Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia, dla Ciebie wszystko mogę podać, ale tchórzostwa nie popieram, nie rezygnuj, nie przegrywaj ze strachem.

Jazda samochodem jest prosta jak budowa cepa.

Problemem jest tylko Twój strach. Musisz go pokonać, on nie może tobą rządzić.

A może powinnaś mieć kilka lekcji z instruktorem.

Jeśli się na nie umówisz, nie będziesz się mogła wycofać tak jak przy mężu.

Monia, bądź dzielna, tola Cię prosi 8)

Tolu obiecuję poprawę :oops: :oops: :oops: właśnie uświadomiłaś mi że naprawdę strach mną rządzi. Muszę koniecznie coś z tym zrobić bo mi się to nie podoba :-? zorganizuję opiekę nad maleństwem i wyciagnę męża na przejażdżkę. Ale się zdziwi :roll:

jamles takie ci pasuje??

http://pl.beeropedia.org/media/blog/117/115.4.jpg

Monka, większego tchórza ode mnie nie było.

Ale tak jak pisałam wczesniej a co teraz Tola potwierdziła ...instruktor to jest to, bardzo mobilizuje. Przyznam, że miałam kilka wpadek, ale jakoś się przełamalam.

Czy w tym lokalu czerwone winko jeszcze serwują? :wink:

Strach jest niewspółmiernie większy od trudności jazdy,

więc to z nim trzeba powalczyć, zrobić postanowienia, i się ich trzymać.

A jak już zaczniesz, co jest jak widać najtrudniejsze, to potem już z górki.

I znajdź sobie spośród znajomych największą sierotkę życiową, która prowadzi samochód.

I powiedz sobie, że jeśli ona to potrafi, to Ty tym bardziej.

Ja bałąm się przeokropnie, jak Edzia, ale miałam przerd oczami taką osobę, od której zwyczajnie nie mogłąm być gorsza. Przełamałam się, zrobiłam prawko będąc w 9 miesiącu ciąży, w trzy miesiące po porodzie mąż kazał mi wsiąść w auto i pojechać przez całe miasto w celu załatwienia pewnej sprawy.

Pojechałam, samiutka. Plecy mokre, z dłoni dosłowni kapało. Dojechałąm, zaparkowałam, wróciłam i od tej pory nie było mocnych.

Uwielbiam prowadzić, czuję pewien rodzaj wolności, kiedy tak sobie jadę dokąd chcę, słuchając ulubionej muzyki.

Ja odpoczywam jadąc.

Ty też będziesz, tylko daj sobie szansę.

Dzięki Toluś :D

Ja jakaś taka sezonowa jestem, zimne piwko lubię latem, zimą bardziej skłaniam się do czerwonego winka :D

ja też tak mam, piwo jest dobre na tarasie w ciepły wieczór, lub upalne popołudnie,

zimą zdecydowanie winko, czasem grzaniec galicyjski, czasem kieliszeczek koniaczku :roll: :wink:

No patrz jakie mamy wspólne upodobania. Też lubie koniaczek ale ze względów zdrowotnych musiałam odstawić mocniejsze trunki i zostało mi winko...choć też nie powinnam

Co do jazdy zgadzam się z Tobą całkowicie. Najgorzej przełamać swój strach.

Ja tego tego stopnia się bałam, że potrafiłam 18 km rowerkiem pod górę do pracy zasuwać, kiedy miałam do dyspozycji dwa auta. Teraz tylko bardzo żałuję, że tak późno się przełamałam, bo faktycznie z autem człowiek czuje się wolny.