Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tam "czaskałam" się na mahoń 8) żadnych kremików :wink:

Maluszku uwielbiam cisy :D podlewaj mocno a na pewno się przyjmą. Po ok. dwóch tygodniach od sadzenia warto sypnąc troszkę odżywki. Dużo tych cisów sadziliście?

...Wszystko mnie boli ...

Jak boli, to znaczy że żyjesz :wink:

Maluszku uwielbiam cisy :D podlewaj mocno a na pewno się przyjmą. Po ok. dwóch tygodniach od sadzenia warto sypnąc troszkę odżywki. Dużo tych cisów sadziliście?

tylko 17 szt. :oops:

ale na swoją obronę, że nam to tak długo zeszło powiem, że kupiliśm takie duże ponad - wszystkie mają tak troszkę ponad 1,3 m. Ciężkie to było jak cholerka :( No i okazało się, że mamy tak ubitą na kamień ziemię, że wykopki zajęły nam dwa dni. Potem trzeba było nasypać dobrej ziemi - poszło 200 worów i wsadzić do dołków te ciężkie cisy i znowu nasypać i niby rosną :D

Też uwielbiam cisy :D :D :D

Ziabko - niech pada :D :D :D i to jak najwięcej :D

wczoraj było koszmarnie gorąco :(

czesc poźnoponiedziłkowo :lol: od rana wyglądalismy deszczu .... i psińco :roll: ani kropla nie spadła , trawa skoszona i znowu przyszło nam węze rozwijać :-?

a tak wogóle to strasznie cięzko dzisiaj pracowalismy w ogrodku , plecy bolą niemłosiernie ,paznokcie zniszczone -mimo rekawic ....zaraz zrobie kąpiel bąbelkową -może pomoże :lol:

Maluszku - moi sąsiedzi z ulicy mają żywopłot z cisów -śliczny jest :D

Joola - a czym masz obsypane cisy? Można sypnąć pod nie korę? Czy to nie zakwasi zbytnio ziemi? A może czymś je obsadzić?

Moje cisy obsypałam korą, korę wsypywałam nawet do dołka pod roślinkę. Dodatkowo raz czy dwa razy w roku przycinam je żeby się zagęściły. Raczej bym ich niczym nie obsadzała...zauważyłam, że tam gdzie mam np. płożącą irgę ( taką prawdziwie płożącą a nie z nazwy) tam cis jest jakby bledszy :roll: Ale lepiej niech się wypowie Tola, bo ja to się za bardzo nie znam :roll: cały czas się uczę.

...Wszystko mnie boli ...

Jak boli, to znaczy że żyjesz :wink:

tak może powiedzieć gostek krótko przed Abrahamem 8) a nie nastolatki :D

Joola - a czym masz obsypane cisy? Można sypnąć pod nie korę? Czy to nie zakwasi zbytnio ziemi? A może czymś je obsadzić?

Moje cisy obsypałam korą, korę wsypywałam nawet do dołka pod roślinkę. Dodatkowo raz czy dwa razy w roku przycinam je żeby się zagęściły. Raczej bym ich niczym nie obsadzała...zauważyłam, że tam gdzie mam np. płożącą irgę ( taką prawdziwie płożącą a nie z nazwy) tam cis jest jakby bledszy :roll: Ale lepiej niech się wypowie Tola, bo ja to się za bardzo nie znam :roll: cały czas się uczę.

joolu - dzięki :D

A jak i gdzie przycinać cisy?

A Tolę oczywiście wypytam :D :D :D