Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ew-ka, zapunktowałaś u mnie tym postanowieniem :D

tylko mała poprawka,

nie "odwiedzić siostrę lub zaprosić do siebie",

ale "odwiedzić siostrę i zaprosić do siebie" :lol:

myślę, że wymieniona przez Ciebie ekipa zawita do Olesna...bo mają blisko,

a potem wszyscy przyjedziecie do mnie, bo taka fantazja tak? :D

JESTEM NA TAK :D

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...................

a jakie postanowienia noworoczne ? ......może odwiedzić w tym roku siostrę :lol: albo zaprosić Ją do siebie i Jamlesa i Bodzia i Edzię i Renię ....joolęwszak mieszkamy niedaleko siebie :lol: co Wy na to ????

A mnie, to już nie zaprosi :-? :wink:

ps. Naprawdę się stęskniliście? 8) ............. nooooooooooo 8)

:D

tylko mała poprawka,

chyba się nie wykręcę :roll: 8)

tylko mała poprawka,

chyba się nie wykręcę :roll: 8)

nawet nie próbuj, szefowa i tak cierpliwie czekała tyle lat...

i bigos ugotuję i Żuberka schłodzę, szaleństwem byłoby odmówić :wink:

Iwonka, masz piękne dzieci, to jest rodzina.

Pamiętasz jak rozmawiałyśmy...i co...rodzina bez Maciejka? nie do wyobrażenia już.

Tak to już jest, przychodzi toto na świat i głowę się traci z miłości.

I ten cieplutki dziecięcy policzek wtulony w Twój...nic piękniejszego.

Albo moment gdy płacze, Ty go bierzesz na ręce, przytulasz, on się wtula, uspokaja...bo nie ma jak u mamy...uwielbiałam takie momenty.

Dobrze, że czasem los podejmuje za nas decyzje...bardzo dobrze :D

Tola - jasne że pamiętam nasze rozmowy...

jest tak jak mówisz - teraz wydaje się to nie do wyobrażenia....a takie przytulanki lubimy najbardziej :p :p :p

teraz po skończeniu 3 miesiąca Maciejek jest coraz bardziej komunikatywny, potrafi już "rozmawiać" i śmiać się w głos, taki kochany facecik :D z wagą 7190g :lol:

Iwonka masz przecudnych chłopaków w domu (tego malutkiego ma sie rozumieć - najcudowniejszego :lol: ) ......zazdraszczam chociaż sama namiastkę tej matczynej miłości mam już 2-gi tydzien ....Stas jest niesamowicie radosny i wesoły , stroi takie śmieszne minki ,że można patrzec w niego jak w telewizor :wink: a zasypianie to mizianie babci pluszkiem po buzi , po oczach ,wkladanie paluszka do nosa Baby i chichotanie przy zamknietych oczkach :D wyciąganie rączek i wtulanie sie ,obejmowanie maleńkimi rączkami, ale jakże silnymi i dawanie buziakow ......to przeżycia bezcenne :D chciałoby sie je wychwycić aparatem albo kamerą ale to nie to samo ....Teraz Staś śpi na tarasie pod drzwiami tarasowymi ...cisza i spokój pozwolą na ponad 2-godzinną drzemkę ....a babcia Ew-ka wyciągnęła książki i odrabia angielski ....buuuu ....taka trudna czytanka przede mną .....pozdrawiam KK ....i zgubę Joolkę :lol:

Co do odwiedzin u mnie to na liste wpisujemy :

1- Joolę

2-Tolę

3-Jamlesa

4-....

:wink:

witanko :-)

tolu - własnie - wszyscy mowią że on duży jest :lol:

hmmm...nasza lekarka również...i znowu coś wymysla :-? z chęcią bym ją wymieniła, bo do konca mi nie pasuje, ale u nas na wsi jest tylko 1 (słownie: jeden) pediatra :cry:

najpierw na początku nie podobał się jej kolor skóry, przed świętami stwierdziła że slabo podnosi głowę leżąc na brzuchu...ale prawda była taka żew domu elegancko podnosił, tylko u lekarza był trochę leniem :wink:

teraz w środę byliśmy do kontroli - niby jest OK, ale ona nieufna jakas jest i wysyła nas do neurologa na kontrolę :-?

no niby może dobrze żeby go skontrolować, ale wiecie jak to jest....człowiek zaczyna się zastanawiać czy wszystko OK i przyglądac podejrzliwie wszystkiemu...ja do tej pory nie zauważyłam czegokolwiek podejrzanego, wg mnie rozwija się poprawnie....a jedank ziarno niepewności zostało zasiane :-?

Aniu - filozofem ? :o :o

może byc i filozofem...a niech będzie kim chce :lol:

hmmm...nasza lekarka również...i znowu coś wymysla :-? z chęcią bym ją wymieniła, bo do konca mi nie pasuje, ale u nas na wsi jest tylko 1 (słownie: jeden) pediatra :cry: :lol:

ważniejsza od wszystkich lekarzy i książek jest ...intuicja matki ,chociaż jak masz zasiane ziarno niepewności to Ci sie nie dziwię ,że masz wątpliwości i dla świetego spokoju jedź na kontrolę .....

Ivonka - o córeczce nie zapomniałam tylko jak zaczynam pisać o Stasiu to mam klapki na oczach i zapominam o Bożym Swiecie .....jutro lub w niedziele rano wyjedża do Krakowa .....Madzia wraca dzisiaj z Warszawy z tygodniowego szkolenia ....strasznie steskniona ale nie wie ,że Stas rozkochany w babci po same uszy i rozbestwiony jak na ukochanego wnuka przystało .....mówie Wam ,że nie wiem jak zniose rozłąkę ....tego uczucia nie da sie opisać ...juz tesknię i oczy mi sie pocą na samą myśl ,że nie bede sie tulic ,miziać i nosić moje słoneczko :D

zwariowałam ? oszalałam ? ...wcale mi to nie przeszkadza .....jestem babką i dobrze mi z tym :lol: