla wszystkich przyniosłam torta makowego - sama piekłam i pochwale sie jest pyszny http://images24.fotosik.pl/310/b326fcd78a42f0b6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.01.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 To ja już łapię kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Aga dopiero zerknęłam że jesteś w ciąży, gratulacje dawno nie zaglądałam to cżłowiek nic nie wie co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.01.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Teska dzięki Ja też dopiero niedawno wróciłam, więc strasznie to niczego nie przegapiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 16.01.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Monka codziennie wieczorkami siooooo jezdzic i jakos tak pójdzie. Ja pierwszy raz porwałam sie przejechac całe miasto jechałam cos 40 km/h wszyscy za mna trabili a ja jechałam Juz mi mąż zapowiedział że w niedzielę ruszamy także jak bedę gdzieś koło ciebie "śmigać" najwięcej 40 km/h to nie trąb żeby mnie nie steresować a do kawusi dla wszystkich przyniosłam torta makowego - sama piekłam i pochwale sie jest pyszny to ja przepis poproszę, może na Dzień Babci zrobię w imieniu wnuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 16.01.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Może ma ktoś ochotę na taką kawusię? http://www.gotujmy.pl/ri/31450_kawa-po-wlosku_0_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 16.01.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Juz mi mąż zapowiedział że w niedzielę ruszamy Monka nie wiem czy to dobry pomysł, Nie wiem na jakim etapie umiejętności obecnie jesteś? Ja zaczynałam na własnym podwórku sama od wytrenowania, powtórzenia plynności, sprzęgło, gaz, potem powoli ruszanie, skręcanie. Jak to opanowałam wykupiłam 3 jazdy u instruktora, potem pierwszy kurs do pobliskiego sklepu, ( jak faceci pili przed sklepem piwo to jechałam na drugi koniec wsi, żeby bezstresowo zawrócić auto) Potem powoli do pracy, a wczoraj chrzest bojowy, kurs do obcego miasta...ciężko było ale przezyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 MONKA przepis na torta dostałam go od koleżanki polecam bo prosty i pyszny Tort makowy z kremem śmietankowym Składniki: 1 puszka masy makowej (np. Bakalandu lub Prospony) bakalie (orzechy, rodzynki) jeśli komuś mało tego co jest w puszce 1/3 -1/2 szklanki cukru (w zależności od tego jak bardzo słodkie lubimy ciasta, ja biorę tę mniejszą ilość) 15 dkg masła 5 dkg bułki tartej 6 jajek 1-2 kremy śmietankowe do tortów dr Oetkera (wykonać wg przepisu na opakowaniu) + w wersji dla dorosłych - kieliszek spirytusu lub 2 czystej wódki Można również wykonać krem karpatkowy do tego tortu. 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady i płatki migdałowe (opcjonalnie) Wykonanie: 1.Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni 2.Utrzeć masło, dodając stopniowo żółtka i cukier, na puszystą masę. 3.Dodawać po trochu masę makową i bułkę tartą. 4.Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli i dodać do masy, delikatnie wymieszać. 5.Wyłożyć masę na tortownicę posmarowaną tłuszczem i wysypaną kaszą manną (zamiast bułki, lepsza manna, bo się nie przypala ) - 6.Piec w piekarniku 40-50 minut (najlepiej z termoobiegiem, bo zachowuje wilgotność masy, ale jak nie ma tej funkcji w piekarniku, to potem można najwyżej nasączyć ciasto); należy sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się na pewno upiekło. 7.Wystudzić ciasto, przekroić na 2 części (jak biszkopt na tort) - 8. Posmarować środek i górę kremem i posypać starkowaną czekoladą, lub płatkami migdałowymi. (migdały podpiec na suchej patelni) - 8.Najlepiej pozostawić na noc w lodówce ; tort schłodzony jest najlepszy. Nie przejmujsię zupełnie tym, że przy przekrawaniu placek makowy może popękać - układajcie nawet kawałki w torcie, po wychłodzeniu bedzie to zupełnie niewidoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.01.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Teska wklej przepis do słodkości w Dziale Porad Zyciowych -przyda sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.01.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Siostra, kask kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Siostra, kask kupiłaś? nie ,ale dostalismy od brata lzeszy niż motorowy i nawet twarzowy buziaki dla wszystkich i nie zapominajcie rano o kawie a wieczorem o piwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.01.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Mądra kobitka z Ciebie, że posłuchałaś innej mądrej kobitki.Bez kasku to szaleństwo, ale w tym niedobrym znaczeniu.Ja dziś kupiłam córce, też jedzie na narty. Ślicznie jej w nim. Ew-ka, udanego wypoczynku, pięknej opalenizny, rób zdjęcia miejsc, do których mi tęskno.Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.01.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 buziaki dla wszystkich i nie zapominajcie rano o kawie a wieczorem o piwie Ewciu, o obowiązkach wynikających z przynależności do KK pamiętam i sumiennie je wykonuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 18.01.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Pobuuuuudkaaaaaa kawka stygnie http://www.bankier.pl/static/att/49000/1803786_kawa.jpg Teska dzięki za przepis. EDZIA ja to jestem taki tchórz trochę ale raz na jakiś czas wsiadam i jadę bez problemów większych ale to jak mąż obok siedzi na samodzielną wyprawę cieżko mi się odważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.01.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 dzięki za kawę ....... mrożoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.01.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ale pusto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.01.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ale pusto... A no pusto Witaj Joola Ciekawe jak tam Monka wczoraj pojeździła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 19.01.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 chętni na wieczorne piweczko są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts