Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No Siostra, teraz ja będę siedzieć i zazdrościć...tego bombardini oczywiście :wink:

Pozdrów Italię ode mnie i krzyknij głośno, że tęsknię.

A my tu z Maylandzią jakieś kawiarniane bombardini popełnimy, może jeszcze ktoś się przyłączy :wink:

mogiem 8)

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No Siostra, teraz ja będę siedzieć i zazdrościć...tego bombardini oczywiście :wink:

Pozdrów Italię ode mnie i krzyknij głośno, że tęsknię.

A my tu z Maylandzią jakieś kawiarniane bombardini popełnimy, może jeszcze ktoś się przyłączy :wink:

Tola wytrzyj bitą śmietankę z czubka noska boś sie była ubrudziła :wink: A mówiłam, delektuj się a nie tak jednym łykiem :wink: :lol:

Ja juz robię następnego bo wydaje mi się całkiem fajny :lol: :wink:

jamles znalazłam kilka przepisów ale tylko skład podają i to też różne m.in. taki:

Składniki

czekolada;;ajerkoniak ;kawa; bita śmietana; whisky

lub taki

Składniki

100 ml ajerkoniaku, 100 ml bitej śmietany.

Sposób przygotowania:

Do 70 st. C podgrzać alkohol. Wlać do kieliszka. Na wierzchu ułożyć bitą śmietanę

Ivonesca cieszę sie, ze z synem wszystko dobrze. Myślałam o Was po Twoim wpisie ale podobnie jak Tola wiedziałam, ze będzie dobrze :lol:

no i bylismy wczoraj u pani rehabilitantki

takie małe ćwiczenia i zabawy były - nawet się Maćkowi podobały :-)

mam trochę próbowac w domu i w przyszłym tygodniu znów do niej sie wybrać...

Mam zamiar choinkę jutro sprzątnąć i ozdoby schować. Jak o tym pomyśle to jakoś tak... smutno troszkę. W tym roku mam wyjątkową choinkę. Nie gubi wogóle igieł :o

a jak się nie sypie to dlaczego chcesz ją juz rozbierac?

do gromnicznej jeszcze trochę czasu jest :wink:

Mam zamiar choinkę jutro sprzątnąć i ozdoby schować. Jak o tym pomyśle to jakoś tak... smutno troszkę. W tym roku mam wyjątkową choinkę. Nie gubi wogóle igieł :o

a jak się nie sypie to dlaczego chcesz ją juz rozbierac?

do gromnicznej jeszcze trochę czasu jest :wink:

Jakoś prysnął mi ten świateczny nastrój już i choinka już nie cieszy lampeczkami. To prawda, że ona cieszy najbardziej przed świętami :lol: W przyszłym roku ubiorą ją wcześniej by się dłużej nacieszyć :lol:

Poza tym tegoroczna choinka nasza jest wyjątkowo brzydka :lol: Rzadka jak nie wiem co i z implantem skręcana na sruby bo mąż ją za bardzo uciął :oops: :lol:

Witanko :D

śmietankę na nosie wytarłam, ale znów się pojawiła, dziś nigdzie samochodem nie wyjeżdżam, to mogę z bombardino powalczyć od rana :wink:

Choinkę wczoraj rozebraliśmy, była śliczna, gęsta, ale wyschła na pieprz.

Zanim zdjęliśmy ozdoby osypały się wszystkie igły podłoga w zielonym dywanie.

Jeszcze przez kilka tygodni te igły będą się pojawiać nie wiadomo skąd.

Resztę ozdób schowam dopiero 1 lutego, na parapecie w jadalni wciąż wieczorem palą się lampeczki. W ogrodzie altanka też w palących się non stop ledowych soplach.

Ale ma rację

Mayland, że te ozdoby najbardziej cieszą przed świętami, teraz to taka musztarda po obiedzie.

Gdyby nie było śniegu i mrozu, to te wszystkie dekoracje schowałabym już dziś, a tak jeszcze jedno z drugim pasuje, niech stoi.

Dziś od rana znów katastrofa w naszej górnej łazience.

Nieprzerwanie leje się woda w WC. Dzwoniliśmy do serwisu Geberita, przyjedzie ktoś po 18 dopiero.

I coś się dzieje w wodociagach, bo woda w kranach w kolorze coca-coli.

Dobra wiadomość taka, że mimo siarczystego mrozu świeci słonko :D

Ale cudnisty różowy nosek !!! Ania W. !!! :D

http://img.timeinc.net/recipes/i/recipes/su/07/01/hot-chocolate-su-1571510-x.jpg

Kooooomu gorąca czekolada ? kooooomu ??

Parę dni temu moja córa zaczęła kurs prawa jazdy.

I jakoś dotarło do mnie, że pewien etap w życiu się skończył namacalnie, dlatego z takim uradowaniem oglądam zdjęcia Waszych małych cudeniek. :D

to ja się piszę na czekoladę :-)

i może macie troszkę racji - w grudniu podczas oczekiwania świąt to inaczej jest...jednak u nas choinka jeszcze stoi, mimo że też wyschła, ale igły nie obleciały...no chyba że któryś kot przebiegnie pod spodem to sie sypie :-? - wieczorem ładnie wygląda za to w swiatełkach :-)

rozebrałyście choinkę ??? :lol: a ja moja 2 dni temu dostroiłam wielkimi różami :wink: byłam na strzychu po sprzet narciarski i tam w jednym z kartonówm znalazłam kilka nowiutkich ,czrewonych róż ....tak wiec na moim drzewku lokum znalazly ...róże , pąki róż , czerwone gałązki , zwisające pędy modrzewiu z szyszkami i ...gwiazdy betlejemskie .....nawet jeden storczyk znalazł swoje miejsce na samym dole :wink: Choinkę kupiłam w tym roku sztuczną ....ale ładną ....zapłaciłam 200 zł ,ale potwornie kusiła mnie taka za 690 !!! ale na szczęscie zdrowy rozsądek zwyciężył :lol:

http://img696.imageshack.us/img696/4826/ch3.jpg

....i pachnie ,bo spryskałam ja olejkiem o leśnym zapachu :lol:

ziabko

ja mogę takie zdjęcia stadami, ale się mocno powstrzymuję, żeby nie zanudzić :lol:

Choinkę jeszcze mam. Szkoda mi rozbierać. Tak jak pisała Ivonesca - tak ładnie wygląda wieczorem oświetlona lampkami :lol:

No i w towarzystwie tego śniegu pasuje nam jeszcze w domu :lol:

Co nie ma ? Gdzie nie ma ? :o :o

A to , to co ???

I kto to wszystko rozpakuje ?

A wypije 8) :o

http://www.digitalphoto.pl/foto_galeria/2472_2007-0205.JPG

I trzeba tu miejsce zrobić - uprasza się o dopicie tych raptem 'dziesięciu antałków. 8)

http://www.winaarmando.pl/_img/foto-beczki2.jpg

ps. światło gaśnie automatycznie przy bezruchu 8)