Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ziabka, powiadasz 9 osób w saunie :roll: , kurna już siedzę jedną nogą w samochodzie i właśnie zaczynam się zastanawiać czy aby ne pewno zostawić młodego samego w domu :roll: :roll: :roll:

Cudnie sobie mieszkasz, najbardziej zazdroszczę oswojonych dzięciołów i wiewiórek. Życzę wszystkiego dobrego i oby cały czas mieszkało Ci się tak wspaniale . :D

Agnes-moje gratulacje! Flaszkę postawię jak wrócę.

Tomek, nawet nie czujejak rymuje :wink:

A reszta proszę tu nie romansować, ani żadnych takich domysłów :wink: grzecznie pić wódeczkę-nie za dużo, bo przecież...potem głowa boli :wink:

Przesyłam buziaki, stringi i co tam kto sobie życzy :wink:

Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Wielkie dzięki Ew-ciu !

Kominek górny to Francuska stara firma Godin

http://godin.pl/godin-kominki/piece-stalowe/

Załadunek od góry, sądziłam,że się będzie kopcić, jak się otwiera . I się myliłam.

Skubany - czaruje nas swoją temperaturą, cały salon mamy zakręcony , ten maluch grzeje jak wściekły, do 23 stopni potrafi rozbuchać ponad 80 metrów na samych że tak powiem obierkach z patyka. Przy załadunku ok godz 21 trzyma widoczny żar do 8.30..

I ma takie cary mary : ma dwie górne pokrywy: zieloną i drugą czarną - żeliwną za to płaską . Cary mary polegają na tym, że można spokojnie na tej płycie gotować. Nie raz , kiedy miałam awarię prądu dogotowywałam tam ziemniaki, które stanęły w połowie gotowania. Francuzi doszli do wniosku, że grzanie i owszem, ale jeszcze można by coś na tym podgrzać, upichcić itd.

No i super rzecz : raz na pół roku, odsuwam kominek od ściany ( waży chyba 120 kg) , zdejmuję szklaną płytę z podłogi i mogę zrobić gruntowny ordung.

Wielkie dzięki Ew-ciu !

Kominek górny to Francuska stara firma Godin

http://godin.pl/godin-kominki/piece-stalowe/

Załadunek od góry, sądziłam,że się będzie kopcić, jak się otwiera . I się myliłam.

Skubany - czaruje nas swoją temperaturą, cały salon mamy zakręcony , ten maluch grzeje jak wściekły, do 23 stopni potrafi rozbuchać ponad 80 metrów na samych że tak powiem obierkach z patyka. Przy załadunku ok godz 21 trzyma widoczny żar do 8.30..

I ma takie cary mary : ma dwie górne pokrywy: zieloną i drugą czarną - żeliwną za to płaską . Cary mary polegają na tym, że można spokojnie na tej płycie gotować. Nie raz , kiedy miałam awarię prądu dogotowywałam tam ziemniaki, które stanęły w połowie gotowania. Francuzi doszli do wniosku, że grzanie i owszem, ale jeszcze można by coś na tym podgrzać, upichcić itd.

No i super rzecz : raz na pół roku, odsuwam kominek od ściany ( waży chyba 120 kg) , zdejmuję szklaną płytę z podłogi i mogę zrobić gruntowny ordung.

niesamowite :o a podlaczony jest do jednego komina co ten dolny kominek ?

a grzeje sie caly ....na okrągło ?

a cena ...zdradzisz ją ? :wink:

Podłączony jest do drugiego komina- obok ( to komin kominka dolnego)

Za Godina zapłaciłam coś koło 5 tyś z montażem gratis:)

Szyba niecałe 300.Można po niej skakać podkutymi butami.

Kominek chodzi od września na okrągło. Moje dwa psiule i kot uwielbiają ciepełko.

Zresztą to inne ciepło niż to kaloryferowe.

Pozrdrówka

Ziaba, jestem pod wrażeniem domu. Oczywiscie pozytywnym.

Tak nawiasem, to mam pytanie, jak duża jest sauna? U mnie było 8 osób, ale pewnie jeszcze by sie troche upchnęło. 4 ławki wymiar 2m x 2 m.

Tomku nie było by może nic dziwnego w tych 9 osobach' date=' wszak młodość ma swoje prawa i na 2 ławkach to pikuś..no..jedna to by było wyzwanie, ale też chłopaki by dali radę - gdyby nie fakt, że 99% tychże facetów ma wzrost 2 metry ( +/_ 3 cm)[/quote']

i inne sprzęty również pokaźne a wyłożyć się też musiały............... :lol: :lol: :lol: :lol:

Tomku nie było by może nic dziwnego w tych 9 osobach' date=' wszak młodość ma swoje prawa i na 2 ławkach to pikuś..no..jedna to by było wyzwanie, ale też chłopaki by dali radę - gdyby nie fakt, że 99% tychże facetów ma wzrost 2 metry ( +/_ 3 cm)[/quote']

To my dlatego taką saunę bo zięciowie o 2 m się "ocierają". :D