jamles 25.03.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 a u mnie słońce świeci , ale jest -2 za biało to nie jest, poprószone trochę, ale na drogach ślisko, może być jeszcze zima zbiornik od wczoraj zaolejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.03.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 jamles - jaka zima wiosna ma być i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.03.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 jamles - jaka zima wiosna ma być i już po co żeby się znowu babrać w ogrodzie i dookoła chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.03.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 jamles - jaka zima wiosna ma być i już po co żeby się znowu babrać w ogrodzie i dookoła chałupy żeby w końcu stolarz zaczął mi chałupę drewnem okładać a co do babrania w ogrodzie to chyba w tym roku w końcu zacznę go robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.03.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 a poniedzialek H. opony na letnie zmienil dzin dobry chcialam wszystkim przypomniec ,że wczoraj dołączyłam do klubu Babuń i z tego tez wzglęgu z urzedu należy mi sie szacunek wiekszy niż do tej pory .....a wiec prosze sie zwracac do mnie w trzeciej osobie no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.03.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wy Babulu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.03.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 znaczy się per Babciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.03.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 No, odśnieżone. Teraz mokro wszędzie, ciurka wszędzie. Ażem łopatę śnieżną wygła. Moje dziecię także wczoraj opony zmieniło. Może Oni coś wiedzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.03.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Maluszek - trzeba by do Dyrekcji podanie skrobnąć ,emotikonki uzupełnić. Takie z cmokiem w rękę. Jak szacun to szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.03.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 się mogę pod podaniem podpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.03.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Maluszek - trzeba by do Dyrekcji podanie skrobnąć ,emotikonki uzupełnić. Takie z cmokiem w rękę. Jak szacun to szacun. eeee...no nie aż tak ale takie formułki jak ...niech Ewka sobie siądzie albo niech Ewka sie kawusi napije albo niech Ewka głupio nie gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.03.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 i jeszcze taka... http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/413/espresso-main_Full.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.03.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 To ja się witam U nas zimowo, lezy snieżek, mrozik też jest ale mamy także słonko czyli taki piekny zimowy dzień, tylko czemu mnie nie cieszy Kawkę łapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ewka gratulacje do Babuni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.03.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Piękną zimę mamy tej wiosny Dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.03.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Piękną zimę mamy tej wiosny Dzień dobry. U nas nawet słoneczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.03.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Maluszek - trzeba by do Dyrekcji podanie skrobnąć ,emotikonki uzupełnić. Takie z cmokiem w rękę. Jak szacun to szacun. eeee...no nie aż tak ale takie formułki jak ...niech Ewka sobie siądzie albo niech Ewka sie kawusi napije alboniech Ewka głupio nie gada Droga Pani Ewo, taka forma zwracania się do Pani, o jakiej Pani wspomina jest absolutnie niedozwolona, nie do przyjęcia. Moja kochana Pani Profesor od języka polskiego, uczulała nas bardzo na to, by takiej formy nie używać w stosunku do osób, które się darzy szacunkiem. A to dlatego, że używanie słowa niech wprowadza do danej wypowiedzi tryb rozkazujący. A to przeczy uprzejmości. Dlatego też proszę wybaczyć, ale ja przez zwykłą lojalność w stosunku do swojej Pani Profesor, zwracać się w ten sposób do Pani nie będę. Z poważaniem - tola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.03.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Maluszek - trzeba by do Dyrekcji podanie skrobnąć ,emotikonki uzupełnić. Takie z cmokiem w rękę. Jak szacun to szacun. eeee...no nie aż tak ale takie formułki jak ...niech Ewka sobie siądzie albo niech Ewka sie kawusi napije alboniech Ewka głupio nie gada Droga Pani Ewo, taka forma zwracania się do Pani, o jakiej Pani wspomina jest absolutnie niedozwolona, nie do przyjęcia. Moja kochana Pani Profesor od języka polskiego, uczulała nas bardzo na to, by takiej formy nie używać w stosunku do osób, które się darzy szacunkiem. A to dlatego, że używanie słowa niech wprowadza do danej wypowiedzi tryb rozkazujący. A to przeczy uprzejmości. Dlatego też proszę wybaczyć, ale ja przez zwykłą lojalność w stosunku do swojej Pani Profesor, zwracać się w ten sposób do Pani nie będę. Z poważaniem - tola. O i trochę polonistykki mozna tutaj liznąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.03.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Maluszek - trzeba by do Dyrekcji podanie skrobnąć ,emotikonki uzupełnić. Takie z cmokiem w rękę. Jak szacun to szacun. eeee...no nie aż tak ale takie formułki jak ...niech Ewka sobie siądzie albo niech Ewka sie kawusi napije alboniech Ewka głupio nie gada Droga Pani Ewo, taka forma zwracania się do Pani, o jakiej Pani wspomina jest absolutnie niedozwolona, nie do przyjęcia. Moja kochana Pani Profesor od języka polskiego, uczulała nas bardzo na to, by takiej formy nie używać w stosunku do osób, które się darzy szacunkiem. A to dlatego, że używanie słowa niech wprowadza do danej wypowiedzi tryb rozkazujący. A to przeczy uprzejmości. Dlatego też proszę wybaczyć, ale ja przez zwykłą lojalność w stosunku do swojej Pani Profesor, zwracać się w ten sposób do Pani nie będę. Z poważaniem - tola. Hmmmm... Ja tam techniczny jezdem więc w sprawie poprawności językowej wypowiadał się nie będę. Jednak w celu zakończenia naukowego sporu proponuję, niech SIOSTRY siądą razem przy piwku lub winku i ustalą jak do EW-KI, ŻONY DZIADKA HEŃKA, ZWRACAĆ SIĘ NALEŻY. A ustalenia niech na Forum Muratora upublicznią to wszyscy zgodnie z zaleceniami zwracać się będą. Dziadek Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 25.03.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Droga Pani Ewo ..."jedyną słuszną" formą zwracania sie do "Was" uważam per Wy czyli ...Wicie ...rozumicie do dziadka Tomka nalezy sie zwracać O Wielki Komturze !!z poważaniem bodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts