Ew-ka 26.02.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Agnes - GRATULAJE http://www.e-kwiaty.pl/images/br016-d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 26.02.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ziabka, powiadasz 9 osób w saunie , kurna już siedzę jedną nogą w samochodzie i właśnie zaczynam się zastanawiać czy aby ne pewno zostawić młodego samego w domu Cudnie sobie mieszkasz, najbardziej zazdroszczę oswojonych dzięciołów i wiewiórek. Życzę wszystkiego dobrego i oby cały czas mieszkało Ci się tak wspaniale . Agnes-moje gratulacje! Flaszkę postawię jak wrócę. Tomek, nawet nie czujejak rymuje A reszta proszę tu nie romansować, ani żadnych takich domysłów grzecznie pić wódeczkę-nie za dużo, bo przecież...potem głowa boli Przesyłam buziaki, stringi i co tam kto sobie życzy Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.02.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/87875/857/5141.jpg Kominek Górny. Załadunek od góry, moc 13 KW. Forma niezmienna od 1750 roku. Cuda, po prostu cuda potrafi to maleństwo. napisz cos wiecej o tym cudzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 26.02.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ziabulo superowo............prezesowa fajnie mieszkała , a tej sauny to ci ja zazdraszczam......i pokój bilardowy cudnisty...........dałabyś foty z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 26.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ziabka jakieś ćwiczenia nam zadałaś czy co ze cały czas łbem musimy w lewo pakować trunki rano postawiałam to pijemy za ten mój grzech okrutny........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 26.02.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ew-ka toś ty pijana na cmentarz polazła........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.02.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ew-ka toś ty pijana na cmentarz polazła........... w życiu autkiem jedziłam bom jeszcze w szpitalu kuzyna odwiedziła....wystraszyłam sie nie na żarty - kompletnie straciłam grunt pod nogami ( marmur osniezony !!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziaba1719504718 26.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Wielkie dzięki Ew-ciu ! Kominek górny to Francuska stara firma Godin http://godin.pl/godin-kominki/piece-stalowe/ Załadunek od góry, sądziłam,że się będzie kopcić, jak się otwiera . I się myliłam. Skubany - czaruje nas swoją temperaturą, cały salon mamy zakręcony , ten maluch grzeje jak wściekły, do 23 stopni potrafi rozbuchać ponad 80 metrów na samych że tak powiem obierkach z patyka. Przy załadunku ok godz 21 trzyma widoczny żar do 8.30..I ma takie cary mary : ma dwie górne pokrywy: zieloną i drugą czarną - żeliwną za to płaską . Cary mary polegają na tym, że można spokojnie na tej płycie gotować. Nie raz , kiedy miałam awarię prądu dogotowywałam tam ziemniaki, które stanęły w połowie gotowania. Francuzi doszli do wniosku, że grzanie i owszem, ale jeszcze można by coś na tym podgrzać, upichcić itd.No i super rzecz : raz na pół roku, odsuwam kominek od ściany ( waży chyba 120 kg) , zdejmuję szklaną płytę z podłogi i mogę zrobić gruntowny ordung. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.02.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Wielkie dzięki Ew-ciu ! Kominek górny to Francuska stara firma Godin http://godin.pl/godin-kominki/piece-stalowe/ Załadunek od góry, sądziłam,że się będzie kopcić, jak się otwiera . I się myliłam. Skubany - czaruje nas swoją temperaturą, cały salon mamy zakręcony , ten maluch grzeje jak wściekły, do 23 stopni potrafi rozbuchać ponad 80 metrów na samych że tak powiem obierkach z patyka. Przy załadunku ok godz 21 trzyma widoczny żar do 8.30.. I ma takie cary mary : ma dwie górne pokrywy: zieloną i drugą czarną - żeliwną za to płaską . Cary mary polegają na tym, że można spokojnie na tej płycie gotować. Nie raz , kiedy miałam awarię prądu dogotowywałam tam ziemniaki, które stanęły w połowie gotowania. Francuzi doszli do wniosku, że grzanie i owszem, ale jeszcze można by coś na tym podgrzać, upichcić itd. No i super rzecz : raz na pół roku, odsuwam kominek od ściany ( waży chyba 120 kg) , zdejmuję szklaną płytę z podłogi i mogę zrobić gruntowny ordung. niesamowite a podlaczony jest do jednego komina co ten dolny kominek ? a grzeje sie caly ....na okrągło ? a cena ...zdradzisz ją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziaba1719504718 26.02.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Podłączony jest do drugiego komina- obok ( to komin kominka dolnego) Za Godina zapłaciłam coś koło 5 tyś z montażem gratis:)Szyba niecałe 300.Można po niej skakać podkutymi butami. Kominek chodzi od września na okrągło. Moje dwa psiule i kot uwielbiają ciepełko. Zresztą to inne ciepło niż to kaloryferowe. Pozrdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 26.02.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ziaba super domek i pokój bilardowy ma - marzenie mego małża. To małe cudo co o nim takie cuda piszesz mnie oczarowało. Czego to ludzie nie wymyślą Niech się Wam w tym cudnym domku fajnie mieszka. Joolu wyszalej się na tej desce i szybko do nas wracaj Agnes gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.02.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 joola -baw sie swietnie i uwazaj na siebie i innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.02.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ależ mnie dziś ominęło popołudniem pięknym Zia, kurcze, nie sądziłam, że ten Twój Godin taki cudny! I, ten teges, dziękuję wszystkim za gratulacje. W razie "W" służę korepetycjami z zakresu językoznawstwa germańskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.02.2009 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ziaba, jestem pod wrażeniem domu. Oczywiscie pozytywnym. Tak nawiasem, to mam pytanie, jak duża jest sauna? U mnie było 8 osób, ale pewnie jeszcze by sie troche upchnęło. 4 ławki wymiar 2m x 2 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziaba1719504718 27.02.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Tomku nie było by może nic dziwnego w tych 9 osobach, wszak młodość ma swoje prawa i na 2 ławkach to pikuś..no..jedna to by było wyzwanie, ale też chłopaki by dali radę - gdyby nie fakt, że 99% tychże facetów ma wzrost 2 metry ( +/_ 3 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 27.02.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Tomku nie było by może nic dziwnego w tych 9 osobach' date=' wszak młodość ma swoje prawa i na 2 ławkach to pikuś..no..jedna to by było wyzwanie, ale też chłopaki by dali radę - gdyby nie fakt, że 99% tychże facetów ma wzrost 2 metry ( +/_ 3 cm)[/quote'] i inne sprzęty również pokaźne a wyłożyć się też musiały............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 27.02.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Zapraszam na kawkę........... http://www.strykowski.net/kawa/Kawa_czarna,_biala_-_zdjecia._Galeria_zdjec_kawy_i_herbaty_1417.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.02.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Tomku nie było by może nic dziwnego w tych 9 osobach' date=' wszak młodość ma swoje prawa i na 2 ławkach to pikuś..no..jedna to by było wyzwanie, ale też chłopaki by dali radę - gdyby nie fakt, że 99% tychże facetów ma wzrost 2 metry ( +/_ 3 cm)[/quote'] To my dlatego taką saunę bo zięciowie o 2 m się "ocierają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziaba1719504718 27.02.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Paty Widać, że wiosna nadciąga coś Cię swędzi Alergia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziaba1719504718 27.02.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Jeszcze w kwestii sauny. Nie wiedziałam, że posiadając saunę w domu można się wzbogacić !!!! Ilością co prawda używanych bokserek..ale zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts