Ew-ka 02.09.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ......... na komary nie ma nic lepszego od siatek w oknach. Zamontowałam w każdej sypialni w oknach rozwieralno-uchylnych, w kolorze okleiny okiennej. Żadnych komarów, much, ciem i innego plugastwa. dzisiaj byłam zamówić takową siatkę do drzwi balkonowych w sypialni -mam nadzieję ze to pomoże przespać noc w spokoju ....chociaż dzisiaj tez sprawdziłam ,ze elektryczny odstraszacz sie spalil i dlatego komary rozpanoszyły sie w domu ....kupiłam nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 02.09.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ew_ka, ten elektryczny odstraszacz to chemia, która zabija komary na śmierć, a Twoje płuca "łagodnie pieści". Ja jako alergik omijam to co chemiczne jak mogę. W aucie też żadnych sztucznych zapachów nie mam. Jedyne odstępstwo to moje perfumy...tu wymiękam A siatka balkonowa w naszej sypialni nie do zastąpienia. Wiem co mówię, testowałam całe lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.09.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Czy ze śniadania Ziaby jeszcze coś zostało? naczynia do pozmywania i chyba gazetka do poczytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 03.09.2010 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 W temacie moskitier - od lat co roku nabywam parę metrów firanki w tzw siatkę , kupuję w pasmanterii rzepy plastikowe ( takie sztywne ) samoprzylepne i mam za parę groszy moskitiery pod wymiar jaki chcę. Na jesień wyrzucam. Koszt np na drzwi tarasowe to ok 10 pln. Ciężarki z dolnych części są przechodne. W sypialni jeszcze fajniej - kłania się IKEA ze swoją moskitierą http://produkty.ikea.pl/p1330/moskitiera. Hak nad łóżkiem, rzepy naklejone na łóżko ( żeby moskitiera siedziała w miejscu ) i że tak powiem - goły tyłek jest bezpieczny. I sen spokojny. I bez chemii. No to śniadanko, żeby w brzuchach poburczało. ( w realu buła , kawa i Danonek..) http://farm4.static.flickr.com/3391/3197343840_c30e07907e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.09.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 W temacie moskitier - od lat co roku nabywam parę metrów firanki w tzw siatkę , kupuję w pasmanterii rzepy plastikowe ( takie sztywne ) samoprzylepne i mam za parę groszy moskitiery pod wymiar jaki chcę. Na jesień wyrzucam. Koszt np na drzwi tarasowe to ok 10 pln. Ciężarki z dolnych części są przechodne. ale to inwestycja nieruchoma , tak ? a ja zamówiłam drzwi z siatki na drzwi tarasowe bo wychodzimy nimi kilkanaście razy dziennie . Co do moskitiery z Ikea to też mi służyła , ale niestety źle mi sie pod nią spało - duszno niestety ,wiec żywot jej u mnie był tylko jednoroczny ... Dzieńdoberek słoneczny moje śniadanko dzisiaj to ...jajecznica na boczuszku , grzanki i koktajl na kefirze ( gruszka,banan,brzoskwinia i łyżka otrąb pszennych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 03.09.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Ewciu, ruchoma a jakże. 2 psy i kocior muszą mieć ruchomości w drzwiach na taras. Obciążniki na dole powodują, że moskitiera nie fruwa w przeciągu a ogony nosem sobie swobodnie torują drogę w te i wewte Spadam jutro na grzyby. Zobaczymy co się znajdzie...czy ali tylko zaś pod papierkiem.. Pojawiły się w sprzedaży prawdziwki o bandyckiej cenie - 45-50 pln za łubiankę. Czyż to nie widok przecudnej urody ? http://m.onet.pl/_m/33f8a5d275b4737bba264b0e900403b6,8,1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.09.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 doberek ...melduje ,ze u mnie grzybów NIET !!!! nie byłam osobiście ale rozmawiałam z grzybiarzami wczoraj .....to niesamowite - gdzie te lata ,że codziennie wielkimi koszami H. nosił a ja sasiadom rozdawałam bom nie miała juz siły ich zaprawiać i suszyć .....buuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.09.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 doberek ...melduje ,ze u mnie grzybów NIET !!!! u mnie też nie ma, a jadąc dziś do Łodzi to w okolicy Koziegłów i przed samą Częstochową sprzedających kurki, prawdziwki i podgrzybki było zatrzęsienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.09.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Wysyp grzybów był w środe i czwartek bo noce były cieplejsze. Dziś chłodno.U mnie na targu pojemniczek (taki po kiwi) kurek 8-10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 05.09.2010 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Grzybów ni ma. Znakiem są, a jakże . Zebraliśmy we dwoje jakieś 3/4 dużego wiadra - same prawdziwki, 1 maślak , 1 sitak i ze 2 garście kurek.Ale....ale żeby to zebrać zrobiliśmy jakieś dobre 10 kilometrów. I to chyba z hakiem.Teraz rozumiem, skąd te bandyckie ceny.Grzyby zdrowe, jak kalarepki. Za to szatanów...jak mrówków. Nalizałam się dla pewności przeokrutnie. W domu teraz pachnie "bagnem", zupą grzybową i jesienią.Lata żal kurde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.09.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 No gdzies sobie poszło to lato, za szybko..... Zmarzłam dziś z gołymi stopami. Chyba trzeba bytów pełniejszych poszukać w szafie. Od kilkunastu minut pada deszcz i nawet widok z okna nieciekawy się zrobił choć u sąsiada kwiaty kwitną jak szalone. W ramach protestu za odchodzącym latem pojechałam do sklepu i wróciłam z....dwoma wiaderkami lodów Ekspedientki skupione przy jednej kasie z braku klientów na sklepie ryczały głośnym śmiechem widząc mnie z tymi lodami. Nawet nie pytały o termin porodu. Stwierdziły tylko: to już chyba końcówka, czemu przytaknęłam rozbawiona przez nie i już śliniaca się na lodowy deser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 05.09.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 U mnie na przemian słońce i deszcz. Zimno, zatem sezon kominkowy uważam za otwarty. Stawiam winko na rozgrzewkę. http://kulinarne-przepisy.com/wp-content/uploads/2008/09/grzane-wino.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.09.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 bry wieczór u mnie dzisiaj bardzo słoneczny dzionek z malutkimi elementami deszczu ........Dożynki Miejskie i Święto Róż - musiałam kupić kilka krzaczorów ( oczar czerwony , wawrzynek wilcze łyko, surmia i hortensja 'Limelight') ...........Potem pojechaliśmy całą grupą na Piknik Lotniczy do Opola gdzie były szybowce ,Antki i inne latające pojazdy z Balonem w roli głównej .....Było tez losowanie darmowego przelotu szybowcem ....no i kto wylosował ...no kto ? Oczywiście ,że Ew-ka Miss Opolszczyzny wreczyła mi kupon na lot ale . ja .wspaniałomyślnie oddałam tę niewątpliwą przyjemność córce mojej przyjaciółki ......Ale była szczesliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.09.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 No i się że tak powiem ..posiurało wzięło i już. W sobotę ślicznie, ba ! nawet ciepło, wczoraj też zacnie, dziś leje, leje, leje. Spleśniejemy chyba . Kominek furczy od świtu, ciepłe gacie szykują się do wzięcia. Heh, na nic się zdaje piąty okres w życiu niewiasty względem sygnaturki Ewki. Która to dobra kobieta jest tak w ogóle. Mayland, ściemniaro:wiggle:. Dwa wiaderka lodów w celach szamańskich ?? To MUSI podziałać . Takie szamanie dobrze robi na endorfiny. http://http.cdnlayer.com/smoola/00/00/cf/17463ea907bc7c2f_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.09.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Chetnie przsiądę sie do takiego śniadanka, mam juz depresję jesienną, od świtu buro i mokro za oknem. A jeszcze wczoraj wygrzewałam sie jak kot na sloneczku, W ramach rozweselenia popelnię krwiście czerwoną poduchę na drutach Ja z drutami, moj malzonek pęknie ze smiechu jak mnie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.09.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 to ja też się dosiądę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.09.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 To ja Was popilnuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.09.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Kawa jak by co na zapleczu. http://republika.pl/blog_rj_408655/678326/tr/2814630075_fc96a16f5e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.09.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 To ja Was popilnuję. to może byś poszła ...... do kina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.09.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 to może byś poszła ...... do kina Muszę mieć bodziec zachęcający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts