Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bo on podchodzi bliżej ........... Toli :lol2:

tys prowda

wczoraj podszedł bardzo blisko ;)

u nas wieje dziś tak, że okna uchylić nie można, więc z mycia nici.

My dziś idziemy na pogrzeb Mamy naszego kolegi. Też smutno...

u nas wieje dziś tak, że okna uchylić nie można, więc z mycia nici.

.

u nas ani listek nie drgnie ,ale wiało wczoraj wiec jutro u Was też bedzie bezwietrznie ....

słonce juz ostro grzeje ....okna umyte... ..jeszcze tylko powiesze pranie i lece do pracy ......

miłego dnia wszystkim .....:D

ps....wiecie komu sie powodzi ? temu co sie nie przelewa ......

Moje okna to jedna wielka plama. Muchy ruszyły z takim impetem, że zapaskudzone mam dokładnie wszystkie okna na dole. Nie wiem kto mi je pomyje.......... Pogoda super i u mnie. Czekam na Tolę, żeby napisała w którą stronę ten rowek robić i idę na rabatki trawie dostepu bronić :D

U mnie mało kwitnie w ogródku. Wszystkie roślinki mają pąki ale kwitnąć coś sie im nie chce.... Moze jeszcze kilka dni słońca sprawę załatwi!

A u nas żarówa. I dobrze, niech suszy. Po tym co tu się działo czwartek-piątek..to jeszcze woda stoi. Najwięcej oberwało Piaseczno i przecudny Konstancin.

Czyli ja. Moi znajomi zostali zalani nawet nie napiszę czym..pod sufit. Zawezwana straż przyjechała, popatrzyła, westchnęła i ..odpuściła, bo nie było gdzie wypompowywać , no bo gdzie ? do sąsiada garażu czy bezpośrednio do kuchni ? Taką pompę z nieba widziałam na równiku, ale takiej masy wody przez bite 3 godziny u nas , never.

Moi inni znajomi wściekli, krew w oczach. No bo był sobie rów. Developer w celu uzyskania powierzchni baaaaaaaardzo cennej, rów zasypał, wtyknąwszy weń rurę setkę. Mógłby wetknąć sobie w ...ę , z identycznym skutkiem.

No i zalało , jak zaczęło lać. Tylko nie developera, ale bogu ducha winnych sąsiadów z domów jednorodzinnych. Sprawa sądowa będzie, a jakże, ale sąd nie uwzględni w tym wszystkim tego smrodu w jakim przyszło ludziom żyć. Niczym tej cholery się nie da zwalczyć..tak wlazła w ziemię , ściany ..że tylko napalm by pomógł.

Mój dom podsiurało na przyziemiu. Wyłączyli prąd ( i dobrze, bo by pozabijało ludzi ) - więc pompy odbarczające nie chodziły. Już nie raz tak było, ale przy takim tsunami z nieba nie było siły.Gruntówka podeszła , bo opaska drenażowa była pełna . Na trawniku miałam wody do pół łydki.Mąż prawie szukał w trawie karpi koi.

Nikt z mojej okolicy nie ma pretensji do nikogo, przecie żaden wał nie pękł..żadna rura, po prostu nas przepłukało i tyla. W najbliższym sklepie Leroy Merlin nie było żadnej sztuki pompy, ludzie się bili o węże ..

Dziś mam super agregat, zatankowany, starczy na 24 godziny pracy , zasili mi cały dom spoko.Tego brakowało, mięliśmy tyle razy kupić "na wszelki wypadek". Gdybyśmy mięli, gdyby człowiek wiedział że prądu nie będzie 20 godzin, gdyby...gdyby..

Sąsiad ma agregat, użyczył, ale na dwa domy to na 4 pompy za mało.

Najbardziej jest w tym wszystkim zadziwiające to, że człowiek się spodziewa różnych rzeczy - że wał pęknie, że jakaś rzeczka zamieni się w potwora, ale żeby z góry zalało ??

A totalnie szokuje mnie to, że nikt tego nie przewidział, meteorolodzy widzięli na satelitach tylko "silne nasycenie - czyli czarno, ale bardziej czarno widzieć już nie można " a u mnie na trawniku na jakieś 5 godzin przed tą zlewą wszystkie żyjące mrówki zaczęły przenosić swoje jaja na co sie dało. Aż przysiadłam ździwiona, bo czegoś takiego nie widziałam. Upychały te jajeczka na choinkę, w załamania kory brzóz..i pilnowały ich .

I teraz kto tu jest durny ??

Przecież mrówki wiedziały, miały czas na ewakuację. A ja, uczona, czytata, kumata dostałam baty od przyrody.

Łyso tak kurde....

Ewuś:wiggle:, zawstydzasz mnie.

Patyśka, kurczaki pieczone, zdjęcie jak z katalogu. Śliczne meble !!

Nasze róże w tym roku pogłupiały od tej wody. Na jednej łodydze mają 36 pąków, jak one to utrzymają ? trzeba będzie budować podnośniki .

A tak nawiaskiem, zgłosiłam w piątek szkodę. Odpowiedziano, że jak mam zdjęcia zalania, to on mi wycenią szkody ze zdjęcia. :jawdrop:

Mają prawie 2 tyś. zgłoszeń przez tą nawałnicę. To tylko jeden ubezpieczyciel.

Napiszę ile tego uwentualnie dostanę - przy sumie ubezpieczenia 200.000. Pewnikiem styknie z odszkodowania na wakacje na Karaibach :D

No to kawa na ławę.

http://www.brewed-coffee.com/wp-content/uploads/2006/07/breakfast.jpg

Ewuś:wiggle:, zawstydzasz mnie.]

prawdę mówie i nie po to by Cie zawstydzac ...mundra z Ciebie kobitka ,ot co :)

właśnie wyszły moje czarownice kochane ...czyli koleżanki .Nasi męzowie pływają po Adriatyku a my siedzimy przy zimnej wódeczce ....zaprosiłysmy pania od Aloesu i mialyśmy pokaz maseczek i makijażu ...a potem było wino i drinki i jak zwykle kupa śmiechu ..... troszke sie wstawiłam ale nic to ....do jutra wytrzeźweję ;)

prawdę mówie i nie po to by Cie zawstydzac ...mundra z Ciebie kobitka ,ot co :)

właśnie wyszły moje czarownice kochane ...czyli koleżanki .Nasi męzowie pływają po Adriatyku a my siedzimy przy zimnej wódeczce ....zaprosiłysmy pania od Aloesu i mialyśmy pokaz maseczek i makijażu ...a potem było wino i drinki i jak zwykle kupa śmiechu ..... troszke sie wstawiłam ale nic to ....do jutra wytrzeźweję ;)

I JA TO WCZORAJ PISAŁAM ???? cholewcia ..nie pamiętam :p

dzisiaj wstałam o 5,30 i już mam podlane kwiaty w ogródku :)

Jaaaaaaaaa cieeeeeeeeee, zrobimy casting a'la miss mokrego podkoszulka !!!!:cool:

Ewciu mam Baileysa nie otwartego jeszcze, na te ciężkie chwile - ciężki kaliber. A że podarunkowy ( tzw dowód wdzięczności ) - nie powinien zaszkodzić.

Tak se znalazłam dowód odobisty . Na policję nie niosłam, bo czasu mało, a tam protokoły, potwierdzenia i jeszcze mnie będą szarpać później jakbyco. Wyguglałam telefon właściciela i tak się zastanawiam, czy aby się nie będę pilniej czaić pod urzędami...;) Łatwy zarobek na flaszke.

Osobnik co zgubił , nie wiedział że zgubił..i zareagował............że mu chcę coś wcisnąć przez telefon:D Jakąś polisę czy cuś. Odruch ma - jak później przepraszał.

Żarówy ciąg dalszy.

Nie wiem czy znacie ( pewnie znacie, ale co tam ) polecam do ogrodu fajoskie urządzonko - wlewam np.Florovit, podłączam wodę i ustawiam stopień nasycenia wody nawozem i se nawożę całkiem zacnym wysiurkiem.

http://nawozy.com.pl/photoNewsGalery/org/6304_org.jpg

http://nawozy.com.pl/photoNewsGalery/p556/6305_p556.jpg

Paty- podlewałam ....wodą .... ;) bom wieczorem nie miała głowy do wody ino do wódy :p widać sumienie mnie gryzło bo raniutko juz mię obudziło ...

Ziaba - za dobre uczynki ......patrz w podpisie u mnie ..... a tak nawiasem mówiąc to dowody osobiste wydawane są za darmo

Zarówa była ale teraz sie cosik pochmurzyło i mocno wieje ....oby burzy nie przywiało :)

do miłego :)))