Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zainspirowałam się tą kanapką z boczusiem na tyle, że wpakowałam dzieciaki (moje i siostry) do auta i pojechałam kupować boczek :D Cóż, nie było wiec kupiłam foremeczkę smalcu i cebulą będę się uodparniać na zimę ;)

Przy okazji dzieciaki naciągnęły mnie na inne najulubieńsze, chciejne i smakowite słodycze :D

Leje i wieje u mnie także. Coraz intensywniej.

i powaliło mi z 10 krzaków pomidorów ...... bambusy nie wytrzymały

na ratunek poszły style z miotły, grabi i ........... słupki ogrodzeniowe

ło matko i córko !!!! aż tak wiało ? u mnie takich strat nie odnotowałam ..... jam osłonieta lekutko przez sąsiadowe tuje :rolleyes:

Pozdrawiam z piętami przy kominku.

W planach przyszłościowych mamy spływ kajakowy z przyjaciółmi. Jak tak dalej pójdzie, to ruszymy spod domu..

Trzeba tylko pomyśleć o ogrzewaniu.:cool:

Jamles, łomatko.

Czas pomyśleć o jakiej wiatrowni czy jak ? Wykotłowało Cię biedaku..

U nas (rubieże południowej Warszawy ) leje, siura , siąpi i w ogóle - doopen klappen.

Młoda idzie do szkoły ubrana jak na wojnę. Cała działka w liściach, patykach i nawet cuś przywiało z niedalekiej budowy. Odniosę, może jaka flaszka znaleźna jest przynależna ?

W sprawie boczku - upiekłam z ziołami prowansalskimi i kosmiczną ilością czosnku. Nawet psy się oblizywały w czasie pieczenia.

Tylko małżonek wszedłwszy w progi domu z buta ocenił " co tu tak śmierdzi ??" :bash:

Na odpowiedź , że bonio, wpadł w euforię.

Dzisiaj w odwecie nastawię gar kapuchy.

A jutro wypastuję wszystkie podłogi.

I nie wywietrzę. :stirthepot:

a teraz pójdę zrobić śnadanie..

http://www.w-spodnicy.pl/g/Kobieta.obiekt2.aspx/0/460/Kobieta/d5ce19e5-9a9e-449c-8ba9-5627632dae2e_20100506105342_Normalshutterstock36381547.jpg

Dzień dobry.

Mam nadzieję, że mimo tego deszczu droga z Magdalenki na Ursynów przez Dawidy przejezdna? Jak podlało Piaseczno ostatnio to i tam był problem z przejazdem a mama jeździ codziennie na zabiegi do szpitala.... Hmmm może nie ryzykować tylko odrazu przez Piaseczno jechać i Puławską? Pada cały czas nieustannie.

Mój boczek jeszcze zamrożony w lodówce ale chyba go wyjmę i przygotuje do pieczenia na weekned. Z tym, ze ja bez prowansalskich bo nie przepadam za tą mieszanką. Za to czosnku moze być ile sie da :D

Witam słonecznie :D

to tylko dzięki tym mszom uroczystym tak macie koleżanko :cool:

ale za te gwizdanie to mogłoby Wam polać ......... ginu :lol2:

PS. nie leje z małymi przerwami, ale wieje bez przerw,

na szczęście dzisiaj tylko jeden tomatowy krzaczor przewróciło,

ale za to mnie przewiało przy fohrowaniu zboża :bash:

Słonecznie witam.

Czego życzę wszystkim . Zwłaszcza tym na wschodniej stronie.

Jednych przewiało, innych podwiało. Po ulicach parada kaloszy wszelakich.

Coś czuję, że w tym roku z grzybów nici. Nawet na targu jakieś śladowe ilości kurek.

Nie będzie co powekować na sosy ?

http://www.breakfastusa.com/wp-content/uploads/2009/12/breakfast2.jpg

Ziabko-jakie apetyczne sniadanko :wiggle: u mnie dzisiaj nieśmiało słoneczko wyjrzało zza chmur ,troche jeszcze wieje ale najważniejsze ,ze nie pada .Róże zaczynają kolejne kwitnienie i zapłakałabym nad zniszczonymi od ulewy kwiatami ........

Jak sobie radzicie z komarami ? ja całe lato miałam w pradzie takie ustrojstwo i komarów nie miałam ...od tyg komary są i nic sobie nie robią z elektrycznych ostraszaczy i ....bezczelnie bzykaja w sypialni o 1 ,2 lub 3 w nocy .....!!!!

Tydzień, dwa temu miałam wylęg komarów. Były małe, upierdliwe i w ogromnych ilosciach. Dobrze, sypialnie mamy na górze. Opuszczenie rolet zewnętrznych pomagało. Za to na dworze się posiedzieć i pracować wieczorem nie dało. Gryzły okropnie, znacznie bardziej niż te z wiosennego wylęgu.

Co do róż to ja się zaczynam zniechecać. Znów mi nawypuszczały tych długich dzikich pędów a ja siez aczynam juz gubić które to dzikie a które te właściwe.

Co do róż to ja się zaczynam zniechecać. Znów mi nawypuszczały tych długich dzikich pędów a ja siez aczynam juz gubić które to dzikie a które te właściwe.

dziczki wychodza spod ziemi ,są jaśniejsze i maja same 5-listne pędy ......Pędy kwiatowe ( te z 3-ma liścmi) po przekwitnięciu skracam do pierwszego 5-cio liściennego pędu i czekam na zawiązanie nowych pędów kwiatowych ......w tym roku bardzo tego pilnuję i z przyjemnością obserwuję efekty :wiggle:

O matko droga, dwie noce i trzeci dzień z rzędu leje. Świat cały (ten za oknem) to jedna wielka kałuża.

Jutro ma być bez zmian :( :(

A buczek od Agackiej wciąż czeka na posadzenie.

Dziewczyny, na komary nie ma nic lepszego od siatek w oknach.

Zamontowałam w każdej sypialni w oknach rozwieralno-uchylnych, w kolorze okleiny okiennej.

Żadnych komarów, much, ciem i innego plugastwa.

Czy ze śniadania Ziaby jeszcze coś zostało?

Ten stolik z zawartością działa na zmysły. Może taki w realu umodzić?