Ew-ka 18.05.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 no i kawa oczywiście bo w pracy zasypiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 18.05.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Zabieram obydwa ciacha u nas przestało padać, hurra .Tyle mnie czeka jeszcze prac w ogrodzie, a przez ten deszcz jestem już opóźniona. Ciekawe czy roslinki rozpoznaja że sa o kilka tygodni później posadzone i zakwitna mi jeszcze podczas tego lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.05.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Bodziowi na rozgrzewkę, właśnie obwałował piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.05.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Bodziu i wszyscy zagrożeni wielką wodą trzymajcie się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.05.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 od kilku godzin nie pada ............uff uff pole za moim płotem stoi w wodzie i mam nadzieje ,że dalej woda nie bedzie sie wdzierała .... torcik na pocieszenie strapionych i wesoła kawa Miłego dnia dla wszystkich Tola .....Ty to masz szczęście ....znowu zapowiadaja u Was 20 st i słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 19.05.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Hejka sama się dziwię mocniście, że Podlasie ma od tygodnia najlepszą pogodę w kraju. Na termometrze już 20 stopni, niebo błękitne, słonko świeci, bezwietrznie, ptaki się drą jak oszalałe. Śniadanie zjadłam na tarasie, w wazonie pachnący bez i konwalie. Bardzo bym chciała, by u Was wszystkich była taka pogoda. Widziałam dziś w TVN24 Bieruń naszego Bodzia. Serce się kraje. Bodziu, trzymaj się i nie daj wielkiej wodzie. Mocno trzymam za poprawę pogody. Wczoraj u nas do południa znośnie, po południu deszcz, wieczorem się rozpogodziło. Dopijam kawę i zmykam na giełdę kwiatową po begonie. Chciałam wczoraj kupić, ale się rozpadało i nie pojechałam. Dobrego dnia życzę i wysyłam Wam dużo słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 19.05.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Tolu, porozsyłaj tego słoneczka bo nam brakuje Jakie begonie chcesz kupić ? bo ja kupiłam Non Stop białą, New Star biała, i inną całą masę biało i niebiesko kwitnących kwiatów minn. ostróżki, jaskry ( w tym przepiękny w kolorze brudnego , pastelowego różu) tuberozę, frezje,irysy, mieczyki ismenę błonoczatkę, , calle, dzwonki, dziewannę, zawilce i .. chyba sie już pogubiłam co. A teraz czakam na dostawy i jak sie pogoda poprawi do sadzenia marsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 19.05.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Tej toli to wszystkiego można zazdrościć : domu, ogródka...a teraz jeszcze ładnej pogody;) pozdrawiam deszczowo a za bodzia kciuki trzymam też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 19.05.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 (edytowane) Witam sie suchą rękądzięki wszystkim za troskę - mnie nie zalało ale pół Bierunia pod wodą , przestało lać więc gorzej chyba już nie będzie . Współczuję wszystkim podtopionym Edytowane 19 Maja 2010 przez bodzio_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 19.05.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Podmeldowywuję słonko i jakieś ciepełko , ale sroki drą się ostrzegawczo na deszcz. Widzę zarazę na forumie..zasadzeniową. To i ja się pochwalę , mam do posadzenia 60 zacnych sztuk macierzanki w 4 odmianach, jakaż woń..aż się chce paść na glebę i pobuszować Ciekawe czy macierzankę jom ślimaki, bo takiej ordy w skorupach dawno nie pamiętam. To chyba jakieś Obce Siły Ciemnej Mocy desantują się pod postacią tych paskudztw i mój ogród jest punktem Zero.. Współpracę z jakąś Francuską restauracją nawiążę. Słonka życzę . I w pobliżu żadnych podtopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.05.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 (edytowane) Zalało za to Kachnę w Sandomierzu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?95097-Budujący-Z45-z-pracowni-Z500-łączcie-się-) Do mnie Tola podesłała troche słoneczka to i poświeciło niespełna godzinę i odrazu 20st na termometr wskoczyło. A i ze szpitala z Wawy dziś zadzwonili, żeby tatę na oddział szybko przywozić bo mają miejsce... Raz z górki, raz pod górke... Edytowane 19 Maja 2010 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.05.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 o dziwo, cały dzien nie padało i juz widać osuszającą się ziemię .....słońca nie widać -chmury nisko , temp. nie przekracza 7st .........wielu moich znajomych mieszka na zalanych terenach -jestesmy w kontakcie telefonicznym ,ale tego smutku i przerażonego głosu nie można zapomnieć . Oni to przeżyli 13 lat temu i teraz mają powtórkę horroru . W Bieruniu moja kuzynka ma sklep ,ale nie moge sie z nią skontaktować i jestem pełna obaw .....Tak jak Tola wybrałam sie dzisiaj do ogrodniczego po kwiaty ....ale machnęłam na nie ręką ...... nie ucieszyły mnie jakoś te zakupy .....tyle bólu wkoło , zalane domy i ogrody ....poczułam sie niekomfortowo wśród tylu pięknych kwiatów i .......nie kupiłam .....może za pare dni znowu zrobie podejście Oglądałam prognozę na najbliższe dni ...........po niedzieli leje w całej Polsce !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.05.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 dziś zadzwonili, żeby tatę na oddział szybko przywozić bo mają miejsce... Raz z górki, raz pod górke... Mayland -bedzie dobrze...musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.05.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Ja też pogodę śledzę http://twojapogoda.pl Podają 16-dniową Nie chcę w to wierzyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.05.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Nie wiem Ewa, nie wiem jak będzie..... Mam powazne problemy i to z obojgiem rodziców. Wszystko sie nawarstwiło. Uciekam na to fm żeby nie myśleć o tym za dużo bo nic tylko siąść i płakać zostaje... A tak to pogadam, pooglądam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.05.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 . W Bieruniu moja kuzynka ma sklep ,ale nie moge sie z nią skontaktować i jestem pełna obaw ..... to niesamowite ....kiedy skończyłam pisać post ....zadzwoniła Jasia-moja kuzynka ..... nic nie wie co sie dzieje z jej sklepem, bo wcale dzisiaj nie pojechała do pracy (mieszka w Oswiecimiu) - wie tylko że ulica , przy ktorej ma sklep jest zalana ....... tak jak wiele innych okolicznych ulic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.05.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Żadna pociecha pewnie to dla Niej ale miejmy nadzieję, że sklep był ubezpieczony. Ściagnęłaś Ją myślami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.05.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Nie wiem Ewa, nie wiem jak będzie..... Mam powazne problemy i to z obojgiem rodziców. Wszystko sie nawarstwiło. Uciekam na to fm żeby nie myśleć o tym za dużo bo nic tylko siąść i płakać zostaje... A tak to pogadam, pooglądam..... moja Kochana ......niepokój o Rodziców towarzyszy nam non-stop .....kiedy był mój Tato to każdy telefon od mamy to był ścisk żołądka - z pierwszego słowa , z tonu w głosie wnioskowałam czy wszystko w porzadku ..... teraz kiedy dzwoni mama wcale nie jestem spokojniejsza ...... teraz pozostał lęk o mamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.05.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 O sygnale telefonu to juz nawet nie myslę.... Teraz mam tak, że jak rozmawiam z tatą to słucham jego oddechu i wiem, które ciałka idą w góre, które w dół.... Już po jego zmeczeniu wynik morfologii poznaje....Masz pewnie rację. Dlatego mamę jutro do siebie przywoże, zeby ją chociaż mieć na oku. A i łatwiej nam się będzie zorganizować z dojazdami do taty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.05.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Z nowym dniem i nowymi nadziejami na lepsze witam. Popłakałam się nad domem Kasi, Boże mój...to co się widzi w tv to przechodzi wszelkie granice., szczęście w tym wszystkim, że to wiosna..do zimy daleko. Poziom wody gruntowej w centrum jest bardzo wysoki, nie wiadomo czy to podsiąka z dołu czy obcieka górą. Drenaż aż zadyszki dostał, chociaż wczoraj już znacznie mniej zrzucił wody. Wiem, że głupio ktoś może się poczuć, kiedy czyta tu o naszych zapędach do sadzenia kwiatuszków i innych badylków , że trauma , że powódź..że dramat. Trzeba sadzić kwiaty, trzeba się uśmiechać , trzeba robić dookoła skrawek nieba. Żeby nie wszystko zalała woda z wysypisk i ścieki z szamba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts